Långekärr 11

471 90, Kyrkesund Västra Götalands Län

Långekärr 11

471 90, Kyrkesund Västra Götalands Län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring långekärr 11 består till 88% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 60- och 50-talet.

Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning. Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Medelinkomsttagarfamiljer i småhus i eftertraktade områden i små- och medelstora städer

I Klövedal bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 55 år, vilket är högre än medelåldern i Tjörn kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (41%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är antikviteter, trav och galopp, motorcyklar, motorsport, snickra/måla och bygga, krukväxter, arbeta i trädgården, pyssla, bakning och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Klövedal har 9% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 17% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 56% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 39% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 80%.

-33%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 200 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 661 895 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Tjörn

För de som är folkbokförda på långekärr 11 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,71%

 (0,06)

11,48%

 (0,20)

0,242%

 (0,00)

Summa

33,432%

 (0,26)

+50%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,8% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 50% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

4 910 meter från adressen ligger Skärhamns Förskola.

Närmaste grundskola är Långekärrs Skola (493 meter), som är en kommunal skola med ca 41 elever i årskurserna 1-5. Här har 97% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (671 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Pilane, ligger ca tre minuters gångväg (351 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Hotell & Pensionat, Vandrarhem, Reklam & PR, Elektronik- & Optikindustrier och Äldreomsorg.

Hotell & Pensionat

Vandrarhem

Reklam & PR

Elektronik- & Optikindustrier

Äldreomsorg

Arbetsmarknaden i Tjörn

Jobb i närheten

Just nu finns det 30 lediga jobb i Tjörn, vilket motsvarar 1% av alla lediga jobb i Västra Götalands Län. Bland annat söker man:

- Lärare i fritidshem/Fritidspedagog

- Fibertekniker/Optotekniker

- Drifttekniker, värmeverk

- Personlig assistent

- Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

Exempel på företag som anställer just nu:

- Tjörns kommun , Rönnängs skola

- MTX Rekrytering & Bemanning

- Arena Personal Sverige AB

- ANNAS ASSISTANS SVERIGE AB

- Tjörns kommun , Äldreomsorgsavdelningen

1%
Västra Götalands Län Tjörn

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Klövedal

Uppdatering

Rapporterat onsdagen den 14 november kl 10:58

Gällande explosionen vid Hamnkrogen i Ellös.

Bombskyddet har varit på plats för att säkra lokalen och de är klara med sitt arbete. Polisteknikerna är på plats nu och har påbörjat sin tekniska undersökning av platsen. I övrigt genomför vi dörrknackning i området och har uniformerad personal på plats för trygghetsskapande närvaro.  Teknikerna är klara på platsen och avspärrningen är hävd.

Brand

Rapporterat tisdagen den 6 november kl 08:00

Brand i villa vid Stora Höga enligt SOS.

Enligt SOS så brinner det i en villa vid Getskärsvägen. En granne har larmat och även hämtat ut två barn ur huset. Samma granne har för SOS uppgivit att barnet lagat mat på spisen och branden har möjligen uppstått i samband med detta. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Inga kända personskador i nuläget. Kl 20.05: Polisen på plats. Branden släckt och begränsad till köket. Det hela handlar om en sk torrkokning som skapat rökutveckling. Även barnens pappa fanns i fastigheten. Ingen skadades fysiskt i samband med händelsen. Ingen misstanke om brott i nuläget. Polisen kommer att dokumentera händelsen och överlämna detta till socialtjänsten.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 5 november kl 03:56

I Stenkyrka har det inträffat en singelolycka med moped.

Det är oklart om föraren är skadad men räddningstjänst, ambulans samt polis har skickats till platsen. 16.40 Föraren, en man i 30-årsåldern, är förd till Kungälvs sjukhus för kontroll.

56%
Sverige Klövedal

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se