facebook_pixelHöglunda Gustavsberg 1 Västra Götalands Län, Lyrestad - hitta.se
Hitta.se

Höglunda Gustavsberg 1

548 93 Lyrestad, Mariestad Västra Götalands Län

Adress i Lyrestad i Lyrestad i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Höglunda 1.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 149 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Lyrestad.

Bolån i Lyrestad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Lyrestad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Lyrestad

Boendemiljön i Lyrestad

Människorna i Lyrestad

Människorna i Lyrestad

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Lyrestad bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Mariestads kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 16% som högutbildade. 61% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 877 kr, vilket är 19% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 987 463 kronor i lån.

-19%

Skatteläget i Mariestad

För de som är folkbokförda på Höglunda 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,26% (-0,39)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,982% (-0,19)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,7% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 25% fler röster än riksgenomsnittet.

C+25%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Lyrestad

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 15 789 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 12 828 kr/m2 och går upp med 23.08 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns nio förskolor i närheten

6 972 meter från adressen ligger Killingen Daghem fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Agriservice och Agriservice B C B i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (989 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (161 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Lyrestad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Motorfordon, stöld

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 07:30

Två personer är misstänkta för stöld av bil i Östra Stenåsen

En man ringer till polisen och berättar att familjen har vaknat av att någon stjäl deras bil och lämnar platsen. En polispatrull får syn på aktuell bil på E18 i närheten av Kristinehamn och man försöker få bilisten att stanna genom att använda ljud och ljusanordning. Bilisten väljer att inte stanna och ett förföljande inleds. Det fattas beslut om att man ska använda spikmatta för att stoppa bilisten och bilisten kör över spikmattan strax väster om Kristinehamn. Bilisten stannar ändå inte bilen så polisen knuffar till bilen så att den hamnar i diket och det blir stopp. Det var inte någon person som blev skadad i samband med denna händelse. Två personer, en man i 40-årsåldern och en man i 20-årsåldern, satt i bilen och de båda blev frihetsberövade som misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Bilisten, mannen i 40-årsåldern, är dessutom misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och att inte ha stannat på polismans tecken. Passageraren är misstänkt för, förutom stölden av bilen, ringa narkotikabrott genom eget bruk. Polisen kommer att hålla förhör med de båda männen och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om de ska vara fortsatt frihetsberövade eller inte.

Åldringsbrott

Rapporterat lördagen den 20 februari kl 11:19

Kvinna i 75-årsåldern rånad i sitt hem.

En kvinna i 75-årsåldern blev under fredagskvällen rånad i sitt hem. Det knackade på kvinnans dörr och hon öppnade där möttes hon av tre stycken gärningsmän som trängde sig in i hennes bostad. En av männen skall ha visat en kniv för kvinnan i syfte att skrämma henne. Polis har varit på plats och spårsäkrat och genomfört dörrknackning samt förhör. Anmälan om grovt rån upprättas.

Rån övrigt

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 05:14

Rån (motvärnsfallet) i i matvaurbutik vid Katthavets ind. område.

Personal från butiken larmar polis efter det att en man och en kvinna varit inne i butiken vid Viktoriagatan. Personalen kommer på dem med att stjäla varor och när man konfronterar paret så hotar mannen butikspersonalen. Paret försvinner sedan ut från butiken. Händelsen inträffade ca 20 minuter före det att polisen får vetskap. Oklart vad som har tillgripits. Genom att paret förhindrar återtagandet av stöldgods genom hot så övergår stölden till ett rån. Ingen har gripits. Polis till butiken för anmälan.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
5%
SverigeLyrestad

Brott jämfört med riket