Kållandsgatan 22

531 30, Lidköping

Kållandsgatan 22

531 30, Lidköping

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Kållandsgatan 22 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 80-talet och 40-talet.

Flerbostadshusen från åttiotalet är ofta småskaliga och med varierande design och val av byggnadsmaterial med fokus på ekonomi. Fyrtiotalshusen är ofta byggda i ett plan plus källare och går att känna igen då de ofta har mindre fönster.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

Vanliga intressen är näringsliv och samhällsekonomi, golf, besöka sportevenemang, läsa om olika resmål, fackliga frågor, utrikespolitik, vin och vinprovning, värdepapper och värdepappersaffärer, längdskidåkning och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-25%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 394 kr, vilket är 25% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 725 848 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Lidköping

För de som är folkbokförda på Kållandsgatan 22 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.26%

 (-0.39)

11.48%

 (+0.20)

0.242%

 (0.00)

Summa

32.982%

 (-0.19)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Lidköping kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (35%) är högre än i resten av kommunen.

+35%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,9% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 35% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Nya Staden

18% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 307 meter bort på Läckögatan/Gamla Kållandsgatan med två uttag för Type 2 Outlet.

Parkeringsplatser

Lokaltrafik

Avgångar från Torggatan
2 Lidköping Högatan Majåker 4 min
2 Sjölunda äng 12 min
130 Såtenäs Stallmästargården 12 min
132 Lidköping 21 min

Inom gångavstånd (3 min) finns Torggatan som exempelvis tar dig till Lidköping Högatan Majåker (2), Sjölunda äng (2), Såtenäs Stallmästargården (130) och Lidköping (132).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

507 meter från adressen ligger Öppna Förskolan Stadsträdgården.

Närmaste grundskola är Rudenschöldskolan (447 meter), som är en kommunal skola med ca 395 elever i årskurserna 7-9. Här har 78% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Thoren Business School (246 meter), som är en privat skola med ca 44 elever. Här har 51% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp på Sveagatan 23.

Lockas man av restaurangbesök finns Läckögrillen och Skafferiet i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (467 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sex minuters gångväg (682 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, sex minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Klädaffärer, Frisörer, Restauranger & Serveringar, Larm & Bevakning och Inredningsartiklar.

Klädaffärer

Frisörer

Restauranger & Serveringar

Larm & Bevakning

Inredningsartiklar

Arbetsmarknaden i Lidköping

Jobb i närheten

Just nu finns det 98 lediga jobb i Lidköping, vilket motsvarar 49% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Utesäljare

- Kock, storhushåll

- Hemförsäljare

- Marknadskommunikatör

- Elektronikkonstruktör

Exempel på företag som anställer just nu:

- Menykollen Sverige HB

- Intern Service , Kost

- Wet World Energy Solutions AB

- Asko Appliances AB

- Framtiden AB

49%
Västra Götalands län Lidköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Nya Staden

Sammanfattning kväll och natt - Västra götalands län

Rapporterat tisdagen den 17 juli kl 06:46

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg samt till kvällen kommer Ulla Brehm.

23.43 Lidköping, skadegörelse genom brand. Räddningstjänst samt polis larmas till Österbyskolan då en moped brinner kraftigt. Branden släcks och patrullen skriver en anmälan. 00.15 Göteborg, narkotikabrott. En person kontrolleras på Östra Hamngatan och denne påvisar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Han vägrar dessutom uppge vad han heter varför mannen grips. 00.21 Munkedal, narkotikabrott. En patrull stannar och kontrollerar en bil och där visar en av passagerarna tecken på drogpåverkan varför hon får följa med för provtagning. 01.00 Göteborg, narkotikabrott samt brott mot knivlagen. En patrull kontrollerar en person på Stålhandskegatan och denne visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. När man visiterar mannen hittas en kniv som tas i beslag. 02.03 Göteborg, trafikbrott m.m. En patrull stannar och kontrollerar en bil och där saknar föraren körkort samt man hittar lite misstänkt narkotika på honom som tas i beslag. Mannen rapporteras för grov olovlig körning samt innehav av misstänkt narkotika. 02.45 Göteborg, rattfylleri m.m. En patrull försöker stanna och kontrollera en moped med två personer på i Rosenlund men den försöker köra ifrån patrullen. Båda saknar hjälm och gör sig skyldig till en mängd trafikbrott under flykten. Patrullen tappar visuell kontakt men en person kan säkras utanför Valand som stämmer in på en av personerna på mopeden. En patrull hittar en tröja i en närbelägen park och man spårar där ifrån och kan då hitta mopeden som står på Götabergsgatan. Mannen stinker alkohol och han får följa med till stationen för provtagning samt får sova russet av sig. Den andra personen påträffas ej. 03.08 Göteborg, skadegörelse genom brand. Räddningstjänst samt polis till Fjällkåpan då det skall brinna från en fastighet där. Visar sig vara ett förråd som är beläget i trappuppgången som brunnit och nu släckts av räddningstjänst. 03.55 Skövde, bilbrand. Räddningstjänst samt polis till Länsväg 2691 i Rådene där en bil skall brinna längs vägen. Branden släcks och det är oklart hur den startat men en anmälan om skadegörelse genom brand skrivs. Bilen bärgas från platsen då ingen ägare fanns på platsen.

Narkotikabrott - Lidköping

Rapporterat torsdagen den 5 juli kl 07:12

En polispatrull har kontrollerat en person i östra hamnen och han misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk.

Trafikolycka, singel - Götene

Rapporterat tisdagen den 3 juli kl 06:53

En singelolycka med personbil har inträffat vid Hangelösa.

Olyckan har enligt SOS inträffat på länsväg 2632. En personbil har av okänd anledning kört av vägen och voltat ut på en åker i höjd med Djupedal. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen. Ännu inga uppgifter om personskador. Polisen på plats. Två personer avförda med ambulans till sjukhus, okänt skadeläge. Polisen åker till sjukhuset för att höra de inblandade.

37%
Sverige Nya Staden

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se