facebook_pixelPrästbolsgatan 19 Östergötlands län, Linköping - hitta.se

Prästbolsgatan 19

587 33 Linköping, Linköping Östergötlands län

Adress i Berga i Linköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Prästbolsgatan 19.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1960

Fastigheten på Prästbolsgatan 19 är ett flerfamiljshus byggt 1960.

Bolån i Linköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Linköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Linköping

Boendemiljön i Berga

Boendemiljön i Berga

I området kring Prästbolsgatan 19 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1960- och 1940-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (81%).

Wikipediafoton från närområdet

Ramshäll
Berga minnespark
Linköpings vattentorn
Berga kyrka, Östergötland

Människorna i Berga

Människorna i Berga

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Berga bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Linköpings kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (27%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 26% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 43%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 142 kr, vilket är 44% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 338 686 kronor i lån.

-44%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Prästbolsgatan 19 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20% (-1,45)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 47,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 69% fler röster än riksgenomsnittet.

S+69%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

Volvo
Toyota

Bostadsmarknaden i Berga

i Berga pågår och planeras det för 179 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 11 objekt till salu i Linköping

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Prästbolsgatan. Snitthyran är 5 992 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor och två grundskolor i närheten

200 meter från adressen ligger Förskolan Lianen.

Närmaste grundskola är Daggkåpeskolan (395 meter), som är en kommunal skola med ca åtta elever i årskurserna 4-6. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går två elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara elva minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Garnisonen Linköping på Garnisonsvägen 50.

Lockas man av restaurangbesök finns Linköpings Civilförsvarsförening och Restaurang Terassen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (546 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (251 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Feelgood Företagshälsa Tannefors, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Berga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån övrigt

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 12:20

Man greps misstänkt för rån i motvärnsfallet.

08.19 Personal på en mataffär i Johannelund upptäckte en man som stal varor från butiken. Mannen konfronterades av personal och mannen blev då aggressiv innan han lämnade platsen. Polis involverades i ärendet och mannen, som är i 25-årsåldern, greps. Brottsrubriceringen är initialt rån i motvärnsfallet* då mannen med våld har försökt att ta sig från platsen med stöldgodset. * Det finns tre typfall av rån: stöldfallet, motvärnsfallet och utpressningsfallet. Stöldfallet innebär att någon stjäl med våld. Motvärnsfallet föreligger då någon som begått en stöld, ertappas på bar gärning och använder våld för att hindra återtagandet. Utpressningsfallet är då någon använder tvång för att tvinga en annan att lämna över ett föremål som medför en förmögenhetsöverföring.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 02:08

Larm om trafikolycka på riksväg 34 utanför Linköping.

13.37 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till riksväg 34 norr om Linköping med anledning av en trafikolycka. Två fordon ska ha kolliderat. 13.51 Polis på plats. 15.18 Personerna kontrollerades av ambulanspersonal men ingen person ska ha skadats allvarligt. Polisen kommer att utreda olyckan.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 20 november kl 09:15

Traktor ska ha kört fast under en gångbro.

09.11 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Råbergaleden med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter ska en traktor ha kört fast under en gångbro. 09.22 Polis är på plats. 09.38 Traktorn fick punktering, det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen. Polis har lämnat platsen och trafiken flyter på som vanligt igen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeBerga

Brott jämfört med riket