Hitta.se

Om hitta.se

Hitta.se är ett ledande sökföretag för företag, personer och platser. Hitta.se är specialiserat på lokalt sök och erbjuder tjänster som kartor, vägbeskrivningar, satellitbilder och mycket annat som hjälper dig att hitta rätt både via webben och mobilen. Namn-, telefon-, adress- och branschuppgifter uppdateras varje dygn. Allt för att informationen på hitta.se ska vara så relevant och aktuell som möjligt.

Info

En av Sveriges största sajter!

Varje vecka hjälper hitta.se ca 4 miljoner unika besökare som tillsammans genomför över 20 miljoner sökningar i veckan.

Hitta.se är etablerat sedan många år som en av Sveriges absolut största sajter med  räckvidd över hela Sverige.

Ägare & historia

Hitta.se grundades i juni 2004 och ägs nu av Sprints Capital Management. 2005 köptes hitta.se av mediekoncernen Schibsted Media Group, som var majoritetsägare i bolaget fram till sommaren 2017.

I juli 2017 sålde Schibsted sin ägarandel varpå den nya majoritetsägaren blev det Londonbaserade investmentbolaget Sprints Capital Management.

Sprints Capital Management, grundat av Henrik Persson med ett förflutet på Kinnevik, är inriktade på investeringar i ledande europeiska onlinebolag. Personerna bakom Sprints har investerat i ett flertal framgångsrika internetbolag som Avito och Zalando.

Finansiell översikt

Hittapunktse AB har i dagsläget runt 80 medarbetare. Under 2021 omsatte hitta.se 257 miljoner kronor med ett resultat på 48 miljoner kronor.

Huvudkontoret ligger på St. Eriksgatan i centrala i Stockholm, med kontor även i Göteborg samt lokala filialer i 5 städer runt om i Sverige.

Leverantörer och rättigheter

Respektive leverantör har rättigheterna och materialet får inte kopieras, distribueras eller tillgängliggöras för annan utan rättighetshavarens medgivande. Informationen får inte heller användas för förvärvsmässig direktmarknadsföring eller annan obeställd marknadsföring.

bisnode
Abonnentuppgifter såsom namn och adresser, kopplat till telefonnummer levereras av Dun & Bradstreet som hämtas med stöd av LEK (Lagen om elektronisk kommunikation) från Sveriges teleoperatörer.
metria
Satellit- och flygfotografier samt kartor och kartkoordinater levereras av Lantmäteriet, Metria AB, CNES (SPOT®) eller respektive kommun.
copyright
Viss kartdata från OpenStreetMap (© OpenStreetMap contributors)
bisnode
Bisnode Kredit AB, levererar dagsaktuella underlag gällande kredit- och folkbokföringsinformation för säkra och trygga kreditbedömningar.
öppettider
Öppettider.nu levererar öppettider för butiker och företag.
smhi
Information om vindförhållanden hämtas från SMHI.

Copyright © 2023 Hittapunktse AB

Denna webbplats tillhandahålls av Hittapunktse AB. Utgivningsbevis har utfärdats av Radio- och TV-verket enligt den s.k. databasregeln vilket innebär att webbplatsen omfattas av grundlagsskyddet i Yttrandefrihetsgrundlagen. Ansvarig utgivare är Niklas Grawé.

Om inget annat anges innehar Hittapunktse AB rättigheterna till allt material på denna webbplats. Materialet får inte kopieras, distribueras, tillgängliggöras för annan eller i något kommersiellt syfte användas på annat sätt utan att Hittapunktse AB:s eller vederbörande rättighetshavare lämnat sitt uttryckliga medgivande till detta.

Hittapunktse AB ansvarar inte och har inga förpliktelser för material eller tillgång till material på annan webbplats med länk till eller från denna webbplats.