Hitta.se

Stämna Gåselöt 1

Linköping Östergötlands Län

En villa byggd 1939

På adressen finns en villa byggd 1939. Huset är 143 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Linghem.

Bolån i Linghem - räkna på din boendekostnad

Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2022) för ett bolån med 3 månaders bunden ränta: 3.39%.

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 3.44% (okt 2022).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 3 mån bunden ränta på 3.39% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 848 913 kronor och den första avbetalningen är 4 492 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Linghem

Tomt på ca 12109 kvadratmeter

Tomten, STÄMNA 1:2, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten STÄMNA 1:2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Stämna Gåselöt 1

Boendemiljön i Stämna Gåselöt 1

stämna 1 ligger i Linköping

I området kring stämna 1 bor många i villor som för det mesta är byggda på 1980- och 1990-talet.

Vårdcentraler och apotek i närheten av stämna 1

Det finns inga vårdcentraler eller apotek inom 6km avstånd från stämna 1.

Människorna i Stämna Gåselöt 1

Människorna i Stämna Gåselöt 1

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Stämna Gåselöt 1 har 37% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 55% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 42% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 70%.

I Askeby är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 32 268 kr, vilket är 18% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 3 487 973 kr i lån.

+19%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20% (-1,45)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 59 år, vilket är högre än medelåldern i Linköpings kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (12%) är lägre än i resten av kommunen.

Kristdemokraterna är ovanligt starka i Askeby

I valdistriktet röstar man borgerligt. Kristdemokraterna får 100% fler röster än riksgenomsnittet. Moderaterna är största parti med 21.4% av rösterna.

KD+100%

Bostadsmarknaden i Askeby

4 objekt till salu i Askeby

Just nu finns 4 objekt till salu i Askeby

Köp bostad på Ekeroths väg 14

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Kyrkebyvägen 1

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Karlebo 160

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Karlebo 114

Räkna på ditt bolån

Nordea logo

Fordonsmarknaden nära Linghem

Fordonsfakta för Linghem

I närheten av Linghem finns det just nu inga bilar till saluwayke.se. Men det finns 4 178 bilar tillgängliga för köp online.

 • Ikon

  Vanligaste biltypen online?
  Den vanligaste biltypen till salu online är en SUV.

 • Ikon

  Vilket märke är oftast till salu online?
  Volvo är vanligast.

 • Ikon

  Vilken färg på bilen är populärast?
  En vit bil är oftast till salu online.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

1 262 meter från adressen ligger Förskola Andreas Lindbloms väg.

Närmaste grundskola är Askeby skola (1 469 meter), som är en kommunal skola med ca 176 elever i årskurserna 1-6. Här har 100 av lärarna lärarexamen och det går 19 elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (860 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (44 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Stämna Gåselöt 1

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Du kan skydda din bostad med inbrotts- och brandlarm. Uppkopplat till larmcentral dygnet runt. Testa vilket hemlarm som passar dig och räkna ut ditt pris.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 6 december kl 17:15

Trafikolycka på länsväg 796 utanför Linghem.

17:07 Polisen larmades om en trafikolycka som inträffat på länsväg 796 utanför Linghem. Enligt larmet ska en personbil ha voltat. Polis är på väg till platsen. 17:21 Polis på plats. 18:10 Polis har lämnat platsen. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande personskador eller inte. Orsaken till olyckan ska utredas av polis.

Arbetsplatsolycka

Rapporterat fredagen den 25 november kl 10:36

Man klämde höften i samband med arbete.

08:33 Polis och ambulans beordrades till Gistad, utanför Linköping, med anledning av en arbetsplatsolycka. En man ska ha klämt sin höft i samband med lastning av agregat. 08:52 Polispatrull på plats. 09:17 Mannen i 55-årsåldern fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll. En anmälan om arbetsplatsolycka kommer skrivas.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 7 december kl 07:57

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Sju personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten. Lastbil körde på byggnad 23:22 En lastbil körde av oklar anledning på en byggnad på Aspögatan i Linköping. Huset klarade sig utan större skador med lastbilen tappade vissa delar innan föraren lämnade platsen med sitt fordon och försvann. 03:29 Fordonet med förare hittades på Torvingegatan. Oklart rättsläge. Polisen stoppade misstänkt drograttfyllerist 02:23 En polispatrull gjorde en rutinmässig fordons och förarkontroll på Riksvägen i Himmelstalund, Norrköping. Under kontrollen av hyrbilen uppstod misstanke om drograttfylleri då det luktade cannabis från bilen. Föraren, som är en man i 20-årsåldern, misstänks för att uppsåtligen och olovligen brukat misstänkt narkotika. Han är också misstänkt för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeStämna Gåselöt 1

Brott jämfört med riket