facebook_pixelTrädgårdsgatan 6 Västra Götalands län, Skövde - hitta.se
Hitta.se

Trädgårdsgatan 6

541 30 Skövde, Skövde Västra Götalands län

Bolån i Skövde - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Skövde. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Skövde

Boendemiljön i Skövde Centrum

Boendemiljön i Skövde Centrum

I området kring Trädgårdsgatan 6 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (48%).

Wikipediafoton från närområdet

Sankta Helena kyrka, Skövde
Skövde församling
Hotell Billingen
Öms socken

Människorna i Skövde Centrum

Människorna i Skövde Centrum

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Skövde Centrum bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Skövdes kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 33% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 899 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 541 686 kronor i lån.

-1%

Skatteläget i Skövde

För de som är folkbokförda på Trädgårdsgatan 6 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,86% (-0,79)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,582% (-0,59)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,4% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 26% fler röster än riksgenomsnittet.

M+26%

Bostadsmarknaden i Skövde Centrum

i Skövde Centrum pågår och planeras det för 276 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Trädgårdsgatan. Snitthyran är 4 600 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

463 meter från adressen ligger Solbackens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Henriksbergsgatan 18.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang HUSAREN och Pinchos i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (390 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Kyrkparken, ligger ca en minuts gångväg (128 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Arena Skövde, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Skövde Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat måndagen den 17 maj kl 06:51

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen tjänstgör Peter Adlersson och Stefan Gustafsson.

16:56, rattfylleri, Skövde En patrull stoppar en bil på Ekängsvägen. Föraren tas med för kontroll misstänkt för drograttfylleri. 17:31, stöld genom inbrott, Borås Vi får in ett larm om att en person har haft inbrott i sitt hus. Någon har plockat bort en glasruta på en altandörr och tagit sig in i huset. En patrull åker dit och tar upp en anmälan om stöld genom inbrott. 19:54, misshandel, Göteborg Vi får in ett larm om att ett antal yngre gärningsmän håller fast och misshandlar en man vid Nya Allén. De ska sedan ha sprungit från platsen i riktning mot Avenyn. En patrull åker till platsen och söker av. De söker av området, men utan att hitta mannen eller gärningsmännen. En anmälan om misshandel är upprättad. 21:41, tillgrepp av fortskaffningsmedel, Göteborg En anmälare ringer och uppger att han ser sin stulna bil på Landala torg. Föraren av den stulna bilen kör iväg och anmälaren följer efter. En patrull stoppar bilen vid Kapellgatan.  Föraren grips misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovligt förfogande samt grov olovlig körning. 23:12, rån, Göteborg En man i övre tonåren blir rånad vid Fjällskolan av tre gärningspersoner. En patrull åker dit och möter upp. Inga uppgifter om skador eller vad som blivit stulet. En anmälan om rån är upprättad. 23:26, brand, Strömstad Det brinner i flera containrar på en återvinningsstation. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Räddningstjänsten släcker branden och patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand. 01:49, stöld, Borås Vi får in ett larm om två misstänkta personer som rullar iväg en moped på en gata i Duvefors. Polis åker till platsen och söker av området. De anträffar gärningspersonerna. De grips misstänkta för stöld. I anslutning till platsen där de säkrades, hittar poliserna även en tång. 03:48, stöld genom inbrott, Skara Vi får in ett larm om att minst två gärningspersoner ska ha brutit sig in i en lada. De är inne i byggnaden och lyser med ficklampa. Väktare och polis åker till platsen. Två dörrar till ladan är sönderslagna. De söker av byggnaden, men utan att anträffa några gärningspersoner. Oklart vad som har blivit stulet. Patrullen upprättar en anmälan om stöld genom inbrott.  

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 6 maj kl 06:39

Vi får in ett larm om en bil som voltat på länsväg 194. Inga uppgifter om personskador.

Larmet kommer in via SOS. Ambulans, räddningstjänst och polis på väg. Uppdatering kl. 18:52. Inga personskador. En anmälan om trafik utan misstanke om brott är upprättad.

Rattfylleri

Rapporterat onsdagen den 5 maj kl 06:54

På länsväg 193 i Folkabo stoppas en bilist för kontroll.

Förare är en man i 45-årsåldern som blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han tas med för vidare provtagning på polisstationen och rapporteras för rattfylleri. 20.30 På polisstationen blåste mannen under straffbart värde.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
139%
SverigeSkövde Centrum

Brott jämfört med riket