Gävbo Ekdala 1 Östergötlands Län, Mantorp - hitta.se

Gävbo Ekdala 1

590 17 Mantorp, Mjölby Östergötlands Län

Adress i Mjölby i Mantorp i Östergötlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Gävbo 1.

Hitta hit

Räkna på ditt bolån i området. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!

Boendemiljön i området

housing_info

Området kring Gävbo 1 består till 98% av småhus. Det är vanligt med lantbruk.

Wikipediafoton från närområdet

Åsikter om Gävbo Ekdala 1

Vad tycker du om Gävbo Ekdala 1?

Människorna i området

area_interests

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I området bor 48% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I området har 15% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 22% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 55% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 50% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 80%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 992 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 812 997 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-23%

Skatteläget i Mjölby

För de som är folkbokförda på Gävbo 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,90(0,25)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

32,842(-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 23,7% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 126% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+126%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volkswagen i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

4 602 meter från adressen ligger Västra Hargs förskola.

Närmaste grundskola är Vifolkaskolan 7-9 (7 763 meter), som är en kommunal skola.

Hälsa och skönhet

I Linköping finns 1 apotek.

SOMMAR-REA! Upp till 50% på utvalda produkter.

Till apoteket.se
area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters cykelväg (2064 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sex minuters gångväg (692 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i området

Jobb i närheten

Just nu finns det 897 lediga jobb i Mjölby, vilket motsvarar 78% av alla lediga jobb i Östergötlands Län. Bland annat söker man:

- Budbilsförare

- Restaurangbiträde

- Skolsköterska

- Flygtekniker

- Helpdesktekniker/Supporttekniker

Exempel på företag som anställer just nu:

- Veterankraft AB

- McDonald’s Sverige

- SkolPool Sverige AB

- SAAB AB

- Modis Sweden AB

78%
Östergötlands LänMjölby

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av området

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 17 augusti kl 07:46

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

06.00 Polisen har under natten hanterat cirka 100 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 23.58 Polis larmades till en adress utomhus i Mantorp med anledning av en misshandel. En man hade misshandlat en kvinna och flera personer hade kommit till kvinnans hjälp. Polis åkte till platsen och den misstänkte, en man i 20-årsåldern, greps misstänkt för misshandel. Ingen person behövde föras till sjukhus i ambulans. 02.19 Polisen kontrollerade en person i de centrala delarna av Norrköping. Vid kontrollen visade det sig att mannen hade narkotika på sig. Mannen greps och fördes till polisstationen för provtagning. Mannen som är i 25-årsåldern misstänks för narkotikabrott.

Stöld

Rapporterat fredagen den 16 augusti kl 02:40

GPS-utrustning stjäls ur entreprenadfordon.

Polisen har i augusti tagit emot flera anmälningar där GPS-utrustning stulits ur traktorer och bandgrävare. Natten mellan 13-14 augusti stals utrustning värd 300 000 kronor från en traktor i Mjölby och tidigare har fordon i Fornåsa och Söderköping drabbats. Polisen utreder om det finns något samband mellan stölderna och vem som kan ligga bakom dem men i nuläget finns ingen misstänkt. För att skydda sig mot stöld bör man i möjligaste mån låsa in GPS-utrustningen när den inte används. I augusti 2018 greps en man i Ödeshög misstänkt för stöld av GPS-utrustning. Tack vare att teknisk bevisning som säkrades vid brottsplatsen dömdes mannen till 10 månaders fängelse för stöld. Polisen tar tacksamt emot tips som kan sättas i samband med stölderna via 114 14 eller polisens tipsformulär.

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 12 augusti kl 07:06

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har under natten hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 22.06 Polisen larmades angående ett större bråk utanför en restaurang i Mjölby. Någon eller några personer hade slagit sönder rutor på en personbil och stulit saker från den. Polis åkte till platsen. Ingen person uppgavs ha skadats så att behov av ambulans uppstått. Polisen kontrollerade ett flertal personer med anledning av händelsen, ingen person greps. Händelsen utreds som stöld genom inbrott i bil. 22.25 Polis larmades med anledning av ett inbrott i stadsdelen Haga, Norrköping. Någon eller några personer hade tagit sig in i lokaler på adressen genom att krossa rutor. Polisen skrivit en anmälan om stöld genom inbrott. 01.06 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på Arkesundsvägen, Norrköping. Olyckan var en singelolycka där en person drabbats. Personen, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter om mannens skadeläge. Olyckan kommer att utredas men initialt finns ingen brottsmisstanke. Bilen har bärgats från platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
34%
Sverigeområdet

Brott jämfört med riket