facebook_pixelPrästbolsgatan 11 Östergötlands län, Linköping - hitta.se
Hitta.se

Prästbolsgatan 11

587 33 Linköping, Linköping Östergötlands län

Adress i Berga i Linköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Prästbolsgatan 11.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1960

Fastigheten på Prästbolsgatan 11 är ett flerfamiljshus byggt 1960.

Bolån i Linköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Linköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Linköping

Boendemiljön i Berga

Boendemiljön i Berga

I området kring Prästbolsgatan 11 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (81%).

Wikipediafoton från närområdet

Berga distrikt, Östergötland
Linköpings vattentorn
Ramshäll
Berga, Linköping

Människorna i Berga

Människorna i Berga

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Berga bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Linköpings kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 21% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 44%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 16 909 kr, vilket är 38% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 346 460 kronor i lån.

-38%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Prästbolsgatan 11 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20% (-1,45)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 42,6% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Berga

i Berga pågår och planeras det för 228 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 11 objekt till salu i Åleryd

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Prästbolsgatan. Snitthyran är 6 052 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

322 meter från adressen ligger Förskolan Lianen.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Garnisonen Linköping på Garnisonsvägen 50.

Lockas man av restaurangbesök finns Linköpings Civilförsvarsförening och Restaurang Terassen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (434 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Tinnerbäcksparken, ligger ca en minuts gångväg (182 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis & Svettis, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Berga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 09:15

Vid Skeda har en lastbil kört av vägen.

20:45 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 23/34 i Skeda, Linköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en lastbil ha kört av vägen och hamnat på sidan.  20:58 En bärgare har beställts till platsen. Trafiken har stängts av i norrgående körriktning och det ska finnas skador på sidoräcket och mitträcket.

Bedrägeri

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 08:18

Åldringsbrott på ort utanför Linköping.

19.44. Polisen fick in en anmälan om ett bedrägeri i en mindre ort söder om Linköping. En äldre man blev uppringd av en person som sa sig ringa från ett telefonbolag. Personen sa att den äldre mannen skulle betala för en räkning som blivit fel. Strax därefter ringde det på dörren och en annan person sa sig komma från samma telefonbolag och skulle hämta betalningen. Den äldre mannen försökte betala med kontanter, men det godtog inte personen, istället fick han den äldre mannens kontokort, lurade av honom koden, och försvann. Polisen har upprättat en anmälan om bedrägeri. Ovanstående tillvägagångssätt är en form av bedrägeri som förekommit ett flertal gånger i närtid. Polisen vill därför understryka vikten av att aldrig lämna ifrån sig kontokort till människor de inte känner. Man ska heller aldrig knappa in sig på sin bank via bank-ID om någon okänd person ber om det.

Rattfylleri

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 04:54

Föraren misstänkt för drograttfylleri.

15:47 Vid en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Djurgårdsgatan i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 70-årsåldern fick följa med polis för provtagning och förhör. Passageraren i bilen, en man i 60-årsåldern, blev också frihetsberövad misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk samt narkotikainnehav.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeBerga

Brott jämfört med riket