facebook_pixelBaldersgatan 18 Östergötlands län, Norrköping - hitta.se
Hitta.se

Baldersgatan 18

603 36 Norrköping, Norrköping Östergötlands län

Adress i Kneippen i Norrköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Baldersgatan 18.

Hitta hit

En villa byggd 1951

På adressen finns en villa byggd 1951. Huset är 180 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Kneippen.

Bolån i Norrköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Norrköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Norrköping

Tomten är ca 1050 kvadratmeter

Tomten, DOMHERREN 12, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten DOMHERREN 12 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Kneippen

Boendemiljön i Kneippen

Området kring Baldersgatan 18 består till 26% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1940- och 2010-talet.

Boendemiljön i Kneippen

En drönarbild över Kneippen

En drönare har flugit över Kneippen och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Kneippen från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Norrköpings västra station
Himmelstalunds herrgård
Femöresbron
Villa Norrköping

Människorna i Kneippen

Människorna i Kneippen

Äldre med goda inkomster utan barn eller med äldre barn i villa i eftertraktade närförorter kring storstäderna

I Kneippen bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Norrköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (37%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är segling, teater, konst, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utförsåkning, arbeta i trädgården, näringsliv och samhällsekonomi, energisparande och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 54% som högutbildade. 20% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 48 699 kr, vilket är 79% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 5 551 485 kronor i lån.

+79%

Skatteläget i Norrköping

För de som är folkbokförda på Baldersgatan 18 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75% (0,10)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

32,692% (-0,48)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 27,2% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 59% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+59%

Bostadsmarknaden i Kneippen

i Kneippen pågår och planeras det för 212 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 43 objekt till salu i Skarphagen

Just nu finns det 30 hyreslägenheter att byta till i närheten av Baldersgatan. Snitthyran är 6 251 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

166 meter från adressen ligger Hultets förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Kneippen på Villagatan 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Väderbiten och Restaurang Lilla Hasselbacken i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (223 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (181 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, World Class, tolv minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kneippen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 09:53

Flera rutor krossade på förskola i Ektorp.

20:21 Polisen larmades till Ektorp med anleding av en misstänkt skadegörelse vid en förskola på Stafettgatan. En förbipasserande person hade hört glaskross från förskolan. Polisen upptäckte att elva fönsterrutor till förskolan hade slagits sönder. Dock har glasen inte gått helt sönder men det är sprickor i dem. Polisen har kontrollerat några personer i anslutning till förskolan men de bedömdes inte ha något med skadegörelsen att göra. Vid ungefär samma tidpunkt kom det in ett larm från Idrottsgatan där några personer sågs krossa rutor på en parkerad personbil. I nuläget finns det ingen misstänkt för skadegörelserna. Två anmälningar kommer att upprättas.

Stöld/inbrott

Rapporterat onsdagen den 17 februari kl 10:43

Man tog sig in på vandrarhem och tog frukost.

07:21 Polisen larmades till ett vandrarhem på Norra Promenaden med anledning av en stöld. En person som inte bodde på vandrarhemmet hade tagit sig in i köket där han hade förstört och orsakat skadegörelse. Mannen tog sig sedan ut från vandrarhemmet men anträffades av en polispatrull vid Resecentrum. 08:16 Mannen, som är i 35-årsåldern, togs med till polisstationen för förhör. Han misstänks för skadegörelse, stöld och olaga intrång. Den misstänka mannens ska olovligen ha tagit sig in på vandrarhemmet, brutit upp dörren till ett kylskåp och tagit frukostvaror. Han släpptes efter förhör.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 17 februari kl 07:05

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har frihetsberövats. 00.04 samtal kom till polisen om att det verkade ha inträffat ett inbrott i en butik i Gamla staden, Norrköping. Polisen åkte till platsen och upptäckte en krossad glasruta. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott, då allt tyder på att någon har varit inne i butiken och stulit kontanter ur en uppbruten kassalåda. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och även spanat i omgivningarna. Det finns för närvarande ingen misstänkt. 00.51 polisen kallades till Helgagatan i Linköping där en person ska ha sett några misstänkta personer springa från en lastbil. Polisen åkte till platsen och vid en närmare undersökning visade sig att en lastbil har utsatts för ett försök till stöld genom att ett hål har skurits upp i kapellet. Inget saknas dock från lastbilen. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld och spanat / spårat i omgivningarna utan att någon misstänkt har kunnat gripas. 00.53 polisen kallades till stadsdelen Östantill i Norrköping med anledning av misstänkt bråk eller misshandel. När polisen kommit till platsen och börjat undersöka vad som hänt kändes en tydlig doft av misstänkt narkotika varför en husrannsakan genomfördes. Polisen anträffade då en mindre mängd misstänkt narkotika som togs i beslag. En man i 30-årsåldern är misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav. Förutom dessa händelser har polisen hanterat ett antal kontroller och viltolyckor. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
743%
SverigeKneippen

Brott jämfört med riket