facebook_pixelPeppargatan 32 Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Peppargatan 32

702 18 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Ladugårdsängen i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Peppargatan 32.

Hitta hit

Snittvärderingen är 27 545 kr/m²

Snittvärderingen på Peppargatan 32 är ca 27 545 kr/m².

Värdera bostad på Peppargatan 32

Evaluation

Värdeindikation

27 545 kr/m2

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Ladugårdsängen

Boendemiljön i Ladugårdsängen

I området kring Peppargatan 32 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (671%).

Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Wikipediafoton från närområdet

Södra vattentornet, Örebro
Brickebergskyrkan
Behrn Arena (fotbollsanläggning)
Örebro flygfält

Människorna i Ladugårdsängen

Människorna i Ladugårdsängen

Unga höginkomsttagarfamiljer med barn i nyproducerad bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Ladugårdsängen bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 34 år, vilket är lägre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (5%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, gympa och workout, styrketräning, semestra utomlands, utförsåkning, utrikespolitik, meditation/yoga mm, läsa om olika resmål, näringsliv och samhällsekonomi och motionera.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 22% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 37 635 kr, vilket är 39% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 989 700 kronor i lån.

+39%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Peppargatan 32 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,4% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 91% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+91%

Bostadsmarknaden i Ladugårdsängen

i Ladugårdsängen pågår och planeras det för 323 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Sörbyängen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Peppargatan. Snitthyran är 10 013 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

519 meter från adressen ligger Sörbyängen Öppen Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Maxi ICA Stormarknad Univer. på Sörbyängsvägen 24.

Lockas man av restaurangbesök finns Sooshi och Serviceresor, Länstrafiken Örebro i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (291 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Västra Grönpepparparken, ligger mindre än en minuts gångväg (40 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Eyrabadet, 13 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ladugårdsängen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Olaga hot

Rapporterat tisdagen den 20 april kl 07:01

Polis har gripit en man i 30-årsåldern som är misstänkt för grovt olaga hot och blåljussabotage.

Mannen hade först gått in i en butik på norr i Örebro och där hotat kassapersonal med en kniv och sagt åt kunder att ringa polisen. Därefter lämnade mannen butiken utan att skada någon. En stund därefter ringer han in till polisens ledningscentral och i samtalet med operatören hotar han bl.a. att spränga polishuset och vill att polisen ska hitta honom. Under samtalet hör operatören att det lät som att mannen slog sönder något. Strax därefter säger mannen att han finns i polisens reception där han snabbt kunde gripas av en polispatrull. Det visade sig att han strax därinnan gjort skadegörelse på en polisbil som stod parkerad utanför polishuset vilket var det som operatören hört under samtalet med mannen. Efter förhör beslutade åklagare att anhålla mannen som misstänkt för grovt olaga hot och blåljussabotage vilket bestod i att polisbilen måste repareras innan den går att använda i tjänsten.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 16 april kl 05:24

Larm om påkörd person på Glomman vid korsningen med Stenåsvägen.

Räddningstjänst, ambulans och polis på väg till platsen. Skadeläget är oklart. UPPDATERING KL 17:22 En person förs med ambulans till sjukhus för vård. Skadeläget är fortfarande oklart. Polis är på plats och utreder hur olyckan gått till. Trafik kan passera obehindrat förbi olycksplatsen. NY UPPDATERING. olyckan gäller en personbil som kolliderat med en cyklist. Det är cyklisten som förts med ambulans till sjukhus. Bilisten som är en man i 55-årsåldern är inte skadad. Polispatrullen på plats har tagit både bilen och cykeln i beslag för den fortsatta utredningen. En anmälan om trafikolycka kommer att upprättas där utredningen får visa om någon gjort sig skyldig till brott eller inte. NY UPPDATERING: Cyklisten är en kvinna i 45-årsåldern som vårdas på Universitetssjukhuset i Örebro för allvarliga skador.

Olaga frihetsberövande/människorov

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 06:07

Två personer har häktats och två personer sitter anhållna efter att de under gårdagen gripits misstänkta för bla olaga frihetsberövande.

Det olaga frihetsberövandet skedde den 20 februari i ett parkeringshus i Örebro då ett barn i fyraårsåldern rövades bort av sina biologiska föräldrar. Barnen var vid tillfället LVU-placerat. Sedan dess har barnet varit försvunnet. Under gårdagen hittades barnet i ett samhälle i Värmland och de biologiska föräldrarna kunde gripas misstänkta för olaga frihetsberövande och försök till olaga frihetsberövande. Dessa är nu häktade. Utöver dessa greps och anhölls ytterligare två personer misstänka för olaga frihetsberövande och medhjälp till detta. En person greps och häktades redan i februari. Totalt sitter nu alltså fem person misstänkta i ärendet. Utredningen har varit mycket omfattande och polis och åklagare är lättade över att barnet nu är tillrätta. Barnet mår fysiskt bra och befinner sig nu på en säker plats.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeLadugårdsängen

Brott jämfört med riket