facebook_pixelHärnegatan 98 Östergötlands län, Ljungsbro - hitta.se

Härnegatan 98

585 74 Ljungsbro, Linköping Östergötlands län

Adress i Vreta Kloster i Ljungsbro i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Härnegatan 98.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1971

Fastigheten på Härnegatan 98 är ett flerfamiljshus byggt 1971.

Bolån i Ljungsbro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Ljungsbro. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Ljungsbro

Boendemiljön i Vreta Kloster

Boendemiljön i Vreta Kloster

I området kring Härnegatan 98 bor många i flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1970- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (70%).

Wikipediafoton från närområdet

Berg, Linköpings kommun
Vreta kloster
Vreta klosters kyrka
Allhelgonakyrkan, Ljungsbro

Människorna i Vreta Kloster

Människorna i Vreta Kloster

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Vreta Kloster bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Linköpings kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 22% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 67%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 932 kr, vilket är 27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 693 632 kronor i lån.

-27%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Härnegatan 98 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20% (-1,45)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,6% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Renault i området.

Toyota
Renault

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 108 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 15 objekt till salu i Ljungsbro

Det har sålts 31 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 28 897 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 30 463 kr/m2 och går upp med 177.93 %.

Just nu finns det 5 hyreslägenheter att byta till i närheten av Härnegatan. Snitthyran är 5 719 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

467 meter från adressen ligger Förskolan Sportvägen 1.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Ciao Ciao Pizzeria och Restaurang Venus i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (161 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (175 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vreta Kloster

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 20 november kl 06:36

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan: 23.44 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Fogdegatan, Linköping, med anledning av en brand. Det var en fullt utvecklad brand i en personbil. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen. 01.56 Polisen larmades till en restaurang i Ekholmen, Linköping, med anledning av ett pågående inbrott. Flera polispatruller involverades i ärendet och ungefär en timme senare kontrollerades en man, som är i 25-årsåldern, och mannen kopplades samman med inbrottet. Mannen greps misstänkt för stöld genom inbrott. Senare under natten anhölls mannen, ärendet är åklagarlett. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 06:51

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan: 23.19 Polisen larmades till östra Norrköping med anledning av att någon, eller några, hade tagit sig in i ett inhägnat industriområde. Grinden till området var forcerad. Polis åkte till platsen och en man, som är i 35-årsåldern, greps. Mannen är misstänkt för stöld. 03.15 Polisen larmades till en butik på Kiselgatan i Norrköping med anledning av ett pågående inbrott. Någon, eller några, hade tagit sig in i lokalen. Vad som har stulits är oklart. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades. 04.08 Polisen fick larm om en stöld alternativt stöldförsök i en parkerad bil i Ekängen, Linköping. Inringaren hade upptäckt flera personer som hade varit inne på tomten i närheten av bilen. Bostadsinnehavaren hade öppnat dörren och skrikit på de misstänkta gärningspersonerna som då lämnade platsen till fots. Under morgonen har polisen arbetat med ärendet och tre män kunde kopplas samman med händelsen och gripas. Uppdatering 07.20: Rubriceringen är försök till grov stöld. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Vapenlagen

Rapporterat onsdagen den 11 november kl 02:18

Berg, man misstänks för olaga vapeninnehav

Mannen uppges ha lånat ett vapen men var ej berättigad till vapnet. Polis upprättar en anmälan gällande olaga vapeninnehav. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeVreta Kloster

Brott jämfört med riket