facebook_pixelVärsås Rönnebäcken Västra Götalands Län, Värsås - hitta.se
Hitta.se

Värsås Rönnebäcken

541 98 Värsås, Skövde Västra Götalands Län

Bolån i Värsås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Värsås. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Värsås

Boendemiljön i området

Människorna i området

Människorna i området

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I området bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Skövdes kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 36% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 73%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 348 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 140 608 kronor i lån.

-14%

Skatteläget i Skövde

För de som är folkbokförda på Värsås gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,86% (-0,79)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,582% (-0,59)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 25,8% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 76% fler röster än riksgenomsnittet.

C+76%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Suzuki i området.

Toyota
Suzuki

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Värsås

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 20 485 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 15 292 kr/m2 och går upp med 33.49 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

6 581 meter från adressen ligger Björkdungen Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (509 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (63 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av området

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat måndagen den 30 november kl 08:37

På Parkgatan stoppas en bilist för kontroll.

Förare är en man i 20-årsåldern som misstänks vara påverkad av något. Han tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat måndagen den 30 november kl 06:55

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen Peter Adlersson.

20.35 Försök till grov misshandel, Odengatan, Falköping. Polis skickas till platsen efter samtal om att en person är skadad. När polis anländer anträffas dock ingen skadad person, men en man som har en reva i sin jacka efter en kniv. Polis upprättar en anmälan gällande försök till grov misshandel. Det finns ingen misstänkt för händelsen. 00.30 Brand, Sundsgatan / Östergatan, Vänersborg. Polis och räddningstjänst larmar till platsen, där en bil brinner. Branden orsakar omfattande skador på bilen, och en anmälan skadegörelse genom brand upprättas. Det finns ingen misstänkt för händelsen. 02.45 Stöld genom inbrott i bil, Torpa, Göteborg. Polis skickas till platsen efter samtal om pågående inbrott i en bil. En ruta har krossats, och vid bilen befinner sig en man. När polis anländer finns ingen kvar på platsen, men patrullen hittar den  aktuella bilen, var i  inbrott kan konstateras. Polis söker i området med hund, som får upp spår in mot kolonilotterna. Där anträffas en man med järnrör i handen, och han kan säkras. Polis anträffar även en väska och en kofot i anslutning till mannen. Han visar tecken på påverkan, och tas med för provtagning. 04.45 Brand, Mölndalsvägen, Göteborg. Polis och räddningstjänst larmas efter samtal om brand i gatukök. Branden har inte medfört någon spridningsrisk, men påverkat trafiken och spårvagn förbi platsen. Vid 05.30 var biltrafiken samt spårvagnstrafiken dock åter påsläppt. Branden är släck, och platsen är avspärrad för en kriminalteknisk undersökning. En anmälan rubricerad mordbrand har upprättats. Händelsen har inte medfört några personskador. Det finns ingen misstänkt för branden. OBS! Den 1 december kommer presstalespersonerna i polisregion Väst att få ett nytt telefonnummer. Det nya numret är 010-56 90700. Samma dag upphör det nuvarande numret 010-56 56760 att gälla.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 27 november kl 06:22

Bilist som kört in i trafikljus i korsningen Badhusgatan / Norra Bergvägen.

Polis skickas till korsningen Badhusgata / Norra Bergvägen där en bilist kört in i ett trafikljus. Olyckan har inte medfört några personskador gällande föraren, en man, men polis upprättar en anmälan vårdslöshet i trafik.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
139%
Sverigeområdet

Brott jämfört med riket