facebook_pixelStorgatan 31 Västra Götalands Län, Herrljunga - hitta.se

Storgatan 31

524 31 Herrljunga, Herrljunga Västra Götalands Län

Adress i Herrljunga i Herrljunga i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Storgatan 31.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1945

Fastigheten på Storgatan 31 är ett flerfamiljshus byggt 1945.

Bolån i Herrljunga - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Herrljunga. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Herrljunga

Boendemiljön i Herrljunga

Boendemiljön i Herrljunga

I området kring Storgatan 31 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1920-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (23%).

Wikipediafoton från närområdet

Herrljunga
Herrljunga kommun
Herrljunga församling
Herrljunga distrikt

Människorna i Herrljunga

Människorna i Herrljunga

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Herrljunga bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Herrljungas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är se sport på tv/läsa om sport, besöka sportevenemang, lösa korsord eller sudoku, skattefrågor, kungligheter, ishockey, sy kläder, trav och galopp, krukväxter och fackliga frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 927 kr, vilket är 16% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 839 120 kronor i lån.

-16%

Här i Herrljunga betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Storgatan 31 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,94% (0,29)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,662% (0,49)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,6% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Renault och Volvo i området.

Renault
Volvo

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 7 objekt till salu i Herrljunga

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

445 meter från adressen ligger Förskolan Hagen.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp på Östra Parkgatan 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Herrljunga Pizzeria och Caffe Restaurang Gallerian Herrljunga Handelsbolag i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (349 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (230 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Herrljunga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, singel

Rapporterat måndagen den 23 november kl 09:39

Personbil i singelolycka på väg 1848 Hällestad.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till väg 1848 Hällestad, där en singelolycka med en personbil inträffat. Enligt uppgifter i larmet från SOS ska bilen ha voltat, men föraren uppges vara ute ur den. Föraren är vaken och talbar, men skadeläget är okänt.

Rån

Rapporterat måndagen den 16 november kl 08:38

I Annelund har en livsmedelsbutik på Boråsvägen blivit rånad.

En man har hotat personal med en kniv och på så sätt tilltvingat sig pengar. Därefter har han sprungit ut och eventuellt lämnat platsen i en bil. Personalen är chockade men i övrigt oskadda. Polis är på plats men ännu har ingen gripits.

Olaga hot

Rapporterat fredagen den 13 november kl 09:48

Larm om knivbeväpnad man på Linbladskolan. Inga kända personskador.

Polisen får strax före nio in ett larm om en knivbeväpnad man som enligt uppgift ska ha jagat elever på en skola i Vårgårda. Ett flertal patruller är på plats och vi har en pågående insats. Ingen är enligt uppgift skadad och polisen har i nuläget ingen gripen. Mannen uppges senast vara synlig till fots i riktning mot Gullhögsskolan. Mannen uppges vara maskerad och haft en kniv av större modell, någon elev uppges även ha blivit jagad av en man. Inga uppgifter om någon personskada i nuläget. Gärningsmannen har för närvarade endast varit synlig för en elev som sedan informerat lärare. Polisen har ingen ytterligare information/bevis för händelsen.   Ett flertal polispatruller larmas till platsen. Skolpersonal på Lindbladskolan väljer att stänga/låsa skolan. Polisen söker igenom närområdet med bl a hundpatruller. Förundersökning inleds med rubricering grovt olaga hot.   Kl 10.00: Ingen ny information. Kl 10.30: Ingen ny information. Kl 10.50: Polisen har inte lyckats styrka att händelsen ska ha inträffat. Endast en person ska ha sett den misstänkte, fortsatta förhör genomförs. Polisen fortsätter med arbetet kring förundersökningen och genomför trygghetsskapande åtgärder. Insatsen kvarstår fram till polisen känner att elever och personal kan känna sig trygga.      

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
57%
SverigeHerrljunga

Brott jämfört med riket