Hovåsvägen 1 Västra Götalands län, Hovås - hitta.se

Hovåsvägen 1

436 50 Hovås, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Hovås i Hovås i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hovåsvägen 1.

Hitta hit

83 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 83 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen83 st

Boendemiljön i Hovås

Området kring Hovåsvägen 1 består till 99% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 60- och 30-talet.

Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning. Flerbostadshusen byggda på 30-talet är ofta byggda i minimalistisk stil s.k. funkis och känns igen på de kvadratiska och släta fasaderna med sina glasade entréer.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Hovåsvägen 1

Vad tycker du om Hovåsvägen 1?

Människorna i Hovås

Äldre med goda inkomster utan barn eller med äldre barn i villa i eftertraktade närförorter kring storstäderna

I Hovås bor 48% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är segling, teater, konst, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utförsåkning, arbeta i trädgården, näringsliv och samhällsekonomi, energisparande och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Hovås har 24% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 71% som högutbildade. 22% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 47% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 74%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 504 kr, vilket är 36% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 3 351 049 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-36%

Evenemang och nöjen i närheten av Hovås

ticketmaster-logo
Jazzcafé: PianoBassoFrölunda Kulturhus2019 M04 28Visa mer
Frölunda Hip hop Mot RasismFrölunda Kulturhus2019 M04 27Visa mer
Tedans: Peoria JazzbandFrölunda Kulturhus2019 M05 04Visa mer
Comic Con Göteborg 2019 | LördagsbiljettÅbymässan2019 M05 11Visa mer

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Hovåsvägen 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12(-0,53)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

32,842(-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 61,8% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 165% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+165%

Bilägande

Man kör gärna KIA och Audi i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Hovås

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

På samma adress ligger Fyrevikens Förskola.

Närmaste grundskola är Hovåsskolan F-9 (404 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Peabskolan (3 896 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Kvantum på Krogabäcksvägen 10.

Lockas man av restaurangbesök finns Göteborgs Golfklubb och Hovås Kallbadhus Restaurant i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (368 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (44 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Organisationskonsulter, Fastighetsbolag, Kontorsservicetjänster, Daghem, Förskolor & Fritidshem och Frisörer.

Organisationskonsulter
Fastighetsbolag
Kontorsservicetjänster
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Frisörer

Arbetsmarknaden i Hovås

Jobb i närheten

Just nu finns det 4 254 lediga jobb i Göteborg, vilket motsvarar 76% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Rekryterare/Rekryteringskonsult

- Kundtjänstmedarbetare

- Florist

- Enhetschef, offentlig förvaltning

- Account manager

Exempel på företag som anställer just nu:

- TNG Group AB

- Recruitive AB

- Linnégatans Blomsterhandel

- Göteborgs Stad , Trafikkontoret

- Siemens

76%
Västra Götalands länGöteborg

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Hovås

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Brand

Rapporterat torsdagen den 18 april kl 06:20

Brand villa, Billdal Norra.

Polis och räddningstjänst skickas till Billdal Norra efter larm via SOS om brand i en villa. Polis arbetar nu på platsen. 18.18 Villan brinner fortsatt, och räddningstjänst arbetar med släckning. Det ska enligt uppgift inte finnas någon person kvar i villan, och inga personskador är inrapporterade.

Skottlossning

Rapporterat måndagen den 15 april kl 07:05

Enligt flera inringare har det varit skottlossning på Fullblodsgatan.

En bil ska ha blivit beskjuten på en parkering av maskerade personer som färdades i en annan bil. Båda bilarna har sedan lämnat platsen i okänd riktning. Polisen har hittat tomhylsor på platsen och spärrat av för en teknisk undersökning. I nuläget finns inga uppgifter om personskador. Polisen söker efter de inblandade fordonen. En förundersökning om försök till mord har inletts. 19.40 Den bil som blev beskjuten har nu påträffats och är tagen i beslag för en teknisk undersökning. Fyra personer som var i anslutning till bilen är hämtade till förhör i ärendet. Dörrknackning har inletts runt brottsplatsen. Fortfarande inga uppgifter om skadade.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat lördagen den 13 april kl 07:42

En relativ normal fredagsnatt i länet. Dock två försök till mord/dråp. Presstalesperson under lördagen är Stefan Gustafsson.

190412 Kl 23.26, Göteborg, försök till mord alt. dråp Polisen får in ett samtal från en bostad i Högsbotorp. Den som ringer uppger att en person ska vara knivskuren i halsen. Det framkommer uppgifter om att brottet ska ha inträffat i samband med någon typ av bråk vid Axel Dahlströms torg, ca en till två timmar innan polis larmas. De personer som varit på platsen hade inte uppfattat skadad som så allvarligt tidigare. Ambulans och polis åker till platsen. Kl 23.36: Polis och ambulans på plats. Den skadade anträffas i bostaden och avförs med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Oklart skadeläge. Polisen söker på den plats som angivit som brottsplats men med tanke på den tid som förflutit sedan händelsen inträffat så är det svår att få upp något spår. Ingen gripen. Den skadade uppges sedan ha lämnat sjukhuset efter det att han blivit hörd. Ej allvarligt skadad. 190413 Kl 00.51, Göteborg försök till mord alt. dråp, grov misshandel och misshandel En polispatrull som lämnar av en person på Östra sjukhuset får via sjukhuset information om att det kommit in ett antal personer med troliga knivskador. En bil har varit vid sjukhuset och lämnat tre män som samtliga har skador från stickvapen/kniv. När de tre hörs av polis så framkommer uppgifter om att samtliga ska ha besökt en lokal. De ska då enligt egen uppgift hamnat i ett bråk med ett "gäng". Två har blivit knivskurna och den tredje har fått ett flertal hugg. Polisen inleder förundersökning. i ett fall misshandel, i fall nummer två grov misshandel och i det tredje fallet, försök till mord. Allt på grund av omfattningen av skadorna och dess placering. Ingen gripen i nuläget. Ingen livshotande skadad enligt sjukhuset. Kl 04.31 Göteborg, personrån Polis larmas till något som från börja verkar vara ett allmänt bråk vid Drottningtorget. Tre personer ska ha varit inblandade. På plats så anträffas en man som uppger att han blivit rånad bl a på sin telefon. Vittnen som sett händelsen pekar ut en person som kan gripas. Den andra gärningsmannen har försvunnit och han  har troligen även den telefon som försvann. Polisen spanar i närområdet utan resultat. Offret som är chockad men i övrigt utan några fysiska skador körs hem av polis efter det att anmälan och förhör upprättats.           

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
41%
SverigeHovås

Brott jämfört med riket