facebook_pixelTrollhättan Västra Götalands län, Trollhättan - hitta.se
Hitta.se

Trollhättan

Västra Götalands län

Kommun i Trollhättan inom Västra Götalands län som angränsar till Lilla Edet, Ale, Alingsås, Essunga, Grästorp och Vänersborg.

I området finns 50 237 personer över 16 år och 4 034 företag.

Bolån i Trollhättan - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Trollhättan. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Trollhättan

Boendemiljön i Trollhättan

Människorna i Trollhättan

Människorna i Trollhättan

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

I Trollhättan bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Trollhättans kommun (47 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (23%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är meka med bilar, motorsport och jakt.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Trollhättan har 0% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 4% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 39% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 389 kr, vilket är 18% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 031 156 kronor i lån.

-18%

Skatteläget i Trollhättan

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,56% (-0,09)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,282% (0,11)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 39,0% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 26% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

S+26%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 188 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Tingvalla

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten. Snitthyran är 6 077 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Ekholmsgatan 11 ligger Hjulkvarn Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

I området finns tio livsmedelsbutiker, bl.a. ICA Kvantum Jätten på Skogmansgatan 22.

Lockas man av restaurangbesök finns Phasa Thai och Folkets Hus Kulturhuset i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Arena Älvhögsborg och Curves i området.

Händelser och brott i närheten av Trollhättan

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat torsdagen den 6 maj kl 05:05

Två personer grips i samband med en misshandel utanför ett apotek i centrala Uddevalla.

Vi får under eftermiddagen in ett larm från ett apotek. Det är bråk på gatan utanför apoteken med tre personer inblandade. En av personerna har även varit inne på apoteket och tagit någon form av skylt, för att sedan springa ut igen och använda den som tillhygge. Väktare, ordningsvakter och polis åker till platsen. Väktare griper två personer misstänkta för misshandel. Läget är lugnt när polis anländer. Patrullen tar över gripandet och upprättar en anmälan om misshandel. Inga uppgifter om skador.

Mord/dråp, försök

Rapporterat torsdagen den 29 april kl 09:53

Polis larmas om en alvarligt skadad man.

2021-04-28 kl 16:00 En man i 19-årsåldern ska ha blivit överfallen och fått stickskador mot sig av en gärningsman vid Arenan i Vänersborg. Mannen tog sig själv till sjukhus, vid ca 22-tiden kontaktades polisen. Mannens skador är allvarliga.  Polis åker till platsen och en anmälan om försök till mord upprättas. Brottsplatsen är avspärrad skall undersökas av tekniker. 2021-04-29 Vid 03:30 grips en man 18-årsåldern, han är anhållen misstänkt för försök till mord. Polisen vidtar nu ett flertal utredningsåtgärder.

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat tisdagen den 27 april kl 03:43

Smitning från trafikolycka, Edsvägen / Lyckhemsgatan.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till Edsvägen / Lyckhemsgatan, där en trafikolycka inträffat mellan två personbilar. Två personer lämnar springandes den ena bilen. Polis har söt i området men ingen av dem anträffas. En anmälan smitning från trafikolycka skrivs.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
215%
SverigeTrollhättan

Brott jämfört med riket