Småröd 325 Västra Götalands län, Uddevalla - hitta.se

Småröd 325

451 91 Uddevalla, Uddevalla Västra Götalands län

Du har hittat ett turområde! Är det din tur idag?
Spela nu hos LeoVegas!
Spela nuleovegas logo

18+ år, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se

Adress i Forshälla i Uddevalla i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Småröd 325.

Hitta hit

En villa byggd 1967

På adressen finns en villa byggd 1967. Huset är 125 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Uddevalla.

Tre nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade tre personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen3 st

Tomten är ca 1772 kvadratmeter

Tomten, FORSHÄLLA-HEDE 3:4, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Forshälla

Området kring Småröd 325 består till 96% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 70- och 60-talet.

Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Småröd 325

Vad tycker du om Småröd 325?

Människorna i Forshälla

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Forshälla bor 48% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i gymnasieålder

I Forshälla har 13% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i gymnasieålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 56% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 45% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 81%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 686 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 836 028 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-13%

Evenemang och nöjen i Uddevalla

ticketmaster-logo
Flamingokvintetten - The Boys Are Back In TownÖstraboteatern2019 M10 04Visa mer
Musical Highlights Vol. 13Östraboteatern2020 M02 19Visa mer
Stefan SundströmÖstraboteatern2019 M10 12Visa mer
LJUVA 60-talÖstraboteatern2019 M11 16Visa mer

Här i Uddevalla betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Småröd 325 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,16(0,51)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,882(0,71)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,9% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 42% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+42%

Bilägande

Man kör gärna Ford och Volvo i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

3 178 meter från adressen ligger Forshälla Förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1608 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (128 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna VVS & Rörmokare.

VVS & Rörmokare

Arbetsmarknaden i Forshälla

Jobb i närheten

Just nu finns det 169 lediga jobb i Uddevalla, vilket motsvarar 25% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Marknadsundersökare

- Butikssäljare, fackhandel

- Styckare

- Arbetsledare, tillverkning kemiska produkter

- Lärare i grundskolan, årskurs 7-9

Exempel på företag som anställer just nu:

- EVRY AB

- Torp

- INTER TEAM EUROPE

- Experis

- Uddevalla kommun , Barn - och utbildning

25%
Västra Götalands länUddevalla

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Forshälla

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Advertisement

Farligt föremål, misstänkt

Rapporterat söndagen den 26 maj kl 01:33

Ett föremål har anträffats i Ljungskile som polisen undersöker. Det betraktas i nuläget som ett misstänkt farligt föremål.

Föremålet anträffades under förmiddagen av en privatperson som sedan flyttade föremålet innan polis larmades. Föremålet har av den anledningen hamnat i närheten av en vallokal i Ljungskile. Polis har varit på plats och under förmiddagen har polisen sedan gjort olika bedömningar som slutat med att det inte kan uteslutas att föremålet är farligt. NOA har informerats. För närvarande är det oklart om detta föremål har med pågående val att göra, inga hot har riktats mot person eller vallokal. Nationella bombskyddet (NBS) har tillkallats. Som alltid kan polisen inte kommunicera var/när och hur NBS genomför sitt arbete. En avspärrning har upprättats på platsen efter beslut från kommenderingschefen för valstaben. Avspärrningen omfattar 300 meter i diameter från föremålet. Det innebär att vallokalen är avspärrad tillfälligtvis. Hur länge denna avspärrning kommer att kvarstå är ännu inte känt. Röstande hänvisas till en närliggande vallokal. Röstning kan genomföras som vanligt. Kl 15.30 Uppdatering: NBS har genomfört en "skjutning" mot föremålet. Det har inte inneburit någon detonation/explosion eller brand. Föremålet ska därefter genomgå teknisk undersökning för att fastställa var föremålet består av. Tekniker är på väg till platsen. Frågor kring händelsen hänvisas till Christer Fuxborg, presstalesperson i valstaben. 010-565 2928  Kl 17:45 Uppdatering: Nu har man släppt på samtliga avspärrningar och samtlig polispersonal lämnar. Då man bedömer föremålet ej vara explosivt/ farligt har man omrubricerat det till grovt olaga hot. Dagens presstalesperon gällande EU-valet lämnar och vakthavande befäl tar över den ordinarie verksamheten.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 22 maj kl 05:12

Flera personbilar som kolliderat, Packhusgatan, Söder.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till Packhusgatan där flera personbilar ska ha kolliderat. Några av de inblandade personerna uppger smärta i nacke, men skadeläget är okänt. 18.43 Fyra bilar har varit inblnadade i olyckan, en seriekrock, som inträffade när en av bilarna gjorde en U-sväng. Det finns inga uppgifter om att någon person behövde följa med ambulans för vård, elller att någon av bilarna behövde bärgas. Polis är klar på plats.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 22 maj kl 12:30

I Elseberg är en personbil och en person inblandade i en olycka.

Ambulans och räddningstjänst är på väg, oklart skadeläge. Inga omständigheter i övrigt finns just nu. Polispatrull skriver en anmälan, i nuläget oklar rubricering.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
21%
SverigeForshälla

Brott jämfört med riket