facebook_pixelRynningegatan 4 Örebro län, Örebro - hitta.se
Hitta.se

Rynningegatan 4

703 65 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Örebro Olaus Petri i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Rynningegatan 4.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Rynningegatan 4 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Örebro Olaus Petri

Boendemiljön i Örebro Olaus Petri

I området kring Rynningegatan 4 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (40%).

Wikipediafoton från närområdet

Längbrotorg
Livregementets grenadjärer
Norra vattentornet, Örebro
Olaus Petri kyrka, Örebro

Människorna i Örebro Olaus Petri

Människorna i Örebro Olaus Petri

Familjer med goda inkomster och barn i hyresrätt i storstadsförort eller centralt i medelstora städer

I Örebro Olaus Petri bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 67%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 679 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 760 960 kronor i lån.

-24%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Rynningegatan 4 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 180% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+180%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 267 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Rynningegatan. Snitthyran är 5 010 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

341 meter från adressen ligger Vintrosa Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära på Längbrotorg 10.

Lockas man av restaurangbesök finns Khana Khazana och La Pizza i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (759 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fem minuters gångväg (550 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Kompassen, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Örebro Olaus Petri

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat fredagen den 16 april kl 03:19

Skadegörelse genom brand på Karolinska gymnasiet

Under dagen har en brand uppstått på Karolinska skolan i Örebro. Branden kunde snabbt släckas. Polis har varit på plats. Anmälan skadegörelse genom brand.

Trafikbrott

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 11:28

Drograttfylleri mm Frimurarholmen

En privatperson på platsen observerade en felparkerad bil. Därefter framkom att en vad som föreföll vara en mycket påverkad förare satt vid ratten och hade för avsikt att lämna platsen. I samband med detta lyckas en person koppla en kedja fast bilen med en kedja för att förhindra färd och föraren försöker trots det att lämna platsen med fordonet. Polis till platsen som kunde frihetsberöva mannen som är i dryga 40 årsåldern. Rapport grov olovlig körning samt drograttfylleri. I samband med händelsen har även en husrannsaken företagits i fordonet.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 08:59

En lastbil med släp har kolliderat med en taxi på E18/E20 riktning söderut

En långtradare och en personbil har kolliderat på E18/E20 i södergående riktning. Ett körfält är fritt och bärgning pågår

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeÖrebro Olaus Petri

Brott jämfört med riket