facebook_pixelMarconigatan 15 Västra Götalands län, Västra Frölunda - hitta.se

Marconigatan 15

421 44 Västra Frölunda, Göteborg Västra Götalands län

Ett flerfamiljshus byggt 1964

Fastigheten på Marconigatan 15 är ett flerfamiljshus byggt 1964.

Bolån i Västra Frölunda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västra Frölunda. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Västra Frölunda

Boendemiljön i Frölunda

Boendemiljön i Frölunda

I området kring Marconigatan 15 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (110%).

Wikipediafoton från närområdet

Västra Frölunda distrikt
Frölunda Specialistsjukhus
Frölunda torg
Frölunda kulturhus

Människorna i Frölunda

Människorna i Frölunda

Pensionärer med låga inkomster i äldreboende eller bostadsrätt

I Frölunda bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (40%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 021 kr, vilket är 37% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 599 713 kronor i lån.

-37%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Marconigatan 15 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 40,3% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 87% fler röster än riksgenomsnittet.

V+87%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

Volvo
Toyota

Bostadsmarknaden i Frölunda

i Frölunda pågår och planeras det för 346 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Västra Frölunda

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Marconigatan. Snitthyran är 6 191 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

569 meter från adressen ligger Frölundaskolan Bräcke.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Frölunda på Radiovägen 5.

Lockas man av restaurangbesök finns McDonald's och McDonald's i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1103 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Positivparken, ligger ca två minuters gångväg (208 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Frölunda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat fredagen den 27 november kl 06:54

Kvinna påkörd av personbil på Jaegerdorffsplatsen.

Polis och ambulans skickas till Jaegerdorffsplatsen där en förbipasserande anmälare sett en person bli påkörd av en personbil. När polis anländer anträffas den påkörda personen, en kvinna. Hon är vaken och talbar. Efter olyckan har föraren av personbilen dock avvikit från platsen. 18.52 Den påkörda kvinnan är förd med ambulans till sjukhus. Polis skriver en anmälan gällande obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Det finns ingen misstänkt. Polis är klar på plats.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 06:33

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

00.02 Göteborg, personrån. På Doktor Saléns gata har en man blivit rånad av en för honom två okända personer. De beskrivs att vara i ca 20 års åldern samt ca 175 cm långa samt hade någon form av munskydd på sig. De skulle även hotat honom med ett pistolliknande föremål samt även slagit honom i ansiktet. De sprang sedan från platsen. Han blev av med sin mobiltelefon samt sitt bankomatkort som senare spärrades då gärningsmännen slagit in fel kod vid flera tillfällen. 04.28 Mellerud, rattfylleri samt grov olovlig körning m.m. En patrull försöker stanna och kontrollera en bil på E45:an i höjd med Mellerud. Visar sig att det sitter två olika registreringsskyltar på bilen. Patrullen får stopp på bilen i Åsensbruk och det visar sig att föraren kan misstänkas för drograttfylleri, grov olovlig körning, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt märkesförfalskning. Mannen som är i 35 års åldern grips och får följa med till stationen för vidare utredning. Den 1 december kommer presstalespersonerna i polisregion Väst att få ett nytt telefonnummer. Det nya numret är 010-56 90700. Samma dag upphör det nuvarande numret 010-56 56760 att gälla.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 10:55

Vid Styrmansgatan i höjd med ICA i Majorna är det en cyklist som kolliderar med en spårvagn.

Cyklisten är vaken och talbar vid transporten upp till Sahkgrenska sjukhuset. Har skador på arm och ansikte.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
252%
SverigeFrölunda

Brott jämfört med riket