facebook_pixelGrönered Björkås Västra Götalands Län, Hyssna - hitta.se
Hitta.se

Grönered Björkås

511 98 Hyssna, Mark Västra Götalands Län

Adress i Mark i Hyssna i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på adressen.

Hitta hit

En villa byggd 1974

På adressen finns en villa byggd 1974. Huset är 93 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Hyssna.

Bolån i Hyssna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hyssna. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Hyssna

Tomten är ca 4074 kvadratmeter

Tomten, GRÖNERED 2:13, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten GRÖNERED 2:13 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i området

Människorna i området

Människorna i området

Pensionerade låg- och medelinkomsttagare i singelhushåll i villa utanför små- och medelstora städer

I området bor 40% kvinnor och 60% män. Medelåldern i området är 58 år, vilket är högre än medelåldern i Marks kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 26% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 047 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 754 575 kronor i lån.

-30%

Skatteläget i Mark

För de som är folkbokförda på Grönered gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,21% (-0,44)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,932% (-0,24)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 21,2% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 78% fler röster än riksgenomsnittet.

C+78%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Mark

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 24 285 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 24 285 kr/m2 och förblir oförändrade.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

5 800 meter från adressen ligger Krokdals Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (336 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (19 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av området

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 04:54

En kökrock har skett på riksväg 40 vid Viaredsmotet. Inga uppgifter om personskador.

Larmet har kommit in via SOS. Enligt uppgift tre personbilar inblandade. Olyckan ska ha skett från riksväg 27 in i rondellen. Långa köer på plats. Polis på väg. Uppdatering kl. 17:24 Polis klar på plats. Inga uppgifter om personskador. Endast plåtskador. En anmälan om trafik och ej anpassat avstånd är upprättad.

Brand

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 01:57

Det brinner i en villa i Rydboholm. Inga uppgifter om personskador.

Larmet kommer in via SOS. Enligt uppgifter från plats är det en fullt utvecklad brand. Räddningstjänsten är på adressen med ett flertal enheter. Polis är också på plats och bistår bland annat med trafikdirigering. Inga uppgifter om personskador. Uppdatering 14:13 En ambulans på väg fram till branden och en personbil är involverade i en olycka på länsväg 1610. Inga uppgifter som personskador. Uppdatering 14:31 Enligt uppgift från platsen är det inga personskador. Räddningstjänsten jobbar vidare med släckningsarbetet. Fordon blockerar delvis vägen. Polis digererar trafik. Kör försiktigt vid platsen. Uppdatering 15:00 Polis kvar på plats och dirigerar trafik. Räddningstjänsten kommer låta huset brinna ner. En anmälan gällande mordbrand är upprättad. Platsen är avspärrad.

Stöld, försök

Rapporterat måndagen den 15 februari kl 09:13

En man avbryter en pågående stöld av en ljusramp på sin bil.

En man i Viared ser två gärningspersoner som initialt ser ut att försöka stjäla hans skåpbil. Han lyckas dock skrämma iväg gärningspersonerna och larmar därefter polisen. Mannen har varningsljus, en så kallad saftblandare, på biltaket. Troligtvis var det denna som de försökte stjäla. Polis åker till platsen, men anträffar inte några gärningspersoner. Patrullen säkrar en del bevis på platsen och skriver en anmälan om försök till stöld.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
27%
Sverigeområdet

Brott jämfört med riket