Slottsgatan 124 Östergötlands län, Norrköping - hitta.se

Slottsgatan 124

Östergötlands län

Du har hittat ett turområde! Är det din tur idag?
Spela nu hos LeoVegas!
Spela nuleovegas logo

18+ år, spela ansvarsfullt, stödlinjen.se

Boendemiljön i Slottsgatan 124

Privatekonomi i området

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 7.99%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 8,408 kr per år. Räkna på kostnaden här

En drönare har flugit över Slottsgatan 124 och tagit sex bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Slottsgatan 124 från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Slottsgatan 124

Vad tycker du om Slottsgatan 124?

Människorna i Slottsgatan 124

Familjer med barn i förskoleålder

I Slottsgatan 124 har 1% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 8% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 35% som högutbildade. 49% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 40% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 68%.

Evenemang och nöjen i närheten av Nordantill

ticketmaster-logo
SKUGGAN I BIBLIOTEKET 1888 - Mordgåta på Grand HotellElite Grand Hotel2019 M11 15Teater & Underhållning. 895 - 1695 SEKVisa mer
Voodoo Room: A Night of Hendrix, Clapton & CreamArbis2019 M11 08MusikVisa mer
Norrköpings Folkmusikfestival 1-dags lördagFlygeln2019 M10 05MusikVisa mer
A Tribute to Dire StraitsFlygeln2019 M10 26MusikVisa mer

Skatteläget i Norrköping

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,75(0,10)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

32,692(-0,48)

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Nordantill

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor, tre grundskolor och fyra gymnasieskolor i området

På Tunnbindaregatan 28 ligger Tuppens förskola.

En grundskola i området är Kunskapsskolan Norrköping, som är en kommunal skola.

Det ligger även en gymnasieskola i området, Realgymnasiet, som är en privat skola.

Matbutiker och restauranger

I området finns 27 livsmedelsbutiker. Bl.a. Netto på Bråddgatan 30 och ICA Nära Strömmen på Kungsgatan 41.

Lockas man av restaurangbesök finns Mughals Restaurang och Indra i området.

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns SATS BASE Norrköping och World Class i området.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Frisörer, Restauranger & Serveringar, Data & IT, Hjälp-, Stöd- & Intresseorganisationer och Skönhetsbehandlingar.

Frisörer
Restauranger & Serveringar
Data & IT
Hjälp-, Stöd- & Intresseorganisationer
Skönhetsbehandlingar

Händelser och brott i närheten av Slottsgatan 124

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Advertisement

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 16 juni kl 08:12

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat drygt 125 ärenden mellan kl 22 och 06. Natten har varit intensiv för polisen. En person har gripits (se notis nedan) och 25 har frihetsberövats på grund av fylleri eller narkotikapåverkan. Sju av dessa ärenden hör till ett evenemang på Mantorp Park. Polisen har under natten bland annat hanterat larm om bråk, misshandel, skadegörelse m.m. Ingen ska ha blivit allvarligt skadad fysiskt. 23.11 Polis larmades till Rydsvägen, Linköping, med anledning av pågående cykelstöld. Två personer sågs klippa upp lås. Polis kom dit och kunde gripa en man i 20-årsåldern som försökte komma undan polisen.. Han belades med handfängsel. Mannen är misstänkt för stöld och ringa narkotikabrott. Gripandet hävdes vid 02-tiden. 00.22 Polis larmades till en adress på Haga i Norrköping där det var någon form av bråk. Det visade sig att två män i dryga 20-årsåldern ska ha bjudit minderåriga flickor på alkohol i en lägenhet. En av männen ska även ha utsatt en av flickorna för ett sexuellt ofredande. En anhörig till en av flickorna ska ha blivit upprörd över detta och konfronterat männen. Den anhörige blev misstänkt för olaga hot och omhändertogs för fylleri. De två yngre männen blev misstänkta för grovt brott mot alkohollagen. Polisen höll förhör med de inblandade på platsen och ingen blev gripen. Polisen kontaktade vårdnadshavare till de minderåriga.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 14 juni kl 07:09

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 60-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, nio har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och har fått följa med för provtagning. 01.27 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka inträffat i Eriksbergsrondellen i Norrköping. Enligt larmet ska en bilist ha voltat och två personer ska vara drabbade. En passagerare, kvinna i 20-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Det finns ingen misstanke om brott. 02.40 SOS-larm till polisen om brand utomhus. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegöresle genom brand. 05.08 polisen fick samtal från väktare som upptäckt ett inbrott i en kiosk vid Johannelundsbadet i Linköping. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att någon brutit upp en dörr och sedan dragit ut en kassalåda. Polisen påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och spanade efter misstänkta personer. Spaningarna gav inget resultat. Även en brottsplatsundersökning är genomförd. 05.29 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka ska ha inträffat på Idögatan i Linköping. En bilist misstänks ha somnar under körning och kört in i en parkerad lastbil. Ingen person skadades. Bilföraren, en man i 20-årsåldern är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik. 06.24 SOS-larm till polisen om röklukt och rökutveckling i ett garage på Aspvägen i Ödeshög. Framme på platsen kunde räddningstjänsten inte hitta någon anledning till rökutvecklingen. ingen misstanke om brott. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Räddningsinsats

Rapporterat onsdagen den 5 juni kl 07:31

Olycksfall på resecentrum i Norrköping.

07.20 polis och ambulans kallades till resecentrum med anledning av att en person hade hoppat eller fallit ner på spår 1. 07.21 polisen är på väg till platsen. Polisen begär tågstopp. 07.23 polisen är framme vid resecentrum och påbörjar arbetet. 07.24 den drabbade personen på spåret har träffats av ett tåg och är skadad. 07.30 den drabbade förs till sjukhus med ambulans. 08.07 polisen arbetar nu intensivt med att utreda vad som hänt. Det sker främst genom förhör med personer som gjort iakttagelser och som har hjälp den drabbade innan polis och ambulans anlände. Polisen uppmanar den som gjort iakttagelser på resecentrum strax efter klockan 07 idag att ta kontakt med polisen för att vi ska kunna klarlägga vad som hänt. Polisen finns på resecentrum eller nås via 114 14. 09.43 tågstoppet hävs nu av Trafikverket.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigeSlottsgatan 124

Brott jämfört med riket