facebook_pixelHöglunda Gustavsberg 1 Västra Götalands Län, Lyrestad - hitta.se
Hitta.se

Höglunda Gustavsberg 1

548 93 Lyrestad, Mariestad Västra Götalands Län

Adress i Lyrestad i Lyrestad i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Höglunda 1.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 149 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Lyrestad.

Bolån i Lyrestad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Lyrestad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Lyrestad

Boendemiljön i Lyrestad

Människorna i Lyrestad

Människorna i Lyrestad

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Lyrestad bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Mariestads kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 16% som högutbildade. 61% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 877 kr, vilket är 19% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 987 463 kronor i lån.

-19%

Skatteläget i Mariestad

För de som är folkbokförda på Höglunda 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,26% (-0,39)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,982% (-0,19)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,7% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 25% fler röster än riksgenomsnittet.

C+25%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Lyrestad

Det har sålts 3 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 12 533 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 12 661 kr/m2 och går upp med 4.98 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns nio förskolor i närheten

6 972 meter från adressen ligger Killingen Daghem fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Agriservice och Agriservice B C B i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (989 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (161 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Lyrestad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 06:21

Ett urval ur kvällen/natten shändelser i länet. Presstalesperson under fredagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Kl 03.22 Gullspång, inbrottsstöld i restaurang Ett larm löser ut till en pizzeria på Storgatan. Via kameralarm kan man se någon röra sig inne i lokalerna. Väktare och polis larmas till platsen. När polisen kommer fram är lokalerna tomma men utanför kan man se bilspår från en bil som lämnat platsen. En ruta är krossad och det finns även spår från en cykel som polisen följer. Hundpatrull spårar men ingen grips. Ägaren till platsen men det är ännu oklart vad som kan ha tillgripits. Anmälan upprättas.   Kl 04.05 Tanum, villabrand Räddningstjänst och polis larmas till en villabrand vid Köpmansbacken i Svenneby. Villan visar sig vara ett nybygge och ingen har hunnit flytta in. Inga kända personskador. Branden är fullt utvecklad och det finns riks för spridning till närliggande fastigheter. Fastigheten brinner ner. Oklart vad som orsakat branden men polisen upprättar anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Platsen ska spärras av för teknisk undersökning.

Brand

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 08:05

Brand i villa, Fredsberg.

Polis skickas till Fredsberg efter larm via SOS om brand i villa. Det finns initialt inga ytterligare uppgifter om händelsen. 20.03 Det är boende själv i villan som ringer in om branden, som enligt uppgift från inringaren startat i samband med eldning i kamin. Branden har inte medfört att någon person har fått några skador, men villan är övertänd. 21.34 Det finns ingen misstanke om brott i samband med branden.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 03:40

Ett flertal fordon inkl. lastbilar ska vara involverade i en kollision på E20 vid Hova enligt SOS.

Olyckan ska enligt SOS ha inträffat på E 20 i höjd med Otterslätten, riktning Lyrestad. Oklart om det finns personskador. Räddningstjänst, ambulans och polis åker till platsen. Enligt SOS så kan orsaken till olyckan vara halka i området. Uppgifter från olyckan talar om att tre lastbilar och fyra personbilar ska vara involverade. Det finns personskador, men inga allvarliga. För närvarande inte känt hur många personer som avförts från platsen till sjukhus. Kl 16.09: Polisen på plats. Enligt polis på plats så handlar det om tre lastbilar och ett antal personbilar, möjligen tre till fyra som är skadade på plats. Det finns ännu inga uppgifter om hur många eventuellt skadade som körts från platsen. Ingen uppges dock vara allvarligt skadad. Vägen helt avstängd för tillfället men förväntas att delvis kunna öppnas om ca 30 minuter, växelvis. Trafikdirigering ska påbörjas så fort det går. Det samma gäller även bärgningsarbete. Kl 17.45: Polisen har rapporterat in att tre lastbilar har varit med om olyckan och totalt fyra personbilar. En rapport skrivs där man kommer att misstänka en eller flera förare för att man inte hållit lagstadgat avstånd till framförvarande fordon, det är dock oklart i nuläget vem eller hur många som kan misstänkas för brott. Det kommer att utredas.   Då det gäller skadeläge och totalt antal avförda från platsen så har det inte avrapporterats.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
5%
SverigeLyrestad

Brott jämfört med riket