facebook_pixelMjölbygatan 16B Östergötlands Län, Skänninge - hitta.se
Hitta.se

Mjölbygatan 16B

596 33 Skänninge, Mjölby Östergötlands Län

Adress i Skänninge i Skänninge i Östergötlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Mjölbygatan 16B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1962

Fastigheten på Mjölbygatan 16B är ett flerfamiljshus byggt 1962.

Bolån i Skänninge - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Skänninge. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Skänninge

Boendemiljön i Skänninge

Boendemiljön i Skänninge

I området kring Mjölbygatan 16 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (53%).

Wikipediafoton från närområdet

Skänninge
Skänninge distrikt
Vårfrukyrkan, Skänninge
Göstrings tingslag

Människorna i Skänninge

Människorna i Skänninge

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Skänninge bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Mjölbys kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 6% som högutbildade. 52% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 166 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 395 319 kronor i lån.

-33%

Skatteläget i Mjölby

För de som är folkbokförda på Mjölbygatan 16B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,90% (0,25)

10,70% (-0,58)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,4% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 22% fler röster än riksgenomsnittet.

S+22%

Bilägande

Man kör gärna Mazda och Mitsubishi i området.

Mazda
Mitsubishi

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Skänninge

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor och tre grundskolor i närheten

7 509 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Björkbacken.

Närmaste grundskola är Lindbladsskolan (152 meter), som är en kommunal skola med ca 145 elever i årskurserna 1-5. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Bokcafé Källan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (314 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Järnvägsparken, ligger ca två minuters gångväg (236 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Medius Gym, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Skänninge

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 5 december kl 07:53

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens region ledningscentral hanterat 53 ärenden som rör Östergötlands län. En man har gripits för försök till mord, se nedan. Tio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. De flesta händelser som har hanterats är kontroller av personer och fordon, samt några misstänkta rattfyllerier. Polisen har också hanterat ärenden med psykisk ohälsa. Nedan finns de händelser som sticker ut sammanfattade. - 22:17 SOS larmade polis och ambulans till O G Svenssons väg i Ljungsbro. En personbil hade kört av vägen och in i ett träd. En väktare som blev vittne till olyckan såg att föraren, en man, sprang från platsen och väktaren sprang efter. När väktaren kom ikapp mannen blev han hotfull och våldsam och slog till väktaren. Mannen sprang sedan från platsen igen. Väktaren skadades inte allvarligt. Polisen har sökt efter mannen men han har inte hittat honom. I bilen anträffades blod som misstänks komma från föraren. Blodet har säkrats. En anmälan om hot och våld mot tjänsteman samt smitning från trafikolycksplats är upprättad. Polisen kommer att fortsätta utreda vem som kan ha kört bilen. - 03:08 Polisen larmades till Mjölby med anledning av en misshandel. Två personer skulle vara skadade. Polisen åkte omedelbart till platsen och anträffade två skadade personer som avfördes till sjukhus med ambulans. De skadade personerna är män i 20- och 25-årsåldern. De misstänks ha skadats med ett vasst tillhygge. En misstänkt person kunde gripas på platsen. Den gripne är en man i 35-årsåldern. Han fördes till polisstationen och kommer att förhöras. 07:15 Polisen utreder nu vad som har hänt. Brottsplatsen är avspärrad och tekniker är på väg. Polisen har uppfattat att det har varit en fest på platsen med flera deltagare. Förhör har hållits med vittnen. De skadade vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Två anmälningar om försök till mord har upprättats.    12:45 Den misstänkta mannen har anhållits av åklagare. Misstankarna för två fall av försök till mord kvarstår. Det är nu åklagarkammaren i Linköping som leder förundersökningen och eventuella frågor från media hänvisas dit.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 3 december kl 09:39

Trafikolycka utanför Mjölby.

21:16 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till väg 32 i närheten av Eriksdal, utanför Mjölby, med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter ska det röra sig om en singelolycka där en personbil är inblandad. 21:37 Ingen person skadades i samband med händelsen. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 30 november kl 08:58

Inbrott i lägenhet under måndagen.

20:01 Polisen kontaktades om ett inbrott i en lägenhet på Prästgårdsliden i Mjölby. Inbrottet ska enligt de boende ha skett någon gång under dagen, måndag. 20:32 Polis var på plats. På ytterdörren syntes brytmärken. Lägenheten har spärrats av och en brottsplatsundersökning kommer att ske under tisdagen. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats. Det är i nuläget inte känt om någonting saknas från bostaden.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
25%
SverigeSkänninge

Brott jämfört med riket