Rydsvägen 218A Östergötlands Län, Linköping - hitta.se

Rydsvägen 218A

584 32 Linköping, Linköping Östergötlands Län

Adress i Ryd i Linköping i Östergötlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Rydsvägen 218.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1970

Fastigheten på Rydsvägen 218A är ett flerfamiljshus byggt 1970.

728 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 728 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen728 st

Annons:

Räkna på hur mycket du kan köpa för i Ryd. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt lån!

Boendemiljön i Ryd

housing_info

I området kring Rydsvägen 218 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 60- och 70-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (88%).

Sextiotalshusen är ofta byggda helt eller delvis i tegel med större fönsterpartier för ökat ljusinsläpp. Husen byggda andra halvan sextiotalet och första delen av sjuttiotalet präglas ofta av det så kallade miljonprogrammet som innebar att husen byggdes i en mer enformig arkitektur med mindre fönster.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Rydsvägen 218A

Vad tycker du om Rydsvägen 218A?

Människorna i Ryd

area_interests

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Ryd bor 47% kvinnor och 53% män. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Ryd har 18% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 29% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 41% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 23% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 16 766 kr, vilket är 38% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 294 722 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-38%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Rydsvägen 218 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20(-1,45)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

31,142(-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,7% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Volkswagen och Mercedes i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Närmaste parkeringsplatserna i området är Rydsvägen 220, Rydsvägen 212 och Rydsvägen 198.

49m

Parkering Områdeskod 70048 (EasyPark)

Rydsvägen 220

56m

Parkering Områdeskod 70049 (EasyPark)

Rydsvägen 212

138m

Parkering Områdeskod 70050 (EasyPark)

Rydsvägen 198

Parkeringsplatser presenteras av easypark logo .
Använd appen både för att hitta och hantera din parkering enkelt och smidigt.Ladda ner här

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor, en grundskola och två gymnasieskolor i närheten

340 meter från adressen ligger Förskolan Alsättersgatan 17 B.

Närmaste grundskola är Nya Rydsskolan (515 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Mediateknikerutbildningen Mtu AB (2 754 meter), som är en kommunal skola.

area_grocery_and_gym

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Ryd på Mårdtorpsgatan 27.

Lockas man av restaurangbesök finns Ryds Herrgård och 68ans Grill och Pizza i närheten.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1215 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (113 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Daghem, Förskolor & Fritidshem, Fastighetsbolag, Caféer, Öppen Hälso- & Sjukvård och Apotek.

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Fastighetsbolag
Caféer
Öppen Hälso- & Sjukvård
Apotek

Arbetsmarknaden i Ryd

Jobb i närheten

Just nu finns det 305 lediga jobb i Linköping, vilket motsvarar 3% av alla lediga jobb i Östergötlands Län. Bland annat söker man:

- Bussförare/Busschaufför

- Distributionsförare

- Sjuksköterska, grundutbildad

- Tandhygienist

- Verkstadschef

Exempel på företag som anställer just nu:

- Veterankraft AB

- Diamond Express Åkeri AB

- Te Crea Care AB

- Huddinge Tandvårdscenter

- DSV Equipment

3%
Östergötlands LänLinköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Ryd

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 8 juli kl 07:09

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat närmare 60 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. 22.03 Polisen fick samtal om eventuellt inbrott i koloniområdet Emmalund i Linköping. Två män som ska ha försökt bryta sig in i ett hus hade synt i området. Ett vittne följde efter när de lämnade på cykel. Polis kom till platsen och anträffade två män i 40- respektive 45-årsåldern som kontrollerades. Något brott kunde inte konstateras. 22.42 Polisen fick samtal om ett rån som inträffat i Rydsskogen, Linköping. En man skulle ha blivit hotad och rånad av tre män som sprungit från platsen. Polisen sökte med flera patruller, inklusive hund, men utan lyckat resultat. Mannen ska ha blivit av med mobil och dator. Det ska ha skett vid ändhållplatsen på Rydsvägen. 23.21 Det kom larm om en singelolycka på länsväg 1074 vid Ekebyborna, Österstad, Motala. Bilisten hade kört av vägen och voltat. Två personer fördes till sjukhus med ambulans, preliminärt inte allvarligt skadade. Polis åkte till sjukhuset för att kolla nykterheten på föraren, en man i 25-årsåldern, vilket var utan anmärkning. Uppgifter i ärendet gjorde att polisen skrev en anmälan om vårdslöshet i trafik. Utöver detta har polisen bland annat hanterat psykisk ohälsa, trafikbrott, berusade personer, m.m.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 4 juli kl 07:10

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits, en person togs med för provtagning i Motala efter misstankar om drograttfylleri. 00.05 Polis larmades till Skäggetorp, Linköping. En man skulle ha blivit hotad och uppmanad att lämna ifrån sig sin bil av ett par män. Detta lyckades inte och männen lämnade. Polis kom dit och sökte efter de misstänkta, utan lyckat resultat. Polisen upprättar en anmälan om försök till rån. 00.54 Polis larmades om misshandel i relation i en bostad i Åtvidaberg. Polis kom dit. Kvinnan och mannen ville anmäla varandra för misshandel. Ingen greps och ingen behövde föras till sjukhus. 02.17 Det kom larm om en trafikolycka på riksväg 50, norr om Skänninge, Mjölby kommun. En bilist hade kört av vägen och voltat och hamnat på taket. Den drabbade kunde själv ta sig ur fordonet. Polis kom dit. Patrullen misstänkte inget brott. Bilen behövde bärgas. Polisens presstjänst har ingen information om föraren behövde föras till sjukhus eller ej. Bilen kördes av en man i 25-årsåldern. Utöver detta har polisen åkt på larm om bråk som inte har lett till gripanden eller någon allvarligt skadad, hanterat psykisk ohälsa, utfört trafikontroller och utfärdat böter för trafikbrott, m.m., m.m.

Stöld

Rapporterat tisdagen den 2 juli kl 05:01

Flera stölder av trädgårdsmöbler på samma gata.

Polisen fick förra måndagen, 24/6, flera anmälningar om stulna trädgårdsmöbler. Någon gång mellan söndag kväll och måndag morgon ska flera hushåll på samma gata i området Mariedal, Malmslätt, Linköping, ha drabbats. Fyra anmälningar har kommit in till polisen, men enligt dessa ska fem grannar i samma radhuslänga ha blivit av med möbler. Det handlar totalt om sex fåtöljer, två soffor, ett par bord och en låda för dynor. Allt tillverkat i konstrotting. Hela soffgrupper har stulits. De har stått på uteplatser på framsidan till radhusen. Inga iakttagelser om personer eller fordon som kan sättas i samband med stölderna har kommit till polisens kännedom. Polisen har därför beslutat att inte inleda förundersökning i något av ärendena. Det finns helt enkelt för lite att gå på, och då ska polisen rikta resurserna mot de ärenden där det finns potential att nå framgång. Förundersökningarna kan öppnas om ny information kommer fram. Den eller de som stal möblerna bör ha haft ett släp eller en skåpbil för att få med sig godset. Stölderna ska ha skett någon gång från midnatt till 05.30 på måndagsmorgonen den 24 juni. Om någon har sett något eller har annan information som kan leda ärendena framåt, bör man ringa polisen på 114 14.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
31%
SverigeRyd

Brott jämfört med riket