Sedan 1982 har Hambergs varit ett viktigt inslag på den gastronomiska kartan i Uppsala. Då, när man började i Saluhallen, fanns inget utbud att tala om vad gäller färsk fisk. Snabbköpen sålde inte fisk och Hambergs blev snabbt Fiskhandlaren med stort F.
1997 flyttade verksamheten till Fyristorg, och det var då man också öppnade restaurangen.
Den Hambergska treenigheten Butik – Restaurang – Catering är en viktig framgångsfaktor. Såväl fisk som skaldjur är känsliga varelser som kräver kort lagringstid. Genom samordningen av de tre affärsdelarna, och genom att man får leveranser 4–5 gånger i veckan, har man hela tiden möjlighet att se till att ingenting blir liggande för länge i diskar och kylrum. Alla råvaror tillreds eller säljs när de är som bäst.
Förutom att ha färska råvaror är själva kunnandet om fisk och skaldjur omistligt för en bra verksamhet. Såväl Jan-Christers egna som hans personals insikter i hur man hanterar och tillreder råvarorna är omvittnat gedigna, vilket inte minst många utmärkelser och höga betyg genom åren vittnar om.
Totalt antal fordon: 1
Senaste införskaffat: en Fiat Ducato Van 3.0. Fordonet köptes 2018