facebook_pixelGrönered Björkås Västra Götalands Län, Hyssna - hitta.se
Hitta.se

Grönered Björkås

511 98 Hyssna, Mark Västra Götalands Län

Adress i Mark i Hyssna i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på adressen.

Hitta hit

En villa byggd 1974

På adressen finns en villa byggd 1974. Huset är 93 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Hyssna.

Bolån i Hyssna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hyssna. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Hyssna

Tomten är ca 4074 kvadratmeter

Tomten, GRÖNERED 2:13, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten GRÖNERED 2:13 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i området

Människorna i området

Människorna i området

Pensionerade låg- och medelinkomsttagare i singelhushåll i villa utanför små- och medelstora städer

I området bor 40% kvinnor och 60% män. Medelåldern i området är 58 år, vilket är högre än medelåldern i Marks kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 26% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 047 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 754 575 kronor i lån.

-30%

Skatteläget i Mark

För de som är folkbokförda på Grönered gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,21% (-0,44)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,932% (-0,24)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 21,2% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 78% fler röster än riksgenomsnittet.

C+78%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och KIA i området.

Toyota
KIA

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 5 objekt till salu i Mark

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 22 911 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 22 719 kr/m2 och förblir oförändrade.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

5 800 meter från adressen ligger Krokdals Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (336 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (19 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av området

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Motorfordon, stöld

Rapporterat måndagen den 30 november kl 04:05

På Backa Gata i Kinna grips två personer i anslutning till en stulen bil.

Bilen står fastkörd i ett dike och i närheten anträffas en man och en kvinna gående från platsen. Båda misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel och grips. Bilen tagen i beslag för en teknisk undersökning.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 27 november kl 07:57

Två bussar som kolliderat på Förläggarevägen Fritsla.

Polis och ambulans skickas till Förläggarevägen då två bussar har kolliderat. Enligt initiala uppgifter verkar olyckan inte ha medfört några personskador, men har orsakat problem i trafiken på plats. Det råder mycket halt väglag på olycksplatsen. 20.14När polis och ambulans kommer fram till platsen finns ingen av bussarna kvar. Polispatrull tar bort glassplitter från vägen, men lämnar därefter platsen utan åtgärd.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 21 november kl 07:57

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

01.57 Kinna, stöld genom inbrott och grovt hot mot tjänsteman Polisen larmas till Prästliden i Kinna med anledning av att två maskerade personer gör inbrott i ett garage. När polis kommer till platsen springer de två åt olika håll.Polispatrullen delar på sig och springer efter. En av tjuvarna hotar den ena polisen med ett tillhygge och polisen skjuter ett varningskott vilket gör att tjuven släpper tillhygget och kan gripas, han är 20 år. Den andre tjuven kommer undan och är inte gripen. 03.22 Åmål, bilbrand Vid Drottninggatan börjar det brinna i en parkerad bil. I samband med att branden startade sågs två personer lämna platsen. Polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand. 05.18 Skövde, skadegörelse genom brand Vid Stationsvägen griper polisen två personer, en 18-årig kille och en 17-årig flicka som anlagt två bränder i två uppställda containers.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
27%
Sverigeområdet

Brott jämfört med riket