facebook_pixelPrästbolsgatan 11 Östergötlands län, Linköping - hitta.se
Hitta.se

Prästbolsgatan 11

587 33 Linköping, Linköping Östergötlands län

Adress i Berga i Linköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Prästbolsgatan 11.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1960

Fastigheten på Prästbolsgatan 11 är ett flerfamiljshus byggt 1960.

Bolån i Linköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Linköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Linköping

Boendemiljön i Berga

Boendemiljön i Berga

I området kring Prästbolsgatan 11 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (81%).

Wikipediafoton från närområdet

Linköpings vattentorn
Berga, Linköping
Braskens bro
Berga kyrka, Östergötland

Människorna i Berga

Människorna i Berga

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Berga bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Linköpings kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 21% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 44%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 16 909 kr, vilket är 38% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 346 460 kronor i lån.

-38%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Prästbolsgatan 11 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20% (-1,45)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 42,6% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Suzuki i området.

Toyota
Suzuki

Bostadsmarknaden i Berga

i Berga pågår och planeras det för 231 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Berga

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Prästbolsgatan. Snitthyran är 6 052 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor och en grundskola i närheten

322 meter från adressen ligger Förskolan Lianen.

Närmaste grundskola är Ånestadsskolan (487 meter), som är en kommunal skola med ca 546 elever i årskurserna 1-9. Här har 87% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Garnisonen Linköping på Garnisonsvägen 50.

Lockas man av restaurangbesök finns Linköpings Civilförsvarsförening i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (434 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (182 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Linköping, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Berga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 4 december kl 07:10

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 61 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. 23:28 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Ålerydsvägen i Linköping efter larm om en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil ha kört in i ett träd. När polis kom till platsen visade det sig att bilen körts med sommardäcken på. Fordonet har tagits i beslag och en anmälan om vårdslöshet i trafik kommer skrivas. Föraren av bilen, en man i 30-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Polisens presstjänst har inga uppgifter kring skadeläget. 00:10 Polis larmades till en bostad i centrala Linköping med anledning av en misshandel i relation. När polis kom till platsen kunde en man i 35-årsåldern gripas, misstänkt för misshandel och olaga hot. Han anhölls också under natten och ärendet är därför åklagarlett. Den drabbade kvinnan, i 30-årsåldern, klagade på smärta och fördes till sjukhus för kontroll. 04:39 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Ringarumgusum, Valdemarsvik, efter larm om en brand i en bostad. Enligt SOS-larmet ska det brinna i ett flerfamiljshus och sex personer vara drabbade. Polis på plats har spärrat av vägen i närheten och området runt branden, patruller har också hållit i vittnesförhör. Bärgare har också kallats in för att flytta på bilar som står i närheten. En person ska vara avförd med ambulans till sjukhus. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. En förundersökning om grov allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 30 november kl 03:40

Två bilar krockade i Ekkällan.

14:54 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till Skyttegatan i området Ekkällan. En personbil och en lätt lastbil hade krockat. 15:06 Polis var på plats. Föraren av personbilen, en man i 25-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Mannen hade ont i nacken. Föraren av den lätta lastbilen anses vara vållande till olyckan då föraren av den, en man i 30-årsåldern, inte hade hållit tillräckligt långt avstånd till bilen framför. Lastbilsföraren fick en ordningsbot på plats. 15:32 Polisen lämnade platsen.

Rån övrigt

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 12:20

Man greps misstänkt för rån i motvärnsfallet.

08.19 Personal på en mataffär i Johannelund upptäckte en man som stal varor från butiken. Mannen konfronterades av personal och mannen blev då aggressiv innan han lämnade platsen. Polis involverades i ärendet och mannen, som är i 25-årsåldern, greps. Brottsrubriceringen är initialt rån i motvärnsfallet* då mannen med våld har försökt att ta sig från platsen med stöldgodset. * Det finns tre typfall av rån: stöldfallet, motvärnsfallet och utpressningsfallet. Stöldfallet innebär att någon stjäl med våld. Motvärnsfallet föreligger då någon som begått en stöld, ertappas på bar gärning och använder våld för att hindra återtagandet. Utpressningsfallet är då någon använder tvång för att tvinga en annan att lämna över ett föremål som medför en förmögenhetsöverföring.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeBerga

Brott jämfört med riket