facebook_pixelLilla Ågränd 2 Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Lilla Ågränd 2

703 64 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Örebro Olaus Petri i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lilla Ågränd 2.

Hitta hit

Snittvärderingen är 32 307 kr/m²

Snittvärderingen på Lilla Ågränd 2 är ca 32 307 kr/m².

Värdera bostad på Lilla Ågränd 2

Evaluation

Värdeindikation

32 307 kr/m2

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Örebro Olaus Petri

Boendemiljön i Örebro Olaus Petri

I området kring Lilla Ågränd 2 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (156%).

Wikipediafoton från närområdet

Klosterbacken, Örebro
Olaus Petri kyrka, Örebro
Universitetssjukhuset Örebro
Närkebrigaden

Människorna i Örebro Olaus Petri

Människorna i Örebro Olaus Petri

Familjer med goda inkomster och barn i hyresrätt i storstadsförort eller centralt i medelstora städer

I Örebro Olaus Petri bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är näringsliv och samhällsekonomi, golf, besöka sportevenemang, läsa om olika resmål, fackliga frågor, utrikespolitik, vin och vinprovning, värdepapper och värdepappersaffärer, längdskidåkning och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 38%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 981 kr, vilket är 18% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 172 297 kronor i lån.

+18%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Lilla Ågränd 2 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,5% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 117% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+117%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 136 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum Norr Örebro

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Lilla Ågränd. Snitthyran är 5 754 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

321 meter från adressen ligger Vintrosa Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära på Längbrotorg 10.

Lockas man av restaurangbesök finns La Pizza och Khana Khazana i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (551 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Stora Holmen, ligger ca sex minuters gångväg (616 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Slottsgatan, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Örebro Olaus Petri

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 11:21

En man iakttas när han har gjort inbrott i en trestaurang på Storgatan i Örebro

Ett samtal om ett inbrott i en restaurang på Storgatan i Örebro. Ett vittne ser en man som kryper in genom den krossade rutan. Vittnet försöker följa efter men tappar kontakt. Enligt övervakningskamera så har mannen lämnat kassar på andra sidan gatan. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats. Oklart vad som har tillgripits.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 08:13

En olycka har skett i centrum

SOS-alarm meddelar att en olycka har inträffat på Östra bangatan. En bilist har kört in i ett rödljus. Eventuellt kan olyckan ha berott på ett akut sjukdomstillstånd. Bilisten är förd med ambulans till sjukhus med oklara skador men det verkar inte handla om några allvarliga skador. Trafiken rullar på och kommunen är kontaktad för att ta hande om det skadade trafikljuset.

Rån övrigt

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 07:24

En ung man i artonårsåldern utsattes vid halvsextiden för ett rånförsök vid resecentrum i Örebro.

Flera gärningsmän försökte tvinga till sig målägarens jacka men utan att lyckas. Polisen upprättar anmälan gällande försök till rån.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeÖrebro Olaus Petri

Brott jämfört med riket