hitta.se

Allmänna villkor

1. Inledande bestämmelser

Dessa allmänna villkor (“Villkoren”) gäller för avtal inklusive, order, offerter och orderbekräftelser (“Avtalet”) mellan Hitta.se och kund om köp och leverans av produkter och tjänster (“Produkt/er/na”) som tillhandahålls av Hitta.se såtillvida inte annat särskilt överenskommits i Avtalet. I tillägg till Villkoren gäller de särskilda avtalsvillkor för vissa specifika produkter och tjänster som Hitta.se i vissa fall tillhandahåller kund (“Tilläggsvillkoren”). Vid motstridighet mellan Villkoren och Tilläggsvillkoren äger Tilläggsvillkoren företräde. För det fall Hitta.se ingår Avtal med kund via tredje part, ska det som gäller för kund enligt Villkoren och Tilläggsvillkoren i tillämpliga delar äga motsvarande tillämpning i förhållande till sådan tredje part. I de fall annons bokats eller Avtal har ingåtts via tredje part (exv. mediabyrå) utgår Hitta.se från, och sådan tredje part garanterar härmed, att sådan tredje part gör detta i eget namn men för namngiven kunds räkning (kommission) eller annars har fullmakt att ingå avtal för kunds räkning samt att sådan tredje part därmed ansvarar för kunds åtaganden såsom för egen skuld.

2. Leverans

Hitta.se ska leverera Produkterna på det sätt och i den omfattning som specificerats i Avtalet. Med leverans avses den åtgärd genom vilken Produkt blir tillgänglig för tredje man. Hitta.se har rätt att anlita underleverantör för fullgörande av sina förpliktelser enligt Avtalet. Leverans förutsätter att kund följer de instruktioner och tidsramar som Hitta.se samt dess samarbetspartners och underleverantörer uppställer. Hitta.se reserverar sig för eventuella ändringar vad gäller tillgänglighet av innehållsprodukter i Avtalet från Avtalets ingående till orderbekräftelse gjorts och kund accepterar att avtalad leverans är beroende av sådan tillgänglighet och eventuella ändringar avseende leverans till följd därav. Utöver vad som uttryckligen följer av Avtalet lämnar Hitta.se inga garantier avseende Produkten, inklusive utan begränsning garantier för ett visst resultat av levererad Produkt eller Produkts lämplighet för kunden.

3. Ingående av Avtalet

Produkt beställs på sätt som Hitta.se anvisar. Såvida inte parterna har överenskommit om annat, ska Avtalet anses ingånget vid det tidigare av (i) då Avtalet skriftligen (inklusive genom digital signering) undertecknats av båda parterna, (ii) när kund muntligen, skriftligen (inkl. per email) eller via webb-formulär gjort sin beställning och denna muntligen, skriftligen (inkl. per email) eller via webbtjänst accepterats av Hitta.se, (iii) när kund mottar orderbekräftelse från Hitta.se eller (iv) när Hitta.se har börjat leverera Produkten i enlighet med Avtalet och kund inte har invänt mot bekräftelse i enlighet med p 4 nedan. För de fall kunden är en juridisk person, garanterar härmed den företrädare för kund som beställer Produkten enligt ovan att den har behörighet och befogenhet att ingå Avtalet med bindande verkan för kunden. På Hittas begäran ska sådan företrädare tillhandahålla dokumentation som styrker sådan behörighet och befogenhet. Avtalet ska ingås skriftligen om Hitta.se begär det. För det fall Hitta.se ingår Avtal med kund via tredje part ansvarar tredje part för att tillställa Hitta.se fullmakt som styrker sådan tredje parts behörighet och befogenhet att företräda kund. Ändringar och/eller tillägg till Avtalet som parterna överenskommer efter Avtalets ingående ska vara skriftligt författade om Hitta.se begär det. Kund är införstådd med och Hitta.se har rätt att justera pris enligt Avtalet i förhållande till överenskomna ändringar och/eller tillägg samt omedelbart tilläggsfakturera eventuell prisökning. För tillsvidareavtal har Hitta.se även rätt att justera priset p g a allmänna pris- eller kostnadsförändringar. Hitta.se har rätt att ändra eller göra tillägg till Villkoren och Tilläggsvillkoren. Sådan ändring eller tillägg träder i kraft 30 dagar efter det att meddelande härom gjorts tillgängligt på www.hitta.se eller genom meddelande (via post/e-post) till kund. Övriga tillägg till och ändringar av Avtalet ska för sin giltighet vara skriftliga och undertecknade av båda parter.

4. Kunds kontrollskyldighet

För det fall Hitta.se bekräftar omfattningen av Avtalet genom att tillställa kund en bekräftelse (via post/e-post), ska kund snarast, dock senast inom 3 arbetsdagar från när Hitta.se skickade bekräftelsen, kontrollera att den bekräftelse Hitta.se skickar är korrekt och informera Hitta.se om samtliga eventuella invändningar. Eventuella invändningar som inkommer efter nyssnämnda tidsperiod ska inte påverka Avtalet.

5. Immateriella rättigheter

Om inte annat framgår av Tilläggsvillkoren tillkommer rättigheter till material som framställs eller levereras av Hitta.se (inklusive samarbetspartners och underleverantör) med anledning av Avtalet (“Resultat”) Hitta.se. Med undantag för nyttjande av rättigheter som uttryckligen tillkommer kund enligt Avtalet får kund inte utan Hitta.ses skriftligt medgivande använda Resultat i annat sammanhang eller för annat syfte än Avtalets fullgörande. Kund ansvarar för att samtliga uppgifter, utformning och/eller innehåll i annons och därtill länkad information som denne tillhandahåller Hitta.se eller hänvisar Hitta.se till (“Material”), i syfte att det ska utgöra innehåll i Produkt, inte innebär intrång i annans immateriella rätt.

Kund är ensamt ansvarig för och garanterar att Material (i) inte innehåller immaterialrättsligt skyddat material som kund inte har fått tillstånd att tillgängliggöra samt att kund innehar samtliga tillstånd och rättigheter som krävs för dess användning i Produkt och Material, (ii) inte strider mot lag, förordning eller myndighetsbeslut eller innebär intrång i annans rättighet och (iii) överensstämmer med god marknadsföringssed samt inte innehåller stötande eller förargande material. Hitta.se förbehåller sig rätten att omedelbart ta bort eller avstå från att publicera Material som bryter mot Villkoren eller Tilläggsvillkoren. Kund beviljar genom sitt tillhandahållande Hitta.se samt dess samarbetspartners och underleverantörer en icke-exklusiv, i tiden obegränsad, överlåtbar och oåterkallelig licens att helt eller delvis använda Material i syfte att fullgöra åtaganden enligt Avtalet. Kund efterger härmed alla krav på ersättning för Hitta.ses användning av Material. Kund ska hålla Hitta.se och dess underleverantörer skadelösa för det fall tredje part ställer krav på ersättning på grund av innehållet i eller användningen av Material. Hitta.se förbehåller sig rätten att underlåta att leverera Produkt vars innehåll enligt Hitta.ses bedömning (i) kan strida mot lag, förordning, myndighetsbeslut eller annans rättighet, (ii) kan leda till rättsliga åtgärder mot Hitta.se eller någon av dess representanter (enligt spellagen (2018:1138) eller annan rättslig reglering) eller (iii) står i strid med Villkoren, Tilläggsvillkor, Hitta.ses principer och anda eller (iv) på annat sätt enligt Hitta.ses uppfattning är olämpliga, stötande eller förargande. För det fall Hitta.se väljer att inte leverera Produkt till följd av omständighet i denna p 5 har båda parter rätt att säga upp Avtalet med omedelbar verkan. Väljer Hitta.se att inte leverera Produkt till följd av att kund inte iakttagit vad som följer av lag, förordning, myndighetsbeslut eller annans rättighet, Villkoren eller Tilläggsvillkor eller på annat sätt förfarit vårdslöst är kund inte berättigad att göra gällande någon form av påföljd eller rikta några anspråk mot Hitta.se till följd av sådan vägrad leverans eller Avtalets upphörande. Väljer Hitta.se att inte leverera Produkt till följd av något annat skäl än enligt denna p 5, ska kund som enda påföljd ha rätt till återbetalning av den del av erlagd avgift som motsvarar utebliven avtalad leverans. Kunden avsäger sig ovillkorligen och oåterkalleligt rätten att göra gällande ytterligare anspråk på skadestånd eller annan kompensation till följd därav.

6. Betalnings- och faktureringsvillkor etc.

Pris följer av Hitta.ses vid var tid gällande prisuppgifter och anges i Avtalet vid dess ingående. Pris anges exklusive moms samt andra enligt lag tillkommande skatter. Betalning ska vara Hitta.se tillhanda senast 30 dagar netto efter fakturadatum. Såtillvida inte annat överenskommits eller följer av Tilläggsvillkor sker fakturering årsvis i förskott. Hitta.se tar ut en administrationsavgift om 40 SEK exkl moms. Vid pappersbaserad faktura tillkommer en fakturaavgift om 20 SEK exkl moms per faktura. Är inte betalning fullgjord senast på förfallodagen utgår dröjsmålsränta enligt räntelagen från förfallodatum och kund är skyldig att utge ersättning för administrationsavgift, faktureringsavgift, skriftlig betalningspåminnelse samt för lagstadgade inkassokostnader. Hitta.se förbehåller sig rätten att helt eller delvis underlåta att leverera Produkt under den tid dröjsmålet består, utan att det påverkar kunds betalningsskyldighet i förhållande till av Hitta.se genomförd avtalad leverans. Om kunds dröjsmål med betalning överstiger 30 dagar från förfallodatum äger Hitta.se med omedelbar verkan rätt att säga upp Avtalet helt eller delvis och erbjuda annan kund att ingå Avtal om leverans av Produkt avseende sådan del av Avtalet som sagts upp.

7. Kreditbedömning

Hitta.se får för kreditbedömning inhämta uppgifter om kund från kredit- och personregister. Efter bedömning av kunds kreditvärdighet kan Hitta.se besluta om avvikande eller förändrade betalnings- och faktureringsvillkor.

8. Kunds skadeståndsansvar

Kund är skyldig att ersätta all skada som förorsakas Hitta.se, inklusive ombudsarvode, rättegångskostnader, viten samt varje annan ersättning som Hitta.se får utge genom att kund inte iakttagit Villkoren, Tilläggsvillkoren eller på annat sätt agerat vårdslöst. För de fall krav eller anspråk riktas mot Hitta.se avseende av kund köpt Produkt eller innehållet i Produkt, ska Hitta.se snarast möjligt underrätta kunden om dessa krav.

9. Fel, reklamation och ansvarsbegränsning

Med fel avses att leverans av Produkt avviker från Avtalet. Reklamation ska framställas skriftligen snarast efter att felet upptäckts eller borde ha upptäckts. Initiala fel vid leverans av Produkt ska reklameras inom en månad efter Hitta.ses påbörjade leverans av Produkt. Fel som uppkommer därefter ska reklameras senast en månad från felets uppkomst. Sker inte reklamation skriftligen samt inom angivna frister förlorar kund rätten att kräva ersättning för felet. Fel ska i första hand åtgärdas genom felavhjälpning om detta kan ske utan oskälig kostnad eller olägenhet för Hitta.se. Hitta.se har rätt att på egen bekostnad avhjälpa felet eller företa omleverans om så kan ske inom skälig tid och utan väsentlig olägenhet för kund. Om avhjälpande inte kan ske har kund rätt till skäligt prisavdrag eller skadestånd i enlighet med denna punkt. Prisavdrag för fel som uppkommer är begränsat till det belopp som motsvarar vad kund erlagt för leverans av relevant Produkt. Hitta.se ansvarar inte för fel som beror på kund, innehåll i Material eller något förhållande kund ansvarar för och inte heller för fel som inte reklamerats inom ovan angivna frister och/eller som borde ha upptäckts vid kunds kontrollskyldighet enligt ovan. Hitta.ses ansvar för fel är begränsat till vad som uttryckligen framgår av Avtalet och förutsätter att Hitta.se agerat vårdslöst. Hitta.se ansvarar endast för direkt skada upp till ett maximalt belopp motsvarande mottagen betalning för leverans av relevant Produkt. Hitta.se ansvarar således inte för indirekt skada såsom utebliven vinst eller andra följdskador såvida inte kund kan visa att Hitta.se har agerat grovt vårdslöst eller med uppsåt. Hitta.se är befriad från skyldighet att ersätta skada eller att fullgöra förpliktelse enligt Avtalet om skadan eller underlåtenheten har sin grund i omständighet utanför Hitta.ses kontroll och omständigheten förhindrar, avsevärt försvårar eller försenar fullgörande av sådan förpliktelse. Detsamma gäller vid motsvarande förhållande hos Hitta.ses samarbetspartners/underleverantörer.

10. Produktutveckling

Hitta.se förbehåller sig rätten att förändra Produkter och erbjudanden tillhandahållna av Hitta.se. Produktutveckling (inkluderande men ej begränsat till format, struktur, varumärken, domäner, omfattning, funktion eller erbjudanden som sådana) kan innebära att kunds köp av Produkt påverkas varpå kund äger rätt att inom skälig tid, dock inom 5 arbetsdagar från förändringstidpunkten, säga upp Avtalet till omedelbart upphörande för det fall Hitta.ses förändring är till väsentlig nackdel för kund. Kund äger vid sådan uppsägning rätt till återbetalning av erlagt belopp avseende återstående avtalsperiod.

11. Avtalstid och uppsägning

Såtillvida annat inte skriftligen framgår av Avtalet eller Tilläggsvillkoren gäller Avtalet 12 månader från Produkts avtalade startdatum för leverans. Part har rätt att skriftligen säga upp Avtalet med omedelbar verkan om den andra parten väsentligen åsidosätter sina skyldigheter enligt Avtalet. Hitta.se har även rätt att säga upp Avtalet helt eller delvis till omedelbart upphörande om kund försätts i konkurs, upptar ackordsförhandlingar, träder i likvidation, har kommit på obestånd eller det finns befogad anledning anta att kund kan komma på obestånd.

12. Personuppgifter och sekretess

Inom ramen för Avtalet kan Hitta.se (och/eller dess samarbetspartners/underleverantörer) komma att erhålla personuppgifter om kund, dess företrädare, anställda, personuppgifter inkluderat i Material, m.m. Hitta.se behandlar sådana personuppgifter i egenskap av personuppgiftsansvarig. Mer detaljerad information om hur Hitta.se behandlar kunds personuppgifter framgår av vår ”Privacy Policy”. Vid var tid gällande ”Privacy Policy” finns tillgänglig på hitta.se/din-integritet. Kund är införstådd i, och bekräftar härmed, att denne är personuppgiftsansvarig för överföringen av personuppgifter till Hitta.se inom ramen för Avtalet, och ansvarar således ensamt för att säkerställa att sådan överföring kan ske i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning (inklusive den allmänna dataskyddsförordningen 2016/679). Utöver vad som följer av lag, förordning, myndighetsbeslut eller i övrigt är nödvändigt för fullgörandet av Avtalet förbinder sig parterna att inte under Avtalets giltighetstid eller därefter, för utomstående avslöja Avtalets innehåll eller sådan information som parterna erhållit från varandra och som är att betrakta som parts affärshemlighet. Part ska också vidta nödvändiga åtgärder för att förhindra att sådan information avslöjas för utomstående av anställda.

13. Överlåtelse av avtalet

Part får inte utan den andra partens skriftliga medgivande överlåta eller överföra någon rättighet eller skyldighet enligt detta Avtal. Oaktat det föregående, har Hitta.se en rätt att, utan kunds skriftliga medgivande, överlåta Avtalet samt rättigheter och/eller skyldigheter till följd av Avtalet till bolag inom samma koncern.

14. Meddelanden

Kund ska uppge namn på kontaktperson, den postadress och e-postadress till vilken kund önskar att Hitta.se från tid till annan ska sända faktura, bekräftelse och andra meddelanden. Uppsägning eller andra meddelanden ska ske genom e-post, brev eller bud, till parternas i Avtalet angivna kontaktuppgifter. Meddelandet ska anses ha kommit mottagaren tillhanda; genom e-post om mottagandet behörigen bekräftats, 2 arbetsdagar efter avlämnande för postbefordran om avsänt med brev eller vid överlämnandet om avlämnat med bud. Kund är skyldig att utan dröjsmål meddela Hitta.se om förändringar i sina kontaktuppgifter.

15. Tvist

På Avtalet ska svensk rätt tillämpas utan hänsyn till dess lagvalsregler. Tvist i anledning av Avtalet ska avgöras vid Stockholms tingsrätt som första instans.

Om du tecknade ditt avtal före den
1 mars 2022 så omfattas du av de äldre villkoren (Jan 2013 - Mars 2021).