facebook_pixelKungsgatan 11 Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Kungsgatan 11

702 11 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Örebro Centrum i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kungsgatan 11.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2009

Fastigheten på Kungsgatan 11 är ett flerfamiljshus byggt 2009.

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Örebro Centrum

Boendemiljön i Örebro Centrum

I området kring Kungsgatan 11 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (51%).

Boendemiljön i Örebro Centrum

Sex drönarbilder över Örebro Centrum

En drönare har flugit över Örebro Centrum och tagit sex bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Örebro Centrum från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Stortorget, Örebro
Sankt Nicolai kyrka, Örebro
Närkes runinskrifter Fv1979;236
Örebro Nikolai församling

Människorna i Örebro Centrum

Människorna i Örebro Centrum

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Örebro Centrum bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (19%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, utrikespolitik, inrikespolitik, litteratur, modenyheter, följa populära tv-serier, vidareutbildning/gå på kurser och meditation/yoga mm.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 22% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 68%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 342 kr, vilket är 15% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 582 148 kronor i lån.

+15%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Kungsgatan 11 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,0% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 41% fler röster än riksgenomsnittet.

L+41%

Bostadsmarknaden i Örebro Centrum

i Örebro Centrum pågår och planeras det för 285 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kungsgatan. Snitthyran är 6 975 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

221 meter från adressen ligger Örebro Kommun.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, Örebro Ost på Kungsgatan 9.

Lockas man av restaurangbesök finns ZAO Street Kitchen och Saluhallen/Bella Italia i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (226 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Oskarsparken, ligger ca en minuts gångväg (177 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, mindre än en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Örebro Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 01:56

Räddningsresurser och polis är kallade på ett larm om brand i lägenhet.

Enligt uppgift trycks det ut rök ur lägenheten som ligger på Norr i Örebro. Räddningstjänsten kommer att bryta upp dörren till lght. Man rapporterar kraftig svart rök i lght. Oklart skadeläge gällande personer.

Bråk

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 08:59

Bråk i ett trapphus på norr i Örebro

Flera personer är inblandade i ett bråk på norr i Örebro. Ett vittne ringer och berättar om slagsmål och en person skall ha fått stryk och sedan burits in i en lägenhet. Flera patruller till platsen och efter att ha samlat in uppgifter så kunde man lämna. En man i dom övre tonåren är den som pekats ut som gärningsman vid misshandeln. Han omhändertas för fylleri och sedan så sätts han upp som misstänkt för misshandeln i trapphuset

Inbrott, försök

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 07:53

En glasruta är krossad till en hårsalong i city

Polisen får samtal om att boende på Engelbrektsgatan har hört en kraftig smäll som av glaskross. Polisen har varit på plats och det visar sig att någon har gjort sönder en ruta till en hårsalong. Det verkar inte som om någon har lyckats ta sig in i lokalen. Man skriver en anmälan om försök till stöld genom inbrott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeÖrebro Centrum

Brott jämfört med riket