Kållandsgatan 22

531 30, Lidköping Västra Götalands Län

Kållandsgatan 22

531 30, Lidköping Västra Götalands Län

Boendemiljön i kvarteret

I området kring kållandsgatan 22 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 80- och 40-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (50%).

Flerbostadshusen från åttiotalet är ofta småskaliga och med varierande design och val av byggnadsmaterial med fokus på ekonomi. Fyrtiotalshusen är ofta byggda i ett plan plus källare och går att känna igen då de ofta har mindre fönster.

Människorna i kvarteret

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Lidköping bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Lidköping kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (35%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är näringsliv och samhällsekonomi, golf, besöka sportevenemang, läsa om olika resmål, fackliga frågor, utrikespolitik, vin och vinprovning, värdepapper och värdepappersaffärer, längdskidåkning och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Lidköping har 9% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 18% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 37% som högutbildade. 45% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 74%.

-25%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 394 kr, vilket är 25% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 725 848 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Lidköping

För de som är folkbokförda på kållandsgatan 22 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,26%

 (-0,39)

11,48%

 (0,20)

0,242%

 (0,00)

Summa

32,982%

 (-0,19)

+35%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,9% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 35% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 307 meter bort på Läckögatan/Gamla Kållandsgatan med två uttag för Type 2 Outlet.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Avgångar från Torggatan
2 Lidköping Högatan Majåker 57 min
130 Lidköping 1 h 45 min
2 Sjölunda äng 1 h 53 min

Inom gångavstånd (3 min) finns Torggatan som exempelvis tar dig till Lidköping Högatan Majåker (2), Lidköping (130) och Sjölunda äng (2).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

507 meter från adressen ligger Öppna Förskolan Stadsträdgården.

Närmaste grundskola är Rudenschöldskolan (447 meter), som är en kommunal skola med ca 395 elever i årskurserna 7-9. Här har 78% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Thoren Business School (246 meter), som är en privat skola med ca 44 elever. Här har 51% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp på Sveagatan 23.

Lockas man av restaurangbesök finns Läckögrillen och Skafferiet i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (467 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Stadsträdgården, ligger ca sex minuters gångväg (664 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, sex minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Klädaffärer, Frisörer, Restauranger & Serveringar, Larm & Bevakning och Inredningsartiklar.

Klädaffärer

Frisörer

Restauranger & Serveringar

Larm & Bevakning

Inredningsartiklar

Händelser och brott i närheten av Lidköping

Övrigt

Rapporterat söndagen den 18 november kl 03:57

Hemsidan kommer inte att uppdateras mer idag. Medias samtal kommer i mån av tid att besvaras av ledningscentralen.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 9 november kl 09:09

På E20 Glasbacken har en lastbil och en personbil kolliderat.

Ambulans och räddningstjänst är på väg, oklart skadeläge. Det finns en uppgift från platsen att någon kan vara fastklämd. Stopp i trafiken i båda riktningar på grund av olyckan. Uppdatering kl 10.00:  Båda förarna är allvarligt skadade. Polisen kan inte lämna ytterligare uppgifter om personskador innan polisens utredningstekniska åtgärder är klara. Uppdatering 14.50: Föraren av personbilen, en man i 50-årsåldern, avled på plats av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat onsdagen den 7 november kl 06:06

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Tommy Nyman.

22.39 Lidköping, rattfylleri På Esplanade stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 25-årsåldern som misstänks vara narkotikapåverkad. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri. I bilen hittas även en mindre mängd narkotika som tas i beslag. 23.30 Trollhättan, stöld På Torggatan kontrollerar polisen en bil. I bilen påträffas en hel del gods, bl a hantverksmaskiner, som misstänks vara stulet. De båda männen som färdades i bilen grips och bilen tas i beslag. Männen är  i 20-25-årsåldern. 01.08 Orust, brand På Stocken har det av ännu okänd anledning börjat brinna i en restaurang på en camping. Branden är fullt utvecklad enligt räddningstjänsten som nu på morgonen är kvar för eftersläckningsarbete. Polisen har skrivit en anmälan om mordbrand och spärrat av för en teknisk undersökning.

37%
Sverige Lidköping

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se