facebook_pixelEkollonvägen 2 Västra Götalands län, Lerum - hitta.se
Hitta.se

Ekollonvägen 2

443 50 Lerum, Lerum Västra Götalands län

Adress i Södra Lerum i Lerum i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ekollonvägen 2.

Hitta hit

Bolån i Lerum - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Lerum. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Lerum

Boendemiljön i Södra Lerum

Boendemiljön i Södra Lerum

I området kring Ekollonvägen 2 bor många i villor och kedjehus som för det mesta är byggda på 1930- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (57%).

Wikipediafoton från närområdet

Lilla Stamsjön (Lerums socken, Västergötland)
Lerums landskommun
Hulans naturreservat
Aspenkyrkan

Människorna i Södra Lerum

Människorna i Södra Lerum

Äldre höginkomsttagarfamiljer med äldre barn i villa i förorter kring de större städerna

I Södra Lerum bor 38% kvinnor och 62% män. Medelåldern i området är 29 år, vilket är lägre än medelåldern i Lerums kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är , överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är golf, utförsåkning, näringsliv och samhällsekonomi, längdskidåkning, segling, vin och vinprovning, föreningsverksamhet, skattefrågor, inrikespolitik och värdepapper och värdepappersaffärer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 26% som högutbildade. 18% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 5 130 kr, vilket är 81% lägre än snittlönen i Sverige.

-81%

Här i Lerum betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Ekollonvägen 2 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,65% (-1,00)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,372% (-0,80)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,6% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 68% fler röster än riksgenomsnittet.

L+68%

Bostadsmarknaden i Södra Lerum

i Södra Lerum pågår och planeras det för 528 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 17 objekt till salu i Lerum - Centralt

Just nu finns det 15 hyreslägenheter att byta till i närheten av Ekollonvägen. Snitthyran är 6 530 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

115 meter från adressen ligger Ekollonvägens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Södra Långvägen 7.

Lockas man av restaurangbesök finns JACI'S i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (306 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (131 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Södra Lerum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Våld/hot mot tjänsteman

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 08:03

En gripen för hot mot tjänsteman efter bråk på spårvagn vid Ljusårsgatan.

Polis får larm om att det är ett pågående bråk på en spårvagn vid hållplats Galileis gata. En ung man/kille uppges vara gripen för hot mot tjänsteman på platsen och ytterligare ett stort antal unga killar uppges vara hotfulla och bråkat.  Det uppges befinna sig ordningvakter ombord på spårvagnen som tillkallat efter det att någon/några i ungdomsgänget bl a rökt på vagnen, blivit avvisad men vägrat lämna. Spårvagnen har stått still sedan bråket påbörjats. Kl 19.50: Polis på plats. Minst 10 ungdomar avvisas från platsen och polisen tar över gripandet av den misstänkte. Därefter kan spårvagnen åter tas i bruk. Den gripne är misstänkt för hot mot tjänsteman i två fall/ordningsvakter. Den misstänkte är född -03.

Brand

Rapporterat torsdagen den 18 februari kl 01:56

En verkstadslokal brinner i området Järnringen.

Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen där det skall vara en fullt utvecklad brand. Polis har stängt av vägen in till adressen som är Järnstångsvägen för att underlätta räddningsarbetet. Det beskrivs som en "aggressiv" rökutveckling och det är oklart exakt vad det är som brinner i nuläget. Inga personskador inrapporterade i nuläget. 14.25 Rökutveckningen från branden är nu mindre. Personer som befunnit sig i baraker intill brandplatsen är evakuerade. Det finns inga uppgifter om att branden medfört några personskador. Arbetet fortsätter på platsen. 14.42 Branden är under kontroll, men två fastigheter kommer att brinna ner. 15.44 Samtliga polispatruller har lämnat platsen. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott i samband med branden. 19.37 Branden kommer att utredas som allmänfarlig vårdslöshet. En person hade andats in rök, och fördes med ambulans till sjukhus.

Trafikolycka, singel

Rapporterat onsdagen den 17 februari kl 12:10

En singelolycka med personbil har enligt SOS inträffat vid Mölnlycke norra.

Enligt SOS så har bilen kanat över en kant på platsen som är ca 2 meter hög vid Boråsvägen. Föraren uppges ha smärtor från nacken. Ambulans och polis larmas till platsen. Kl 11.43: Polis på plats. Inget behov av sjukhusvård i nuläget enligt ambulans på plats. Bilen bärgas, föraren får skjuts hem av polis. Kl. 12:06 Patrull skriver an anmälan gällande trafikolycka utan misstanke om brott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
44%
SverigeSödra Lerum

Brott jämfört med riket