Lertagsgatan 1 Örebro Län, Hallsberg - hitta.se

Lertagsgatan 1

694 34 Hallsberg, Hallsberg Örebro Län

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,46%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,47% (april 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 3 års bunden ränta på 1,46% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.365.608 kr kronor och den första avbetalningen är 2.883 kr kronor.
Bolån i området

Boendemiljön i Hallsberg

Boendemiljön i Hallsberg

Området kring Lertagsgatan 1 består till 44% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 70- och 60-talet.

Husen byggda andra halvan sextiotalet och första delen av sjuttiotalet präglas ofta av det så kallade miljonprogrammet som innebar att husen byggdes i en mer enformig arkitektur med mindre fönster. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 6.49%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 31,221 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Stocksätterskogen
Hallsbergs köping
Hallsbergs landskommun
Adventskyrkan, Hallsberg

Människorna i Hallsberg

Människorna i Hallsberg

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Hallsberg bor 48% kvinnor och 51% män. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Hallsberg har 15% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 23% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 895 kr, vilket är 41% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 452 655 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-41%

Skatteläget i Hallsberg

För de som är folkbokförda på Lertagsgatan 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,55(-0,10)

11,55(0,27)

0,242(0,00)

Summa

33,342(0,17)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 51,5% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 82% fler röster än riksgenomsnittet.

S+82%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Opel i området.

Toyota
Opel

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Hallsberg

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor och en grundskola i närheten

134 meter från adressen ligger Förskolan Hammaren.

Närmaste grundskola är Stocksätterskolan (321 meter), som är en kommunal skola med ca 320 elever i årskurserna 1-6. Här har 75% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Hardemovägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Milano och Folkets Hus Mellansvenska Regionen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (359 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Spontanparken, ligger mindre än en minuts gångväg (68 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Alléhallen, 14 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hallsberg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 2 juni kl 03:49

Påkörd person Lv633 vid Hallsbergs kyrka

En fotgängare har blivit påkörd av en bil vid Hallsbergs kyrka. Föraren kvar på plats. Skadeläge oklart och polis är på väg till platsen i skrivande stund.  (Uppdatering kl 16:18) Den påkörda personen har färdats på cykel och är således en cyklist. Från plats meddelas att cyklistens skador bedöms som allvarliga.

Narkotikabrott

Rapporterat måndagen den 1 juni kl 11:01

Drogpåverkad man anträffad i parkerad bil i området Hässleberg i Hallsberg.

Bilen stod illa till och hindrade in och utfart till ett företag i området. I bilen satt en man i 30-årsåldern. Den polispatrull som beordrats till platsen bedömde mannen som drogpåverkad varför han medtogs för provtagning och förhör. Han är nu misstänkt för ringa narkotikabrott avseende eget bruk. Efter förhör kommer mannen att friges och provsvaren kommer att visa om han gjort sig skyldig till brott eller inte.

Misshandel

Rapporterat tisdagen den 19 maj kl 05:47

Bråk i centrala Hallsberg

En ung man i dom övre tonåren greps efter ett bråk i centrala Hallsberg. 3 personer i sammma ålder anmäler den unga mannen för misshandel. Flera samtal om bråket inkom till polisen. Oklar omfattning av skadorna. Mannen gripen och förutom misshandeln så misstänks att mannen är påverkad av narkotika. Komplettering 19:45 Den unge mannen ej gripen endast provad misstänkt för rimga narkotikabrott och eftersom han är under 18 år så har anhöriga eller socialtjänsten getts möjligheter att närvara vid provtagning

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
19%
SverigeHallsberg

Brott jämfört med riket