Hitta.se
Är du nöjd med sökresultatet?

Balkonginglasning

Vi på hitta.se har listat företag som kan hjälpa dig med balkonginglasning och inglasning av terrasser och altaner. Ta hjälp av vår karta och tidigare kunders omdömen för att hitta rätt firma för dig. Lycka till!

Varför ska man investera i balkonginglasning?

De flesta flerbostadshus som byggs med balkonger idag glasas in direkt. Det enkla svaret till varför är att inglasade balkonger är mer mångsidiga än öppna balkonger. Detsamma gäller inglasade terrasser och andra uteplatser. Några av dem mest uppskattade sakerna med balkonginglasning följer här.

Balkonginglasning förlänger säsongen för balkonglivet

Med en inglasad balkong börjar balkongsäsongen tidigare och slutar senare. Komplettera med mysiga filtar och kanske en värmelampa så blir balkongen ett extrarum att vistas i året runt. Inglasningen gör nämligen balkongen varmare. Det smidiga med glaspartierna är att du kan öppna upp hela eller delar av glasen beroende på väderläge.

Balkonginslagning passar perfekt för dig med katt

Om du bor högt upp kan du med hjälp av glaspartierna se till att husdjur eller små barn inte riskerar att ramla ned, något som särskilt uppskattas av kattägare. Istället för ett kattnät till balkongen kan du investera i balkonginglasning som är mer praktiskt och trevligare att titta på.

Inglasning av balkongen minimerar bruset utifrån

Glas är inte bara bra på att leda och fördela värme och ljus, utan också på att minimera brus som kommer utifrån. Även om många av oss vill bo mitt i smeten kan vi bli påverkade negativt av för mycket ljud runtomkring. Med inglasning blir din balkong lite lugnare och trevligare. Att flerbostadshus i regel byggs med inglasad balkong idag är något som speglar detta.

Olika typer av inglasade balkonger

Flera företag hjälper dig från mått till montering av dina glaspartier. Om du är osäker på vilken typ av inglasad balkong som passar dig bäst kan du kontakta ett eller flera företag i listan för att få råd och tips. Det finns nämligen en hel del olika balkonginglasningar och anpassningar som du kan välja bland, till exempel kan du fundera på nedan:

- olika typer av vik-in-system och skjutsystem för infällbara glaspartier
- ramfri inglasad balkong - inga ramar runt glasen för dig som vill bjuda in naturen
- pinnräcke eller glasräcke - ett räcke med rätt funktion och form sätter stilen på din inglasade balkong