facebook_pixelSandhult Västra Götalands län, Sandhult - hitta.se
Hitta.se

Sandhult

Västra Götalands län

Postort i Borås inom Västra Götalands län som angränsar till Sjömarken, Borås, Bredared, Hedared och Sandared.

I området finns 828 personer över 16 år och 80 företag.

Bolån i Sandhult - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Sandhult. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Sandhult

Boendemiljön i Sandhult

Människorna i Sandhult

Människorna i Sandhult

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Sandhult bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorcyklar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Sandhult har 20% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 538 kr, vilket är 10% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 269 782 kronor i lån.

-10%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 25,7% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 62% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

C+62%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 34 lägenheter och snittpriset är 30 769 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 6 objekt till salu i Sandhult

Det har sålts 3 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 36 021 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 24 128 kr/m2 och går upp med 32.63 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Bredaredsvägen 10 ligger Sandhultskolan.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Börshult Gård i området.

Händelser och brott i närheten av Sandhult

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat fredagen den 14 maj kl 05:31

Larm om brand i hyreshus.

Larm inkom till polisen via SOS AB om brand i ett hyreshus på Trallingsgatan i Borås. Anmälare hade känt brandlukt och sett rök i fastigheten. Räddningstjänst, ambulans och polis på väg till platsen.

Olaga hot

Rapporterat måndagen den 10 maj kl 05:18

Vi fick under eftermiddagen ett larm om ett olaga hot mot en mottagning i Borås.

Vi fick under eftermiddagen in ett larm om ett bombhot mot en mottagning för bland annat test av pågående covid-19-infektion, så kallade PCR-test. Polis har varit på plats i samband med detta och bland annat spärrat av den aktuella byggnaden. Vi har nu genomsökt platsen och vidtagit utredningstekniska åtgärder och kan slutligen konstatera att det inte föreligger någon risk för att hotet skulle verkställas. Avspärrningarna är släppta. Inga uppgifter om att någon har kommit till skada i samband med händelsen. Ärendet utreds fortsatt som grovt olaga hot mot grupp. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget. 

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat torsdagen den 6 maj kl 06:36

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

03.41 Borås, drograttfylleri På Guldbrandsgatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, visar tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning. Hon rapporteras för drograttfylleri samt narkotikabrott. 04.10 Götene, inbrott Larm om inbrott på ett företag på Järnvägsgatan. Vaktbolaget ser via kameralarm att två personer befinner sig inne i lokalerna. När polis kommer till platsen har personerna lämnat och man kan se att en dörr är uppbruten. Troligen har man stulit en svets till ett värde av cirka 50.000 kronor. Ingen gripen i nuläget.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeSandhult

Brott jämfört med riket