Långekärr 11

471 90, Kyrkesund

Långekärr 11

471 90, Kyrkesund

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Långekärr 11 bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 60-talet och 50-talet.

Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning. Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Medelinkomsttagarfamiljer i småhus i eftertraktade områden i små- och medelstora städer

Vanliga intressen är antikviteter, trav och galopp, motorcyklar, motorsport, snickra/måla och bygga, krukväxter, arbeta i trädgården, pyssla, bakning och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-33%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 200 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 661 895 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Tjörn

För de som är folkbokförda på Långekärr 11 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.71%

 (+0.06)

11.48%

 (+0.20)

0.242%

 (0.00)

Summa

33.432%

 (+0.26)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 55 år, vilket är högre än medelåldern i Tjörn kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (41%) är högre än i resten av kommunen.

+50%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,8% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 50% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Kyrkesund

17% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Parkeringsplatser

Lokaltrafik

Avgångar från Långekärr
357 Häggvalle damm 9 h 32 min
357 Björholmen 12 h 11 min
357 Kållekärr 12 h 40 min
357 Kyrkesund brygga 13 h 10 min

Inom gångavstånd (1 min) finns Långekärr som exempelvis tar dig till Häggvalle damm (357), Björholmen (357), Kållekärr (357) och Kyrkesund brygga (357).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

4 910 meter från adressen ligger Skärhamns Förskola.

Närmaste grundskola är Långekärrs Skola (493 meter), som är en kommunal skola med ca 41 elever i årskurserna 1-5. Här har 97% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (671 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Pilane, ligger ca tre minuters gångväg (351 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bussbolag, Hotell & Pensionat, Vandrarhem, Reklam & PR och Elektronik- & Optikindustrier.

Bussbolag

Hotell & Pensionat

Vandrarhem

Reklam & PR

Elektronik- & Optikindustrier

Arbetsmarknaden i Tjörn

Jobb i närheten

Just nu finns det 38 lediga jobb i Tjörn, vilket motsvarar 1% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Utesäljare

- Lärare i förskola/Förskollärare

- Personlig assistent

- Integrationshandläggare

- Kock, storhushåll

Exempel på företag som anställer just nu:

- Menykollen Sverige HB

- Bemannia Kontor

- Ågrenska Personlig assistans

- Tjörns kommun , Kommunkansliet

- Tjörns kommun , Tjörns Måltids AB

1%
Västra Götalands län Tjörn

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Kyrkesund

Trafikolycka, personskada - Orust

Rapporterat fredagen den 20 juli kl 03:27

Två personbilar har krockat på Röravägen.

Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen, oklart skadeläge. Tre barn har körts med ambulans till vårdcentral för kontroll och polis är kvar på platsen för att invänta bärgare. Vägen kommer vara helt avstängd under ca 30 min till innan man kan släppa på trafiken igen.  kl. 15:50 Trafiken släpps på igen och alla parter har nu lämnat.

Trafikolycka - Stenungsund

Rapporterat torsdagen den 19 juli kl 08:43

En personbil och en mc har kolliderat i centrala Stenungsund.

Enligt SOS så har olyckan inträffat i Stenunge Allé, vid Cirkle K. Två personer har färdats på Mc:n. Ännu oklart om någon är skadad. Polis och ambulans kallas till platsen. Kl 20:10: Polis på plats. Det visar sig att mc:n var en moped. De båda som färdades på mopeden har båda körts med ambulans till NÄL för kontroll. Det handlar om två pojkar. De klagade b la på smärta från rygg och huvud samt hade fått div. skrapsår. Polisen upprättar anmälan där personbilsföraren misstänks för vårdslöshet i trafik.

Trafikolycka, singel - Kungälv

Rapporterat torsdagen den 19 juli kl 05:48

En singelolycka har enligt SOS inträffat vid Tjuvkil.

Olyckan har enligt SOS inträffat mellan Tjuvkil och Norrlycke. SOS uppger även att bilen har voltat. Oklart då det gäller personskador. Polis och ambulans på väg till platsen. Kl 17.46: Polisen påbörjar arbetet på platsen. Ej avrapporterat. Räddningstjänst på plats. De klipper upp bilen för att ta ut föraren, en kvinna. Oklart vad som orsakat olyckan men bilen har uppenbart inte haft hög fart. Kvinnan verkar enligt uppgift från olycksplatsen må relativt bra, vaken och talbar. Bärgare beställd på ägarens begäran. Föraren avförd till Kungälvs sjukhus för kontroll, oklar skadebild. Polis avvaktar på platsen i väntan på bärgare.

56%
Sverige Kyrkesund

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se