Svarvaregatan 6 Västra Götalands Län, Kungälv - hitta.se

Svarvaregatan 6

442 34 Kungälv, Kungälv Västra Götalands Län

Adress i Kungälv i Kungälv i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Svarvaregatan 6.

Hitta hit

25 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 25 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen25 st

Annons:

Räkna på hur mycket du kan köpa för i området. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt lån!

Boendemiljön i Kungälv

housing_info

Området kring Svarvaregatan 6 består till 92% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 20- och 40-talet.

Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak. Fyrtiotalshusen är ofta byggda i ett plan plus källare och går att känna igen då de ofta har mindre fönster.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Svarvaregatan 6

Vad tycker du om Svarvaregatan 6?

Människorna i Kungälv

area_interests

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Kungälv bor 48% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Kungälv har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 23% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 40% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 41% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 80%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 145 kr, vilket är 44% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 644 060 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-44%

Skatteläget i Kungälv

För de som är folkbokförda på Svarvaregatan 6 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,44(-0,21)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,162(-0,01)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,4% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 81% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+81%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Audi i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Närmaste parkeringsplatserna i området är Ängegärde Kungälv.

988m

Parkering Områdeskod 6504 (EasyPark)

Ängegärde Kungälv

Parkeringsplatser presenteras av easypark logo .
Använd appen både för att hitta och hantera din parkering enkelt och smidigt.Ladda ner här

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor, tre grundskolor och en gymnasieskola i närheten

924 meter från adressen ligger Mikaels Barnträdgård.

Närmaste grundskola är Munkegärdesskolan (1 451 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Mimers Hus Gymnasium Kungälvs Kommun (1 643 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara tolv minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Skafferiet på Ivar Claessons Gata 34.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Amore och Tai Lee Restaurang i närheten.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (822 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (48 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, sex minuters cykelväg från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bygg- & Anläggningsarbeten, Snickare, Maskinindustrier, Bilverkstäder och Mekaniska Verkstäder.

Bygg- & Anläggningsarbeten
Snickare
Maskinindustrier
Bilverkstäder
Mekaniska Verkstäder

Arbetsmarknaden i Kungälv

Jobb i närheten

Just nu finns det 104 lediga jobb i Kungälv, vilket motsvarar 18% av alla lediga jobb i Västra Götalands Län. Bland annat söker man:

- Restaurangbiträde

- Miljöingenjör

- Civilingenjör, tillverkningsindustri

- Svetsare, manuell

- Besöksbokare/Kundbokare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Max Burgers AB ,

- Adecco Sweden AB

- Konsultia AB

- FERMECO AB

- Bokningsservice i Sverige AB

18%
Västra Götalands LänKungälv

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Kungälv

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 19 juli kl 06:33

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och i kväll kommer Thomas Fuxborg.

23.12 Göteborg, brand På Kålsereds Byväg har det av okänd anledning börjat brinna i ett hus. Räddningstjänst samt polis till platsen. Huset går inte att rädda och inget tyder på att någon person ska ha befunnit sig i huset. En anmälan om mordbrand har upprättats. 01.36 Göteborg, trafikolycka Vid korsningen Cederbourgsgatan - Södra Vägen har en motorcykel kört omkull. Föraren, en man i 40-årsåldern, förs till Sahlgrenska sjukhuset med lindriga skador. Han misstänks för drograttfylleri samt olovlig körning. 03.07 Kungälv, brand Polis och räddningstjänst larmas till Ivar Claessons gata där det ska brinna i en lägenhet. Branden har börjat på balkongen och spridit sig in i lägenheten. Orsaken till branden kan vara en kvarglömd cigarett på balkongen. Inga personskador. Polisen skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. 03.29 Falköping, brand Bil som börjat brinna på en parkering till en verkstad på Hollendergatan. En bil blir utbränd och ytterligare en får vissa brandskador. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. 04.04 Lysekil, inbrott i butik Larmet går från ICA Nära i Grundsund. I kameror kan man se att tre personer med halsdukar runt ansiktet befinner sig i butiken. Personerna lämnar platsen i en bil i riktning mot Fiskebäckskil. Ett kassaskåp innehållande bl a pengar har lyfts ut och lastats i bilen. Polisen är på plats i området men ännu har ingen gripits.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 11 juli kl 05:12

Tre personbilar som kolliderat, Jordfallsbron, Rödbo.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen, där tre personbilar kolliderat. Olyckan medför att det är stopp i trafiken, men skadeläget är okänt. 18.12 Polis är klar på platsen och vägen är åter öppen för trafik. Olyckan ska inte ha medfört några personskador.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 9 juli kl 06:18

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och i kväll kommer Anna Göransson.

01.01 Mariestad, rattfylleri På E20 i Hassle stoppas en bilist för kontroll. Förare är en kvinna i 55-årsåldern som blåser positivt och därför tas med för vidare provtagning. Hon rapporteras för rattfylleri. 01.30 Göteborg, bilbrand På Marklandsgatan har en bil börjat brinna. Räddningstjänsten kan förhindra att branden sprids till flera bilar. Troligtvis är branden anlagd och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. 01.32 Älvängen, rån I närheten av hållplats Starrkärrsvägen blir en man i 30-årsåldern rånad på sin bil av två maskerade män. De hotar honom med kniv och slår honom i huvudet med ett vapenliknande föremål. De försvinner iväg i hans bil och får även med sig mobiltelefon, pass och hemnycklar. Efter cirka en timma påträffar polisen två män i Lilla Edet som hämtas in till förhör. Båda är i 25-årsåldern. Bilen ej anträffad. Den rånade mannen kördes till Kungälvs sjukhus för att sy en sårskada i bakhuvudet. 05.10 Grästorp, brand Larm om brand i pizzeria på Storgatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen och branden har spridit sig upp i fastigheten där det ska finnas lägenheter. Huset är under renovering så inga personer bor för närvarande där. Dock finns det spridningsrisk till närliggande fastighet som har evakuerats. Släckningsarbete pågår. Inga personskador.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
40%
SverigeKungälv

Brott jämfört med riket