Pryssgårdsvägen 20 Östergötlands län, Norrköping - hitta.se

Pryssgårdsvägen 20

602 10 Norrköping, Norrköping Östergötlands län

Adress på Pryssgården i Norrköping i Östergötlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Pryssgårdsvägen 20.

Hitta hit
area_nearby_floor_area

En villa byggd 1923

På adressen finns en villa byggd 1923. Huset är 139 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Pryssgården.

145 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 145 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen145 st

Annons:

Räkna på ditt bolån Pryssgården. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt lån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 868 kvadratmeter

Tomten, GURKAN 13, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön på Pryssgården

housing_info

Området kring Pryssgårdsvägen 20 består till 91% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 20- och 30-talet.

Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak. Flerbostadshusen byggda på 30-talet är ofta byggda i minimalistisk stil s.k. funkis och känns igen på de kvadratiska och släta fasaderna med sina glasade entréer.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Pryssgårdsvägen 20

Vad tycker du om Pryssgårdsvägen 20?

Människorna på Pryssgården

area_interests

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

På Pryssgården bor 48% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, krukväxter, skattefrågor, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor, kungligheter, föreningsverksamhet, energisparande och golf.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

På Pryssgården har 26% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 28% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 44% som högutbildade. 45% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 46% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 85%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 331 kr, vilket är 4% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 004 474 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+4%

Skatteläget i Norrköping

För de som är folkbokförda på Pryssgårdsvägen 20 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75(0,10)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

32,692(-0,48)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,1% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 17% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+17%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Citroen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Närmaste parkeringsplatserna i området är Skogvaktaregatan 4, 7-15 och Strömbrytaren 10-11.

722m

Parkering Områdeskod 3670 (EasyPark)

Skogvaktaregatan 4, 7-15

899m

Parkering Områdeskod 11002 (EasyPark)

Strömbrytaren 10-11

Parkeringsplatser presenteras av easypark logo .
Använd appen både för att hitta och hantera din parkering enkelt och smidigt.Ladda ner här

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden på Pryssgården

Just nu finns 2 objekt till salu i Eneby

Reenstiernagatan 22, 2 tr

2 rum & kök, 59½ m²

3 567 kr/mån | 1 395 000 kr

Räkna på ditt bolån

Reenstiernagatan 62, 6 tr

2 rum & kök, 62 m²

3 678 kr/mån | 1 775 000 kr

Räkna på ditt bolån

Det har sålts 20 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 25 474 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på23 153 kr/m2 och går upp med 9.30 %

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, en grundskola och sju gymnasieskolor i närheten

424 meter från adressen ligger Ringblommans förskola.

Närmaste grundskola är Enebypark Skola (763 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är HAGA-GYMNASIET Gymnasie-Skola (1 338 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara 13 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Jme Gårdeby AB Tempo på Breda Vägen 17.

Lockas man av restaurangbesök finns Piccolo Mondo Restaurang & Pizzeria och Haga Krog i närheten.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (616 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (218 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, sex minuters cykelväg från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Skönhetsbehandlingar, Livsmedelsbutiker, Hjälp-, Stöd- & Intresseorganisationer, Apotek och Hälsokost.

Skönhetsbehandlingar
Livsmedelsbutiker
Hjälp-, Stöd- & Intresseorganisationer
Apotek
Hälsokost

Arbetsmarknaden på Pryssgården

Jobb i närheten

Just nu finns det 3 404 lediga jobb i Norrköping, vilket motsvarar 79% av alla lediga jobb i Östergötlands län. Bland annat söker man:

- Kundtjänstmedarbetare

- Servitör/Servitris

- CIO, Chief Information Officer/IT-chef

- Telefonförsäljare

- Personlig assistent

Exempel på företag som anställer just nu:

- Recruitive AB

- Carotte Staff

- Minna Technologies

- Key Solutions

- GIL

79%
Östergötlands länNorrköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Pryssgården

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 18 juli kl 07:32

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.55 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 60-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits, en har omhändertagits och två har fått följa med för provtagning. 00.11 viltolycka personbil - älg på E22 Ringarum. Ingen personskada men bilen fick stora skador och älgen dog på en plats i närheten. 01.51 inbrott i butik på Hestravägen i Hestra, Ydre. MC-kläder till ett okänt värde har stulits efter att tjuvar har krossat en glasruta. Brottsplatsundersökning kommer att genomföras under dagen. 01.53 larm till polisen om brand i Linghem, där en bastu skulle ha fattat eld. En man i 45-årsåldern fördes till sjukhus med mycket allvarliga brännskador. Polisen har påbörjat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet. Uppdatering 13.22: Polisens kriminaltekniker har nu varit på brandplatsen och genomfört en del av den kriminaltekniska undersökningen. Avspärrningaen har misnkats ner till ett mindre område. 01.54 samtal till polisen om inbrott i bostad i Enebymo, Norrköping. En altandörr är uppbruten när den drabbade kommer hem. Tillrört i huset. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld och även en brottsplatsundersökning är genomförd för att säkra spår. Oklart vad som stulits och det finns ingen misstänkt. 03.17 samtal till polisen om att en misshandel ska ha inträffat på Ågatan i Linköping. En man i 20-årsåldern blödde kraftigt i ansiktet eftter misshandel. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel, vittnen förhördes och tre personer kontrollerades. Ingen är ännu formellt misstänkt. 06.52 vid en rutinkontroll av en bilist på Bredgatan i Norrköping blev föraren misstänkt för rattfylleri. Det var en man i 60-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör. Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Misshandel, grov

Rapporterat onsdagen den 17 juli kl 02:17

Misshandel i Haga.

10.45 polisen fick uppgifter om en eventuell misshandel i stadsdelen Haga i Norrköping. 10.56 polisen är framme i området för att ta reda på vad som hänt. 11.01 polisen har fått uppgifter om att en man ska ha blivit misshandlad. 13.35 polisen har gripit tre personer för grov misshandel. En man i 25-årsåldern är misstänkt för grov misshandel och han är även utsatt för en grov misshandel och förd till sjukhus med anledning av detta. En man i 25-årsåldern är gripen misstänkt för grov misshandel. Förd till polisstationen för förhör. En man i 25-årsåldern är gripen för grov misshandel och förd till sjukhus. Skadebilden beträffande de båda som förts till sjukhus är oklar. Vad som har hänt är ännu oklart men bilden kommer förhoppningsvis att klarna när alla tre och även vittnen har förhörts.

Misshandel

Rapporterat tisdagen den 9 juli kl 01:52

Kvinna misshandlad utomhus.

12.08 Polisen fick samtal om att en man av oklar anledning hade misshandlat en kvinna på Haga i Norrköping. En vän till kvinnan fanns på platsen och blev vittne till händelsen. De ska inte ha känt mannen sedan tidigare. Detta ska ha skett utomhus vid hållplatsen Hagagatan. Mannen hade sedan sprungit från platsen i riktning mot Marielund. Polisen skickade två patruller mot området. 12.11 En av patrullerna meddelade att de hade kontroll på en misstänkt gärningsman, nära Himmelstalundsvägen. Han är i 35-årsåldern. 13.30 Polisen har kört den drabbade kvinnan till sjukhus för kontroll. Hon ska preliminärt inte ha varit allvarligt skadad. Polisen tog in den misstänkte för förhör till polisstationen. Patrullen bedömde sedan inte att det fanns skäl att gripa honom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigePryssgården

Brott jämfört med riket