Stenhålt 230 Västra Götalands län, Romelanda - hitta.se

Stenhålt 230

442 92 Romelanda, Kungälv Västra Götalands län

Du har hittat ett turområde! Är det din tur idag?
Spela nu hos LeoVegas!
Spela nuleovegas logo

18+ år, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se

Adress i Romelanda i Romelanda i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Stenhålt 230.

Hitta hit

En villa byggd 1994

På adressen finns en villa byggd 1994. Huset är 141 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Romelanda.

Fem nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade fem personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen5 st

Tomten är ca 1228 kvadratmeter

Tomten, STENHÅLT 1:35, är mindre än andra tomter i området.

Det finns en bygghändelse kopplad till bostaden.

Boendemiljön i Romelanda

Området kring Stenhålt 230 består till 94% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 90- och 70-talet.

Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker. Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Stenhålt 230

Vad tycker du om Stenhålt 230?

Människorna i Romelanda

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Romelanda bor 49% kvinnor och 51% män. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Romelanda har 23% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 31% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 51% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 57% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 86%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 077 kr, vilket är 4% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 828 123 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-4%

Evenemang och nöjen i närheten av Romelanda

ticketmaster-logo
Claes Malmberg - Mr UniversumMimers Hus2019 M11 07Visa mer
Ulf LundellStenungsbaden Concert Arena2019 M08 09Visa mer
Andreas Lundstedt - "Disco undressed"Jordhammars Herrgård2019 M07 13Visa mer
Thorsten FlinckJordhammars Herrgård2019 M07 04Visa mer

Skatteläget i Kungälv

För de som är folkbokförda på Stenhålt 230 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,44(-0,21)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,162(-0,01)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 24,1% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 77% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+77%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Audi i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

1 851 meter från adressen ligger Torp förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (246 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (35 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Byggmästare & Byggnadsentreprenörer, Redovisning, Revision & Skatterådgivning, Byggvaror & Järnaffärer, Malmer & Mineralindustrier och Trädgårdsmästare & Trädgårdsskötsel.

Byggmästare & Byggnadsentreprenörer
Redovisning, Revision & Skatterådgivning
Byggvaror & Järnaffärer
Malmer & Mineralindustrier
Trädgårdsmästare & Trädgårdsskötsel

Arbetsmarknaden i Romelanda

Jobb i närheten

Just nu finns det 123 lediga jobb i Kungälv, vilket motsvarar 3% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Lärare i gymnasiet

- Marknadsassistent

- Restaurangbiträde

- Sjuksköterska, grundutbildad

- Truckförare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Kungälvs kommun , Mimers Hus SA BF ES.

- ICA Sverige AB

- Fazer Food Services Sverige

- Närhälsan Kungälv jourcentral

- Uniflex Sverige AB

3%
Västra Götalands länKungälv

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Romelanda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Advertisement

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 21 maj kl 04:51

På Hedevägen i Lödöse har en bilist och en mopedist kolliderat.

Mopedisten ska vara vaken och talbar men eventuella skador i övrigt är okända. Räddningstjänst samt ambulans är på plats och polis är på väg. 17.10 Mopedisten, en flicka i 15-årsåldern, har skadat ena foten och förs med ambulans till sjukhus.

Rattfylleri

Rapporterat lördagen den 18 maj kl 02:16

På E6 vid Kodemotet stoppas en bilist för kontroll.

Föraren, en man i 55-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på att vara narkotikapåverkad. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 12 maj kl 08:06

Nedan följer ett urval av nattens händelser.

20.30 Bråk, Alingsås Polis larmas till Noltorps centrum med anledning av flera personer uppges slåss på platsen. Det framkommer att en berusad man gapat och slagit på något och när några andra personer försökt lugna honom uppstår tumult. Den berusade mannen blir omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan om misshandel, olaga hot och skadegörelse. 21.25 Trafikolycka, Kungälv På Prästvägen i Diseröd har en personbil kört av vägen och voltat. Inga kända personskador. En man får följa med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Bilen bärgas. 22.09 Försök till stöld, Göteborg En ruta till Arbetsförmedlingen som ligger på Topasgatan har krossats. 23.21 Narkotikabrott, Hovås Polisen kontrollerar ett grupp ungdomar och fyra av dem får följa med för provtagning då de visar tecken på att vara påverkade av narkotika. En av dem misstänks även för innehav av narkotika. En person misstänks för tillåtande till olovlig körning och en misstänks för olovlig körning (av moped).  23.32 Rattfylleri m.m., Åmål Efter ett kortare förföljande stoppas en personbil på Stora Ringvägen. Föraren som inte har något körkort misstänks vara påverkad av narkotika. Han får följa med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Bilet tas i beslag och bärgas. 00.52 Rattfylleri m.m., Göteborg Polis följer efter och stoppar en bil vid Hjällbovägen/Blomsterstigen. Initalt stannade inte föraren på polisens tecken. Föraren som misstänks vara påverkad av narkotika får följa med för provtagning och hans körkort omhändertas.   02.22 Försök till mord, Lysekil I Brastad har en skadad man anträffats utomhus. Mannen som blivit knivstucken fördes till sjukhus, hans skadeläge är för närvarande oklart. En förundersökning gällande försök till mord har inletts och den misstänkta brottsplatsen har spärrats av. Den kommer att undersökas av tekniker och när det är möjligt kommer den skadade mannen att förhöras. Två personer har hämtats in till förhör och de kommer att förhöras under dagen.  04.11 Brand, Göteborg PÅ en parkeringsplats vid Älvsborgsgatan brinner en bil. Anmälan om skadegörelse genom brand. 05.57 Trafikolycka, Vara På E20 i Jung har en personbil kört in i ett mitträcke. Personskador oklart.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
40%
SverigeRomelanda

Brott jämfört med riket