Svebråta Nolgården 3 Västra Götalands Län, Hjo - hitta.se

Svebråta Nolgården 3

54492, Hjo Västra Götalands Län

Adress i Hjo i Hjo i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Svebråta 3.

Hitta hit

Fyra nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade fyra personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen4 st

Boendemiljön i undefined

Området kring Svebråta 3 består till 99% av småhus. Det är vanligt med lantbruk som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 70-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Svebråta Nolgården 3

Vad tycker du om Svebråta Nolgården 3?

Människorna i undefined

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I området bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 54 år, vilket är högre än medelåldern i Hjo kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (24%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I området har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 22% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 55% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 48% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 81%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 731 kr, vilket är 35% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 937 295 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-35%

Skatteläget i Hjo

För de som är folkbokförda på Svebråta 3 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,57(-0,08)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,292(0,12)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,8% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 56% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+56%

Bilägande

Man kör gärna Mercedes och Volkswagen i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

5 480 meter från adressen ligger Värsås förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1103 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca åtta minuters gångväg (845 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Lant- & Jordbruk.

Lant- & Jordbruk

Arbetsmarknaden i undefined

Jobb i närheten

Just nu finns det 18 lediga jobb i Hjo, vilket motsvarar 3% av alla lediga jobb i Västra Götalands Län. Bland annat söker man:

- Väg-och anläggningsarbetare

- Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

- Säljledare

- Butikssäljare, fackhandel

- Fjärrbilsförare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Hjo kommun , Teknisk service Gata / Park

- Hjo kommun , Vård och Omsorg

- Netto Hjo

- Färgdesign AB

- Marc Hildebrandt Trucking Hjo AB

3%
Västra Götalands LänHjo

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av undefined

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 14 december kl 06:39

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Ulla Brehm.

23.29 Skövde, drograttfylleri m.m. En patrull stannar och kontrollerar en bil på Fredsgatan och där påvisar föraren tecken på drogpåverkan varför ha får följa med för provtagning. De två passagerarna i bilen påvisar även dem tecken på drogpåverkan varför även de får följa med för provtagning, narkotikabrott eget bruk. 23.34 Borås, grovt vapenbrott m.m. En bil kontrolleras i området Göta och där påträffas ammunition m.m. Föraren saknar körkort, påvisar tecken på drogpåverkan samt man påträffar misstänkt narkotika på honom. En passagerare hade någon form av vapen på sig som tas i beslag. En tredje person hade patroner på sig som även dessa togs i beslag. Samtliga får följa med till polisstationen för vidare utredning samt provtagning. 00.05 Kungälv, narkotikabrott m.m. En patrull kallas till Kungälvs sjukhus då man har en person som uppträder påverkat i lokalerna. Vid kontroll hittar man en kniv samt en mindre mängd misstänkt narkotika på honom. Mannen får följa med för provtagning samt den misstänkta narkotikan lämnas in för analys. I mannens sällskap är det ytterligare en person som kontrolleras och denne kan också misstänkas för eget bruk. 01.40 Lerum, narkotikabrott. En man försöker cykla ifrån en patrull som vill kontrollera honom på Segerstadsvägen. Patrullen lyckas dock hindra mannen att undkomma. Han visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning.

Rattfylleri

Rapporterat torsdagen den 13 december kl 06:43

På Centrumgatan har polis en fordon- och förarkontroll.

En förare blåser positivt i sållningsinstrument och tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri, en anmälan skrivs.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 7 december kl 03:38

Fotgängare påkörd av bil i Skövde

Olyckan har inträffat på Hjovägen. Initialt stopp i trafiken i riktning österut (mot Tibro). Okänt skadeläge. Polis på väg till olycksplatsen. Uppdatering kl 15.46 Den skadade fotgängaren körs i ambulans till sjukhus med okända skador. Trafiken flyter på igen vid olycksplatsen. Polispatrullen skriver en rapport om olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
60%
SverigeKommunen

Brott jämfört med riket