facebook_pixelSalviavägen 8B Örebro län, Örebro - hitta.se

Salviavägen 8B

702 18 Örebro, Örebro Örebro län

Adress i Sörbyängen i Örebro i Örebro län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Salviavägen 8B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2009

Fastigheten på Salviavägen 8B är ett flerfamiljshus byggt 2009.

Bolån i Örebro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örebro. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Örebro

Boendemiljön i Sörbyängen

Boendemiljön i Sörbyängen

I området kring Salviavägen 8 bor många i flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (123%).

Wikipediafoton från närområdet

Brickebergskyrkan
Reträtten
Behrn Arena (fotbollsanläggning)
Sveaskolan

Människorna i Sörbyängen

Människorna i Sörbyängen

Unga höginkomsttagarfamiljer med barn i nyproducerad bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Sörbyängen bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Örebros kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (11%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, gympa och workout, styrketräning, semestra utomlands, utförsåkning, utrikespolitik, meditation/yoga mm, läsa om olika resmål, näringsliv och samhällsekonomi och motionera.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 51% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 235 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 474 602 kronor i lån.

+0%

Skatteläget i Örebro

För de som är folkbokförda på Salviavägen 8B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,35% (-0,30)

11,55% (0,27)

0,242% (0,00)

Summa

33,142% (-0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,8% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 53% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+53%

Bilägande

Man kör gärna BMW och Hyundai i området.

BMW
Hyundai

Bostadsmarknaden i Sörbyängen

i Sörbyängen pågår och planeras det för 212 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 42 objekt till salu i Örebro

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Salviavägen. Snitthyran är 9 015 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor och två grundskolor i närheten

209 meter från adressen ligger Sörbyängen Öppen Förskola.

Närmaste grundskola är Sörbyängsskolan (179 meter), som är en kommunal skola med ca 232 elever i årskurserna 1-6. Här har 90% av lärarna lärarexamen och det går 15 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Maxi ICA Stormarknad Univer. på Sörbyängsvägen 24.

Lockas man av restaurangbesök finns Sooshi och Serviceresor, Länstrafiken Örebro i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (587 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Jeremiasparken, ligger ca två minuters gångväg (212 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Eyrabadet, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sörbyängen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 27 november kl 07:06

Inbrott i butik Kungsgatan

Ett inbrottslarm utlöses på platsen strax efter 05:00 tiden. Någon eller några har brutit upp entredörren. Flera polispatruller på plats. Det förefaller under morgonen som om gärningsmännen inte fått med sig något stöldgods. Händelsen utreds vidare under förmiddagen.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 20 november kl 06:19

2 bilar har kolliderat på Österplan

1 person klagar på nacksmärtor i samband med en trafikolycka mellan 2 bilar på Österplan i Örebro. Båda bilarna är bärgade från platsen. Skade läget på personerna är oklart

Misshandel, grov

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 01:12

En man i 50-årsåldern misshandlad i centrala Örebro

Mannen som inte är allvarligt skadad ringde själv 112 och påkallade hjälp. Då polis anlände till Köpmangatan nära Stortorget visade det sig att målsägaren, som var ensam, hade några blödande sår på kroppen. Han uppgav att han blivit huggen med något vasst föremål men ville inte berätta vem som skadat honom. Målsägaren är förd till USÖ för vård av sårskadorna. Det är oklart var brottsplatsen är belägen. Brottsrubricering är grov misshandel. Polisen önskar kontakt med den som eventuellt har bevittnat denna misshandel som troligen har skett utomhus i Örebro centrala delar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
877%
SverigeSörbyängen

Brott jämfört med riket