facebook_pixelTidan Västra Götalands län, Tidan - hitta.se
Hitta.se

Tidan

Västra Götalands län

Postort i Skövde inom Västra Götalands län som angränsar till Väring, Tibro och Moholm.

I området finns 1 430 personer över 16 år och 122 företag.

Bolån i Tidan - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Tidan. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Tidan

Boendemiljön i Tidan

Människorna i Tidan

Människorna i Tidan

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Tidan bor 44% kvinnor och 56% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Skövdes kommun (47 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (42%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Tidan har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 10% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 7% som högutbildade. 53% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 43%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 451 kr, vilket är 28% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 757 794 kronor i lån.

-28%

Skatteläget i Skövde

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,86% (-0,79)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,582% (-0,59)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,0% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 96% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

C+96%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i

Det har sålts 8 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 11 093 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 9 420 kr/m2 och går upp med 20.00 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Skolvägen 11 ligger Tidans förskola.

Matbutiker och restauranger

I området finns en livsmedelsbutik, bl.a. ICA Nära Tidan på Vårlundavägen 5.

Händelser och brott i närheten av Tidan

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Åldringsbrott

Rapporterat lördagen den 20 februari kl 11:19

Kvinna i 75-årsåldern rånad i sitt hem.

En kvinna i 75-årsåldern blev under fredagskvällen rånad i sitt hem. Det knackade på kvinnans dörr och hon öppnade där möttes hon av tre stycken gärningsmän som trängde sig in i hennes bostad. En av männen skall ha visat en kniv för kvinnan i syfte att skrämma henne. Polis har varit på plats och spårsäkrat och genomfört dörrknackning samt förhör. Anmälan om grovt rån upprättas.

Trafikolycka, singel

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 08:49

Singelolycka med personbil vid Södra Ryd.

Enligt SOS så har en personbil av okänd anledning voltat på länsväg 200 och ligger på taket vid Horsåsrondellen. Oklart vad det gäller personskador. Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen. Kl 21.02: Polis på plats. Föraren, en kvinna uppger att hon väjt för ett rådjur och kanat av vägen. Föraren mår bra men avförs med hjälp av ambulans till sjukhus för kontroll. Inga brottsmisstankar.  

Rån övrigt

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 05:14

Rån (motvärnsfallet) i i matvaurbutik vid Katthavets ind. område.

Personal från butiken larmar polis efter det att en man och en kvinna varit inne i butiken vid Viktoriagatan. Personalen kommer på dem med att stjäla varor och när man konfronterar paret så hotar mannen butikspersonalen. Paret försvinner sedan ut från butiken. Händelsen inträffade ca 20 minuter före det att polisen får vetskap. Oklart vad som har tillgripits. Genom att paret förhindrar återtagandet av stöldgods genom hot så övergår stölden till ett rån. Ingen har gripits. Polis till butiken för anmälan.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
139%
SverigeTidan

Brott jämfört med riket