facebook_pixelPionjärgatan 3 Östergötlands län, Linköping - hitta.se
Hitta.se

Pionjärgatan 3

587 34 Linköping, Linköping Östergötlands län

Adress i Berga i Linköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Pionjärgatan 3.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1965

Fastigheten på Pionjärgatan 3 är ett flerfamiljshus byggt 1965.

Bolån i Linköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Linköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Linköping

Boendemiljön i Berga

Boendemiljön i Berga

I området kring Pionjärgatan 3 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (43%).

Wikipediafoton från närområdet

Första livgrenadjärregementet
Berga, Linköping
Berga kyrka, Östergötland
Linköpings vattentorn

Människorna i Berga

Människorna i Berga

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Berga bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Linköpings kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (41%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 45%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 691 kr, vilket är 35% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 516 714 kronor i lån.

-35%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Pionjärgatan 3 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20% (-1,45)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,6% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Berga

i Berga pågår och planeras det för 157 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Berga

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Pionjärgatan. Snitthyran är 6 853 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

263 meter från adressen ligger Bäckskolan.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Garnisonen Linköping på Garnisonsvägen 50.

Lockas man av restaurangbesök finns Linköpings Civilförsvarsförening i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (257 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (111 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Berga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 10:00

Larm om brand i ett flerfamiljshus.

21:07 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Luftvärnsgatan i Linköping med anledning av en brand i ett flerfamiljshus. Branden ska ha startat i samband med matlagning. Ingen person ska ha skadats fysiskt. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att skrivas.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 03:30

Larm om trafikolycka på Hamngatan i Linköping.

15:17 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades om en trafikolycka som hade inträffat på Hamngatan i Linköping. Enligt initiala uppgifter ska två bilar ha kolliderat. 15:28 Polis på plats. 15:50 En person har förts till sjukhus med ambulans, enligt initiala uppgifter ska det röra sig om lindriga skador. 15:54 En av förarna misstänks för att inte ha anpassat tillräckligt avstånd till framförvarande fordon. 16:11 Nya uppgifter har tillkommit kring olyckan vilket gör att polisen inte misstänker något brott i samband med olyckan. En anmälan om trafikolycka utan brottsmisstanke kommer att skrivas.

Inbrott, försök

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 01:14

Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Tannefors, Linköping, med anledning av ett stöldförsök.

12:41 Polis larmades till ett flerfamiljshus i Tannefors med anledning av ett inbrottsförsök i en källare. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen. Ingen misstänkt gärningsperson påträffades. Ingenting ska ha stulits, en anmälan om försök till stöld kommer att upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeBerga

Brott jämfört med riket