facebook_pixelStratomta Ekbacken 1 Östergötlands Län, Linghem - hitta.se
Hitta.se

Stratomta Ekbacken 1

585 62 Linghem, Linköping Östergötlands Län

Adress i Törnevalla i Linghem i Östergötlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Stratomta 1.

Hitta hit

En villa byggd 1989

På adressen finns en villa byggd 1989. Huset är 146 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Törnevalla.

Bolån i Linghem - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Linghem. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Linghem

Tomten är ca 1309 kvadratmeter

Tomten, STRATOMTA 1:2, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten STRATOMTA 1:2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Törnevalla

Människorna i Törnevalla

Människorna i Törnevalla

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Törnevalla bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är högre än medelåldern i Linköpings kommun (46 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (37%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, krukväxter, skattefrågor, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor, kungligheter, föreningsverksamhet, energisparande och golf.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 71%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 934 kr, vilket är 16% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 931 258 kronor i lån.

-16%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Stratomta 1 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20% (-1,45)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,0% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 55% fler röster än riksgenomsnittet.

C+55%

Bostadsmarknaden i Törnevalla

Just nu finns 5 objekt till salu i Linghem

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av stratomta. Snitthyran är 9 163 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sju förskolor i närheten

1 174 meter från adressen ligger Förskolan Sparvsångsvägen 100.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Supermarket Himnahallen på Himnavägen 155.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1690 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (13 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Törnevalla

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 13 maj kl 08:19

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. 22:23 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Gudmundsgatan i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Kvinnan i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. 23:32 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Aktivitetsparken i Skäggetorp, Linköping, med anledning av en brand. När polis anlänt visade det sig att en moped brunnit. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 01:10 Polis och väktare larmades till Gamla Tannerforsvägen i Linköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats från ett gym. När polis anlänt till platsen visade det sig att en aggressiv man krossat fönstret till dörren, tagit sig in och slagit sönder inredningen inne i byggnaden med ett tillhygge. Mannen, i 25-årsåldern, greps av polis på platsen och är i nuläget misstänkt för grov skadegörelse, försök till stöld genom inbrott samt hot mot tjänsteman. Polispatrull har dokumenterat brottsplatsen och förhör med den misstänkte kommer genomföras när han nyktrat till. Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 12 maj kl 03:26

Trafikolycka mellan polismotorcykel och lastbil.

14.29 SOS-larm kom till polisen om att en trafikolycka inträffat i korsningen Landerydsvägen - Nyckelgatan i stadsdelen Hackefors. Initiala uppgifter kom om att det är en polismotorcykel och en lastbil som krockat. En person ska vara drabbad, mc-föraren. 14.36 polisen är framme på olycksplatsen. Mc-föraren förs till sjukhus med ambulans. skadeläget är oklart. Föraren är inte polisanställd utan en servicetekniker som kört motorcykeln, som var inlämnad för service. 14.45 bärgare beställs till motorcykeln. 15.32 polisen är klar på olycksplatsen och vägen är fri. Föraren av lastbilen, en man i 40-årsåldern är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, bestående i att han misstänks för att inte ha iakttagit väjningsplikt trots att det kom ett fordon. Mc-föraren har inte gått att förhöra. Det kommer att ske senare när läget så medger.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 5 maj kl 07:13

Larm om trafikolycka på Rönögatan, Linköping.

06:26 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Rönögatan i Linköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska det röra sig om en singelolycka där en personbil var inblandad. 06:41 Polis på plats. 07:12 Polis har nu lämnat platsen. Det finns ingen brottsmisstanke. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande eventuella personskador i samband med händelsen. 07:17 En person fördes till sjukhus med ambulans. Personen var vaken och talbar, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter kring skadeläget.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeTörnevalla

Brott jämfört med riket