Lindängsvägen 20

523 36, Ulricehamn

Lindängsvägen 20

523 36, Ulricehamn

Adress i Ulricehamn i Ulricehamn i Västra Götalands län. Här bor Gunilla och tre företag finns på adressen.

Hitta hit

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Lindängsvägen 20 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 50-talet och 60-talet.

Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-30%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 933 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 815 001 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Ulricehamn

För de som är folkbokförda på Lindängsvägen 20 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.05%

 (-0.60)

11.48%

 (+0.20)

0.242%

 (0.00)

Summa

32.772%

 (-0.40)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Ulricehamn kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (29%) är lägre än i resten av kommunen.

+46%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,4% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 46% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Ulricehamn

15% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Saab i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 530 meter bort på Marknadsplatsen med ett uttag för Type 1 Cable och ett uttag för Type 2 Cable.

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

På samma adress ligger Montessoriskolan Lindängen Ulricehamn.

Närmaste grundskola är Montessori Ekhagen Ulricehamn AB (0 meter), som är en privat skola med ca 69 elever i årskurserna 1-6. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går 18 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Tingsholmsgymnasiet (1 007 meter), som är en kommunal skola med ca 521 elever. Här har 77% av lärarna lärarexamen och det går nio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Falköpingsvägen 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Bryggan och Pizza Palace i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (243 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Ekhagen, ligger mindre än en minuts gångväg (73 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, tolv minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bilverkstäder, Daghem, Förskolor & Fritidshem, Grundskolor, Bygg- & Anläggningsarbeten och Glas & Fönster.

Bilverkstäder

Daghem, Förskolor & Fritidshem

Grundskolor

Bygg- & Anläggningsarbeten

Glas & Fönster

Arbetsmarknaden i Ulricehamn

Jobb i närheten

Just nu finns det 90 lediga jobb i Ulricehamn, vilket motsvarar 13% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Backofficepersonal

- Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning

- Maskinoperatör, garnberedning

- Lärare i förskola/Förskollärare

- Truckförare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Effektiv Borås

- Ulricehamns kommun , Enheten för skolutveckling och stöd

- Aktiebolaget Söder & Co Consulting

- Ulricehamns pastorat

- First Personalpartner AB

13%
Västra Götalands län Ulricehamn

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Ulricehamn

Arbetsplatsolycka - Borås

Rapporterat lördagen den 16 juni kl 01:39

Fallolycka i Borgstena

En man i 70-årsåldern har enligt initiala uppgifter fallit cirka fyra meter i samband med någon form av arbete vid Borgstenaskolan. Mannen konstaterades av läkare avliden av de skador han ådrog sig i fallet. Det är ännu inte klarlagt vilken typ av arbete och var det utfördes på skolan. Polis skriver initialt en anmälan om arbetsplatsolycka innefattande vållande till annans död. Oklart om det föreligger någon form av anställning eller om mannen utförde ideellt arbete. Polisen förhör vittnen på platsen och polisens tekniker ska göra en undersökning på olycksplatsen under eftermiddagen. Anhöriga till den avlidne mannen har meddelats. 

Trafikolycka - Ulricehamn

Rapporterat måndagen den 11 juni kl 03:22

På riksväg 40 vid Hökerumsmotet har två bilar kolliderat

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till olyckan vid Hökerumsmotet i riktning mot Ulricehamn. Det är en personbil som kört in i baken på en minibuss. Oklart skadeläge. Polis på väg till olycksplatsen. Trafiken i riktning österut mot Ulricehamn avstängd under räddningsarbete på platsen.  Uppdtatering kl 15.28 Sammanlagt tre personer har åkt i de två bilarna. En person har ryggsmärtor och ska köras i ambulans till sjukhus. En person har skärskador och ska också med ambulans till sjukhus och den tredje är oskadd. Fortsatt stopp i trafiken. Uppdatering kl 15.58 De skadade är omhändertagna av ambulans för vidare färd till sjukhus. Vägen kommer att kunna öppnas för trafik igen.

Brand - Sjöbo

Rapporterat tisdagen den 5 juni kl 08:51

Rökutveckling från fläktsystem, Solviksgatan.

Polis och räddningstjänst åker till en snabbmatsrestaurang på Solviksgatan med anledning av rökutveckling i fläktsystemet. Ingen person ska vara kvar i lokalerna.

52%
Sverige Ulricehamn

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se