Ögärdesvägen 10 C

433 30, Partille Västra Götalands län

Ögärdesvägen 10 C

433 30, Partille Västra Götalands län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Ögärdesvägen 10 C består till 54% av småhus. Det är vanligt med radhus och villor som för det mesta är byggda på 70- och 30-talet.

Fyra drönarbilder över Mellby

En drönare har flugit över Mellby och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Mellby från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Medelålders flerbarnsfamiljer med goda inkomster i villaförorter

I Mellby bor 41% kvinnor och 59% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Partille kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (12%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är segling, teater, konst, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utförsåkning, arbeta i trädgården, näringsliv och samhällsekonomi, energisparande och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Mellby har 15% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 24% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (28%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 44% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 40% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

-28%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 506 kr, vilket är 28% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 134 895 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Partille betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Ögärdesvägen 10 C gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,5 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,96%

 (-1,69)

11,48%

 (0,20)

0,242%

 (0,00)

Summa

31,682%

 (-1,49)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,2% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

270 meter från adressen ligger Casa Montessori.

Närmaste grundskola är Casa Montessori (270 meter), som är en privat skola med ca 184 elever i årskurserna 1-9. Här har 88% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Partille Gymnasium (1 914 meter), som är en kommunal skola med ca 333 elever. Här har 96% av lärarna lärarexamen och det går 19 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara 14 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Express på Göteborgsvägen 100.

Lockas man av restaurangbesök finns Thai House Partille och USA today Restaurang i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (548 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (100 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, tio minuters promenad från adressen.

Företagande

Maskinindustrier

Daghem, Förskolor & Fritidshem

Fastighetsbolag

Ventilation

Elektronik- & Optikindustrier

Arbetsmarknaden i Partille

Jobb i närheten

Just nu finns det 103 lediga jobb i Partille, vilket motsvarar 2% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Lärare i förskola/Förskollärare

- Systemutvecklare/Programmerare

- Butikssäljare, fackhandel

- Lagerarbetare

- Servicetekniker, maskin

Exempel på företag som anställer just nu:

- Partille kommun , Ugglum

- SVENSK E - IDENTITET AB

- GameStop Sweden AB

- Elgiganten AB

- Lenzo Utveckling & Rekrytering AB

2%
Västra Götalands län Partille

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Mellby

Rattfylleri

Rapporterat tisdagen den 23 oktober kl 12:06

Misstänkt rattfylleri i Storås

Efter att vittne ringt polisen om en bil som kördes av berusad person påStorås Industrigata kontrollerade polispatrull den aktuella bilen. Föraren misstänks för rattfylleri. Han fick följa med för provtagning. En annan person som fanns i bilen omhändertogs för fylleri.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 19 oktober kl 06:18

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Thomas Fuxborg.

22.27 Partille, bilbrand På Järnstångsvägen har räddningstjänsten larmats ut då en bil har börjat brinna. Även på Gamla gatan har en bil brunnit. Bilarna stod parkerade och polisen skriver anmälan om skadegörelse genom brand. 00.05 Töreboda, bilbrand På Industrigatan har en bil börjat brinna. Ett vittne har sett flera ungdomar springa från platsen strax efter att den började brinna. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. 02.29 Uddevalla, stöld På Bastionsgatan ser ett vittne hur en man stjäl kopparkabel eller koppar på rullar. Detta lastar han in i en bil. Polis åker till platsen och påträffar mannen sittande i bilen. Han är i 40-årsåldern och grips misstänkt för stöld. 03.07 Göteborg, bilbrand På Lantmannagatan har flera svartklädda personer setts i samband med att två bilar har satts i brand. Personerna har sprungit i riktning mot Volvo och polisen har sökt efter dem utan resultat. En anmälan om skadegörelse genom brand har skrivit. 04.19 Göteborg, inbrott i butik Ett vaktbolag ser genom ett kameralarm att en man gör inbrott i en livsmedelsbutik på Olivedalsgatan. Man ser mannen inne i butiken och polis larmas. Trots att polisen är mycket snabbt på plats har mannen hunnit lämna på en moped. En ruta var krossad i butiken och en okänd mängd cigaretter var stulna. Ingen gripen.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 18 oktober kl 04:24

På E20 vid Partillemotet har två bilar kolliderat.

Olyckan har inträffat på E20 i riktning mot Alingsås. Det är enligt initiala uppgifter två personbilar som kolliderat. Oklart om någon person skadats i samband med olyckan. Ett körfält öppet för trafik förbi olycksplatsen. Uppdatering kl 16.36 En skadad person körs i ambulans till sjukhus med okända skador.

12%
Sverige Mellby

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se