Sibborp Sörängen 1 Östergötlands Län, Vikingstad - hitta.se

Sibborp Sörängen 1

590 47 Vikingstad, Linköping Östergötlands Län

Adress i Björkeberg i Vikingstad i Östergötlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Sibborp 1.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 161 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Björkeberg.

Bolån i Björkeberg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Björkeberg. Vår snittränta är 1,41%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!* Avser 3 års bunden ränta (jan 2020). Effektiv ränta för ett lån på 1 miljon kronor är i detta fallet 1,42%. Beräkningen baseras på löptid på 50 år, rak amortering och e-låneavi. Totalt belopp att betala: 1 353 088 kr, första avbetalningen är 2 842 kr och totalt 600 avbetalningar. Bolåneränta du får hos oss på Nordea är alltid individuell, och kan därför skilja sig från den genomsnittliga räntan.
Bolån i Björkeberg

Tomten är ca 1717 kvadratmeter

Tomten, SOLKERYD 2:5, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten SOLKERYD 2:5 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Björkeberg

Boendemiljön i Björkeberg

Området kring Sibborp 1 består till 36% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda på 50- och null.

Femtiotalshusen har ofta uteplatser på markplan som gör att huset flyter samman med trädgården.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 4.88%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 11,590 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Lindbotorp
Björkebergs församling
Björkebergs kyrka
Ledbergs socken

Människorna i Björkeberg

Människorna i Björkeberg

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Björkeberg bor 47% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Björkeberg har 24% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 24% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 37% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 74%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 325 kr, vilket är 4% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 991 771 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+4%

Här i Linköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Sibborp 1 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,20(-1,45)

10,70(-0,58)

0,242(0,00)

Summa

31,142(-2,03)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 25,4% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 31% fler röster än riksgenomsnittet.

C+31%

Bilägande

Man kör gärna BMW och Toyota i området.

BMW
Toyota

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Björkeberg

Just nu finns 2 objekt till salu i Kränge

Det har sålts 4 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 24 967 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 21 462 kr/m2 och går upp med 11.52 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor och två grundskolor i närheten

4 279 meter från adressen ligger Skolbarnomsorg Rappestad.

Närmaste grundskola är Malmslättsskolan Tokarp (6 216 meter), som är en kommunal skola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (913 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (16 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Björkeberg

Jobb i närheten

Just nu finns det 577 lediga jobb i Linköping, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Östergötlands Län. Bland annat söker man:

- Helpdesktekniker/Supporttekniker

- Arbetsterapeut

- Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

- Barnsjuksköterska

- Ekonomiassistent

Exempel på företag som anställer just nu:

- Hemtex AB

- AB Vårdlänken Bemanning & Rekrytering

- Borås Stad

- Södra Älvsborgs Sjukhus, Barn- och ungdomsavdelning

- Speed Professionals AB

100%
Östergötlands LänLinköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Björkeberg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 16 februari kl 12:50

Trafikolycka i Tift.

11.57 SOS-larm till polisen om trafikolycka i Tift trafikplats där en bilist ska ha kört in i vägräcket i norrgående körriktning vid avfart 111. Ingen verkar ha skadat sig. 12.10 polisen är framme på olycksplatsen. 12.16 bärgare beställs till den avkörda bilen. 12.57 polisen är nu klar på platsen, bilen är bärgad och vägen är fri. Ingen brottsmisstanke och därmed ingen ytterligare åtgärd från polisen.

Skottlossning

Rapporterat lördagen den 15 februari kl 09:51

En person anträffad svårt skadad efter larm om skottlossning.

20.26 Polisen tog emot samtal gällande en misstänkt skottlossning som skulle ha sett i området Skäggetorp. Flera patruller åkte till platsen. När polisen kom till platsen anträffades en person, mycket allvarligt skadad. Polisen har spärrat av i området med anledning av att ett grovt brott har skett. Just nu arbetar ett flertal polispatruller på platsen. Uppdatering: Den skadade personen, en man i 20-årsåldern, skadades så allvarligt att han avled av sina skador. Anhöriga har underrättats. En förundersökning gällande mord har inletts. Polisen har, och kommer att genomföra, sedvanliga utredningsåtgärder med anledning av att ett grovt brott har skett. Polisen har bland annat hållit ett antal förhör med personer på platsen och i området. Avspärrningarna kommer att kvarstå till dess att tekniker är klara med sitt arbete på brottsplatsen. Det finns i nuläget inga uppgifter om anledningen till brottet. Polisen är angelägen att komma i kontakt med vittnen eller andra som gjort iakttagelser. Vittnen ombeds att ta kontakt med polisen på plats eller ringa 114 14. Inga ytterligare uppgifter kommer att lämnas i ärendet under natten. Uppdatering 2020-02-16, 08.30: Utredningsarbetet fortsätter under dagen. Det finns ingen frihetsberövad i utredningen och någon ny information finns för närvarande inte.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 14 februari kl 12:06

Cyklist påkörd på Rydsvägen.

11.10 Larm om en trafikolycka på Rydsvägen i Linköping. En cyklist ska ha blivit påkörd av en bilist. 11.18 Polis på plats. 12.00 En person förd till sjukhus, polis styr dit för att höra målsäganden som är en man i 60-årsåldern. En anmälan om vållande till kroppsskada kommer att upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
783%
SverigeBjörkeberg

Brott jämfört med riket