Oxelvägen 21 Västra Götalands Län, Sjuntorp - hitta.se

Oxelvägen 21

461 77 Sjuntorp, Trollhättan Västra Götalands Län

Adress i Fors i Sjuntorp i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Oxelvägen 21.

Hitta hit

En villa byggd 1943

På adressen finns en villa byggd 1943. Huset är 85 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Fors.

21 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 21 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen21 st

Tomten är ca 824 kvadratmeter

Tomten, SJUNTORP 1:21, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Fors

Området kring Oxelvägen 21 består till 100% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 40- och 30-talet.

Fyrtiotalshusen är ofta byggda i ett plan plus källare och går att känna igen då de ofta har mindre fönster. Trettiotalshusen karakteriseras av sin minimalistiska och kubformade stil med enkla takkonstruktioner och låg taklutning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Oxelvägen 21

Vad tycker du om Oxelvägen 21?

Människorna i Fors

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Fors bor 49% kvinnor och 51% män. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Fors har 25% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 31% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 59% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 47% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 85%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 222 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 806 423 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+0%

Evenemang och nöjen i närheten av Fors

ticketmaster-logo
MASKERADBALSMORDET 1789Festsalen Folkets Hus2019 M04 27Visa mer
DIN JÄVLA FEGIS!Vänersborgs Teater2019 M03 29Visa mer
1 2 3 Schtunk, Ett urtaget hjärtaVänersborgs Teater2019 M04 06Visa mer
Celtic Night of song and danceVänersborgs Teater2019 M05 04Visa mer

Skatteläget i Trollhättan

För de som är folkbokförda på Oxelvägen 21 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,56(-0,09)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,282(0,11)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,2% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 51% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+51%

Bilägande

Man kör gärna Saab och Volvo i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Fors

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 18 085 kr/m2.
Budgivningarna startar i snitt på 12 712 kr/m2 och går upp med 42.26 %.

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

991 meter från adressen ligger Ejderns Förskola.

Närmaste grundskola är Sjuntorpskolan (1 518 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Trollhättevägen 52.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (156 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fyra minuters gångväg (443 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bilverkstäder, Bygg- & Anläggningsarbeten, Städning & Rengöring, Byggmästare & Byggnadsentreprenörer och Mark- & Anläggningsentreprenader.

Bilverkstäder
Bygg- & Anläggningsarbeten
Städning & Rengöring
Byggmästare & Byggnadsentreprenörer
Mark- & Anläggningsentreprenader

Arbetsmarknaden i Fors

Jobb i närheten

Just nu finns det 335 lediga jobb i Trollhättan, vilket motsvarar 36% av alla lediga jobb i Västra Götalands Län. Bland annat söker man:

- Lärare i fritidshem/Fritidspedagog

- Sjuksköterska, grundutbildad

- Butikschef

- Medlemsvärvare, intresseorg./Telefonkommunikatör

- Lärare i praktiska och estetiska ämnen

Exempel på företag som anställer just nu:

- Lilla Edets kommun

- NU - sjukvården , Område III , Vuxenpsykiatrisk slutenvård , Avdelning 67

- Mekonomen Sverige

- Svenska Röda Korset

- NYA SKOLAN

36%
Västra Götalands LänTrollhättan

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Fors

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Bråk

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 06:48

Larm via SOS om ett bråk i lägenhet. Möjligen är en person skadad, allt enligt SOS.

Polis, ambulans larmas till en lägenhet vid området Hjortmossen. Enligt ett telefonsamtal från SOS så har det varit någon typ av bråk i lägenheten, en person uppges även vara skadad, oklart skadeläge. Tre personer ska enligt SOS ha befunnit sig i lägenheten/bostaden när det hela inträffat.   Kl 17.46: Polis på plats. Patrullen uppger att man tillsammans med ambulanspersonal hittat en man med skador, möjligen knivskador. Mannen kan enligt ambulanspersonalen vara allvarligt skadad. Ambulanspersonalen arbetar med den skadade på plats. Inga ytterligare personer anträffas i lägenheten när polis anländer. Polis spärrar av bostaden och genomför utredningsåtgärder. Polisen kan för närvarande inte avgöra om bostaden är brottsplatsen. Tekniker har tillkallats för att genomföra en teknisk undersökning av lägenheten med omgivning. För närvarande kan ingen ytterligare information lämnas ut kring händelserna på plats. Förundersökning är inledd i samband med att lägenheten spärras av. Rubriceringen är för närvarade inte känd. Ingen gripen. När och om det kan lämnas ut mer information i ärendet kommer det att första hand komma ut via denna händelsenotis. Polisen önskar komma i kontakt med vittnen/personer som kan ha sett något på plats. Om du/ni sett något i området Hjortmossen vid kring den aktuella tidpunkten, ca kl 17.00-18.00. Ring polisen och lämna vittnesuppgifter på 114 14.   Uppdatering k l 21.25: Kontakt med förundersökningsledaren i Trollhättan. På grund av pågående förundersökning/sektress kan polisen inte lämna ut någon ytterligare information då det gäller ovan händelse. Polisen kommer inte kunna lämna ut någon ytterligare information under resterade del av natten.             

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 06:56

God morgon. Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och kvällens är Stefan Gustafsson.

00.32 Trollhättan / Lilla Edet Polispatrull ska stanna en personbil för kontroll på Bilprovarevägen i Trollhättan. Föraren av bilen, en man, stannar dock inte på polisens stopptecken och ett förföljande inleds. Beslut fattas om spikmatta, och på väg 625 strax söder om Ström, Lilla Edet, blir det stopp efter att föraren kört över mattan, och alla däck punkterats. Föraren, en man i 40-års ålder, kan säkras av polis. I bilen anträffas en cykel som misstänks vara stulen. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt stöld alternativt häleri. Bilen tas i beslag enligt trafikbrottslagen. 00.42 Kungälv/ Instön  Brandlarm inkommer från en villa i Kungälvs kommun, och polis samt räddningtsjänst beordras till platsen. Villan är dock övertänd, och räddningstjänst har under natten arbetat med eftersläckning. Deras arbete är nu klart, och platsen spärras av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Brandorsaken är okänd, och en anmälan om misstänkt mordbrand är upprättad. Det är oklart om någon befann sig i huset vid tillfället för branden. 03.21 Svenljunga Polispatrull ska stoppa en personbil för kontroll på väg 157 Sexdrega. Föraren av personbilen, en man, stannar dock inte på polisens stopptecken, och ett förföljande inleds. Två män färdas i bilen, och beslut fattas om spikmatta. I höjd med Mattesa försöker polispatrull att preja bilen, men bilföraren kan trots det fortsätta färden. Polispatruller söker i området, och bilen anträffas i ett koloniområde, där hundpatrull spårar upp den misstänkte föraren. Den andre mannen hoppar i sjön Tolken, vilket gör att räddningstjänst larmas till platsen. Mannen i vattnet anträffas dock och säkras av en polispatrull. Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och narkotikabrott. Passageraren är initialt misstänkt för narkotikabrott.

Stöld/inbrott

Rapporterat tisdagen den 19 mars kl 06:04

Stöld genom inbrott i vårdcentral, Järnvägsgatan.

Polis larmas till en vårdcentral på Järnvägsgatan där en väktare konstaterat ett inbrott. En dörr är uppbruten, och polispatrullen som kommer till platsen söker igenom lokalen efter eventuella gärningspersoner. Ingen misstänkt anträffas dock. En anmälan stöld genom inbrott upprättas. Det är i nuläget oklart vad som tillgripits i samband med inbrottet.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
22%
SverigeFors

Brott jämfört med riket