Eklyckevägen 14B Västra Götalands län, Trollhättan - hitta.se

Eklyckevägen 14B

461 59 Trollhättan, Trollhättan Västra Götalands län

Adress i Trollhättan i Trollhättan i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Eklyckevägen 14.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2017

Fastigheten på Eklyckevägen 14B är ett flerfamiljshus byggt 2017.

46 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 46 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen46 st

Boendemiljön i Trollhättan

Området kring Eklyckevägen 14 består till 47% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 70- och 2010-talet.

Husen byggda andra halvan sextiotalet och första delen av sjuttiotalet präglas ofta av det så kallade miljonprogrammet som innebar att husen byggdes i en mer enformig arkitektur med mindre fönster. Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Eklyckevägen 14B

Vad tycker du om Eklyckevägen 14B?

Människorna i Trollhättan

Medelinkomsttagarfamiljer i bostadsrättsradhus i förorter till de större städerna

I Trollhättan bor 53% kvinnor och 47% män. Vanliga intressen är ishockey, hårvård, heminredning, modenyheter, skönhetsvård, fotboll, energisparande, styrketräning, besöka sportevenemang och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Trollhättan har 18% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 57% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 40% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 87%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 638 kr, vilket är 6% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 164 535 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+6%

Evenemang och nöjen i Trollhättan

ticketmaster-logo
MASKERADBALSMORDET 1789Festsalen Folkets Hus2019 M04 27Visa mer
DIN JÄVLA FEGIS!Vänersborgs Teater2019 M03 29Visa mer
1 2 3 Schtunk, Ett urtaget hjärtaVänersborgs Teater2019 M04 06Visa mer
Celtic Night of song and danceVänersborgs Teater2019 M05 04Visa mer

Skatteläget i Trollhättan

För de som är folkbokförda på Eklyckevägen 14 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,56(-0,09)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,282(0,11)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,1% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 31% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+31%

Bilägande

Man kör gärna Saab och Volkswagen i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor, en grundskola och nio gymnasieskolor i närheten

126 meter från adressen ligger Lyckans Förskola.

Närmaste grundskola är Paradisskolan (430 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Folkuniversitetets gymnasium i Trollhättan (1 057 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Coop Konsum på Albertsvägen 77.

Lockas man av restaurangbesök finns Bowlinghallen i Trollhättan och Roupe Corner i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (338 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (2 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Arena Älvhögsborg Simhall, åtta minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Daghem, Förskolor & Fritidshem, Tandläkare, Grundskolor, Redovisning, Revision & Skatterådgivning och Tolkservice & Översättningar.

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Tandläkare
Grundskolor
Redovisning, Revision & Skatterådgivning
Tolkservice & Översättningar

Händelser och brott i närheten av Trollhättan

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Uppdatering

Rapporterat fredagen den 22 mars kl 07:36

Uppdatering gällande bråk i bostad, Trollhättan 190321. Den skadade mannen har avlidit.

Mannen som hittades skadad i en lägenhet på Hjortmossegatan igår har avlidit. Det är en man i 40-årsåldern och anhöriga är underrättade. En förundersökning gällande mord är inledd. Flera personer hämtades under gårdagen in till förhör och en man anhölls misstänkt för medhjälp till mord. Under natten greps ytterligare en man och han är nu anhållen skäligen misstänkt för mord. Tekniker har undersökt den misstänkta brottsplatsen och förundersökningen fortskrider med diverse utredningsåtgärder. Ärendet kommer att hanteras av sektionen för grova brott i Fyrbodal.

Bråk

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 06:48

Larm via SOS om ett bråk i lägenhet. Möjligen är en person skadad, allt enligt SOS.

Polis, ambulans larmas till en lägenhet vid området Hjortmossen. Enligt ett telefonsamtal från SOS så har det varit någon typ av bråk i lägenheten, en person uppges även vara skadad, oklart skadeläge. Tre personer ska enligt SOS ha befunnit sig i lägenheten/bostaden när det hela inträffat.   Kl 17.46: Polis på plats. Patrullen uppger att man tillsammans med ambulanspersonal hittat en man med skador, möjligen knivskador. Mannen kan enligt ambulanspersonalen vara allvarligt skadad. Ambulanspersonalen arbetar med den skadade på plats. Inga ytterligare personer anträffas i lägenheten när polis anländer. Polis spärrar av bostaden och genomför utredningsåtgärder. Polisen kan för närvarande inte avgöra om bostaden är brottsplatsen. Tekniker har tillkallats för att genomföra en teknisk undersökning av lägenheten med omgivning. För närvarande kan ingen ytterligare information lämnas ut kring händelserna på plats. Förundersökning är inledd i samband med att lägenheten spärras av. Rubriceringen är för närvarade inte känd. Ingen gripen. När och om det kan lämnas ut mer information i ärendet kommer det att första hand komma ut via denna händelsenotis. Polisen önskar komma i kontakt med vittnen/personer som kan ha sett något på plats. Om du/ni sett något i området Hjortmossen vid kring den aktuella tidpunkten, ca kl 17.00-18.00. Ring polisen och lämna vittnesuppgifter på 114 14.   Uppdatering k l 21.25: Kontakt med förundersökningsledaren i Trollhättan. På grund av pågående förundersökning/sektress kan polisen inte lämna ut någon ytterligare information då det gäller ovan händelse. Polisen kommer inte kunna lämna ut någon ytterligare information under resterade del av natten.             

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 09:52

Bilist och cyklist som kolliderat, Djupebäcksgatan / Tingvallavägen, Tingvalla.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till Djupebäöcksgatan / Tingvallavägen, där en bilist och en cyklist kolliderat. Cyklisten, en kvinna i 45-års åldern, förs med ambulans till sjukhus. Polis upprättar en anmälan gällande vårdslöshet i trafik.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
22%
SverigeTrollhättan

Brott jämfört med riket