facebook_pixelHärnegatan 98 Östergötlands län, Ljungsbro - hitta.se
Hitta.se

Härnegatan 98

585 74 Ljungsbro, Linköping Östergötlands län

Adress i Vreta Kloster i Ljungsbro i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Härnegatan 98.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1971

Fastigheten på Härnegatan 98 är ett flerfamiljshus byggt 1971.

Bolån i Ljungsbro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Ljungsbro. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Ljungsbro

Boendemiljön i Vreta Kloster

Boendemiljön i Vreta Kloster

I området kring Härnegatan 98 bor många i flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1970- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (70%).

Wikipediafoton från närområdet

Ljungsbro
Berg, Linköpings kommun
Allhelgonakyrkan, Ljungsbro
Vreta klosters kyrka

Människorna i Vreta Kloster

Människorna i Vreta Kloster

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Vreta Kloster bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Linköpings kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 22% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 67%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 932 kr, vilket är 27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 693 632 kronor i lån.

-27%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Härnegatan 98 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20% (-1,45)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,6% av rösterna.

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 134 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 22 objekt till salu i Markplan

Det har sålts 32 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 32 338 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 36 541 kr/m2 och går upp med 147.13 %.

Just nu finns det 5 hyreslägenheter att byta till i närheten av Härnegatan. Snitthyran är 5 719 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

467 meter från adressen ligger Förskolan Sportvägen 1.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Ciao Ciao Pizzeria och Restaurang Venus i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (161 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (175 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vreta Kloster

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 09:10

Kvinna rånades utomhus.

19:43 Polisen larmades till Skäggetorp där ett rån hade inträffat utomhus. Två män hade konfronterat en kvinna och rånat henne på hennes tillhörigheter. Flera polispatruller involverades i ärendet. I nuläget är ingen frihetsberövad i ärendet. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans eventuella skador. Händelsen rubriceras som rån och polispatrullerna har vidtagit flera olika utredningsåtgärder exempelvis sök med hundpatrull, spaningsarbete i området och dörrknackning. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i Skäggetorp under fredagskvällen och kan kopplas samman med denna händelse. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Olovlig körning

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 04:52

Misstänkt olovlig körning i Skäggetorp.

14.37. Polisen tvingades stoppa en bil som vägrat stanna vid en kontroll i Skäggetorp. När bilen väl stoppats kunde polisen konstatera att föraren, en man i 30-årsåldern inte hade något körkort. Han misstänks dessutom för drograttfylleri. Mannen frihetsberövades för provtagning.

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 07:05

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Daniel Söderqvist. Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser: 01:57 Polis beordrades till en adress till Ljungsbro, Linköping, med anledning av ett inbrott i ett uthus på en trädgårdstomt. Inringaren hade vaknat av att denne hörde att någon bröt sig in i uthuset. Flera polispatruller involverades i ärendet och en misstänkt gärningsperson kunde lokaliseras av polisen. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern. Han var berusad och fick följa med patrullen för tillnyktring. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott. 05:51 Polis larmades till ett flerfamiljshus i centrala Norrköping med anledning av ett källarinbrott. Någon, eller några, hade tagit sig in i källaren och tillgripit gods. Vad som har stulits är i nuläget oklart. I nuläget finns det ingen misstänkt för inbrottet. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att upprättas. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeVreta Kloster

Brott jämfört med riket