facebook_pixelVärsås Rönnebäcken Västra Götalands Län, Värsås - hitta.se

Värsås Rönnebäcken

541 98 Värsås, Skövde Västra Götalands Län

Bolån i Värsås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Värsås. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Värsås

Boendemiljön i området

Människorna i området

Människorna i området

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I området bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Skövdes kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 36% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 73%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 348 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 140 608 kronor i lån.

-14%

Skatteläget i Skövde

För de som är folkbokförda på Värsås gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,86% (-0,79)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,582% (-0,59)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 25,8% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 76% fler röster än riksgenomsnittet.

C+76%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Suzuki i området.

Toyota
Suzuki

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Värsås

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 20 485 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 15 292 kr/m2 och går upp med 33.49 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

6 581 meter från adressen ligger Björkdungen Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (509 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (63 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av området

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån, försök

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 08:57

En man uppgav att han utsatts för ett rånförsök, Falköping

En man har uppgett att han utsatts för ett rånförsök på Sankt Olofsgatan i Falköping. Mannen blev hotad av en gärningsman med kniv och beordrad att lämna över allt han hade av värde. Offret slog kniven ur handen på gärningsmannen och sprang från platsen. Polis kom till platsen och påbörjade sök efter kniven. Ingen gripen i nuläget. Polis skriver anmälan om försökt till rån.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 17 november kl 03:09

Trafikolycka på E6, Götene mellan lastbil och personbil.

SOS uppgifter: Olyckan ska enligt SOS ägt rum på E6, Brännebrona. Personbilen uppges ha voltat och ligga på taket. Två personer i personbilen, oklart skadeläge. Föraren av lastbilen är ute ur fordonet. Lastbilen ska även den ha hamnat på sidan i diket. Trafiken kan dock passera olycksplatsen i begränsad hastighet. Räddningstjänst, polis och ambulans larmas till platsen.   Polisen är ännu inte på plats. Räddningstjänst på plats, de kommer att stänga av trafiken i samband med räddningsarbetet. Kl 15.15 : Polis på plats. De båda som färdats i personbilen har nu omhändertagits av ambulanspersonal. Oklart skadeläge. Tungbärgare beställd till platsen. Kl.15.24: Två personer förs till sjukhus för kontroll. Enligt uppgift från platsen ej allvarligt skadade. Rapport om vårdslöshet i trafik upprättas kopplad till föraren av personbilen. Kl 15.51: Trafik i södergående riktning släpps på igen. Kl 16.09: Trafiken släpps på växelvis. Dirigering pågår på platsen.

Rattfylleri

Rapporterat torsdagen den 12 november kl 07:27

På Odengatan stoppas en bilist för kontroll.

Förare är en man i 25-årsåldern som visar tecken på narkotikapåverkan. Han får följa med för provtagning och rapporteras för misstänkt drograttfylleri.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
139%
Sverigeområdet

Brott jämfört med riket