facebook_pixelSegerstad Påvagården 2 Västra Götalands Län, Stenstorp - hitta.se

Segerstad Påvagården 2

521 63 Stenstorp, Falköping Västra Götalands Län

Adress i Segerstad i Stenstorp i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Segerstad 2.

Hitta hit

Bolån i Stenstorp - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Stenstorp. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Stenstorp

Boendemiljön i Segerstad

Människorna i Segerstad

Människorna i Segerstad

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Segerstad bor 44% kvinnor och 56% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Falköpings kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 42% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 76%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 320 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 878 295 kronor i lån.

-14%

Skatteläget i Falköping

För de som är folkbokförda på Segerstad 2 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,60% (-0,05)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,322% (0,15)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 25,9% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 58% fler röster än riksgenomsnittet.

C+58%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Renault i området.

Toyota
Renault

Bostadsmarknaden i Segerstad

Just nu finns 9 objekt till salu i Stenstorp

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 882 meter från adressen ligger Gustaf Dalén Förskola Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (491 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (10 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Segerstad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat måndagen den 30 november kl 06:55

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen Peter Adlersson.

20.35 Försök till grov misshandel, Odengatan, Falköping. Polis skickas till platsen efter samtal om att en person är skadad. När polis anländer anträffas dock ingen skadad person, men en man som har en reva i sin jacka efter en kniv. Polis upprättar en anmälan gällande försök till grov misshandel. Det finns ingen misstänkt för händelsen. 00.30 Brand, Sundsgatan / Östergatan, Vänersborg. Polis och räddningstjänst larmar till platsen, där en bil brinner. Branden orsakar omfattande skador på bilen, och en anmälan skadegörelse genom brand upprättas. Det finns ingen misstänkt för händelsen. 02.45 Stöld genom inbrott i bil, Torpa, Göteborg. Polis skickas till platsen efter samtal om pågående inbrott i en bil. En ruta har krossats, och vid bilen befinner sig en man. När polis anländer finns ingen kvar på platsen, men patrullen hittar den  aktuella bilen, var i  inbrott kan konstateras. Polis söker i området med hund, som får upp spår in mot kolonilotterna. Där anträffas en man med järnrör i handen, och han kan säkras. Polis anträffar även en väska och en kofot i anslutning till mannen. Han visar tecken på påverkan, och tas med för provtagning. 04.45 Brand, Mölndalsvägen, Göteborg. Polis och räddningstjänst larmas efter samtal om brand i gatukök. Branden har inte medfört någon spridningsrisk, men påverkat trafiken och spårvagn förbi platsen. Vid 05.30 var biltrafiken samt spårvagnstrafiken dock åter påsläppt. Branden är släck, och platsen är avspärrad för en kriminalteknisk undersökning. En anmälan rubricerad mordbrand har upprättats. Händelsen har inte medfört några personskador. Det finns ingen misstänkt för branden. OBS! Den 1 december kommer presstalespersonerna i polisregion Väst att få ett nytt telefonnummer. Det nya numret är 010-56 90700. Samma dag upphör det nuvarande numret 010-56 56760 att gälla.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 27 november kl 07:07

Godmorgon! Nedan följer ett urval av nattens händelser.

19.36 Försök till mord, Älvsborg Polis larmas till en bostad i Ulricehamn där det anträffas en skadad kvinna. Kvinnan förs till sjukhus med ambulans, skadeläge oklart. På plats grips en man som uppges ha en relation med kvinnan. Mannen är nu anhållen misstänkt för försök till mord. Bostaden spärras av och kommer att undersökas av tekniker.  02.18 Mordbrand, Falköping Det har brunnit på ett stödboende/serviceboende i Falköping. Räddningstjänsten släcker branden. De boende blev evakuerade men ingen har skadats. Då det finns misstankar om att branden kan vara anlagd spärras platsen av för en teknisk undersökning.  03.12 Skadegörelse, Lilla Edet En lastbil har råkat ur för en s.k. kapellskärning, inget gods är stulet. Anmälan om skadegörelse. 

Rån, försök

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 08:57

En man uppgav att han utsatts för ett rånförsök, Falköping

En man har uppgett att han utsatts för ett rånförsök på Sankt Olofsgatan i Falköping. Mannen blev hotad av en gärningsman med kniv och beordrad att lämna över allt han hade av värde. Offret slog kniven ur handen på gärningsmannen och sprang från platsen. Polis kom till platsen och påbörjade sök efter kniven. Ingen gripen i nuläget. Polis skriver anmälan om försökt till rån.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
50%
SverigeSegerstad

Brott jämfört med riket