facebook_pixelPrinsgatan 29 Blekinge län, Karlshamn - hitta.se
Hitta.se

Prinsgatan 29

374 33 Karlshamn, Karlshamn Blekinge län

Adress i Karlshamn Centrum i Karlshamn i Blekinge län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Prinsgatan 29.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Prinsgatan 33 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Karlshamn - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Karlshamn. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Karlshamn

Boendemiljön i Karlshamn Centrum

Boendemiljön i Karlshamn Centrum

I området kring Prinsgatan 29 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (44%).

Boendemiljön i Karlshamn Centrum

Två drönarbilder över Karlshamn Centrum

En drönare har flugit över Karlshamn Centrum och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Karlshamn Centrum från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Karlshamns distrikt
Skottsbergska gården
Karlshamns museum
Karlshamns församling

Människorna i Karlshamn Centrum

Människorna i Karlshamn Centrum

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Karlshamn Centrum bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Karlshamns kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 26% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 51%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 459 kr, vilket är 36% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 815 424 kronor i lån.

-36%

Här i Karlshamn betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Prinsgatan 29 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,21% (0,56)

11,19% (-0,09)

0,242% (0,00)

Summa

33,642% (0,47)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 124% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+124%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Fiat i området.

Volvo
Fiat

Bostadsmarknaden i Karlshamn Centrum

Just nu finns 9 objekt till salu i Karlshamn

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

463 meter från adressen ligger Grupplokaler för Dagbarnvårdare.

Närmaste grundskola är Sternöskolan (414 meter), som är en kommunal skola med ca 145 elever i årskurserna 1-6. Här har 80% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Fria Läroverken i Karlshamn (293 meter), som är en privat skola med ca 129 elever. Här har 45% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, City Gross Karlshamn på Erik Dahlbergsvägen 101.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (127 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (100 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Väggabadet, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Karlshamn Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat tisdagen den 1 december kl 06:55

Skadegörelse på kiosk, Ronnebygatan.

En uppringare berättar att hen hört glaskross från Ronnebygatan och sett en man lämna platsen. En annan uppringaren ser sedan att rutan är krossad till en kiosk på adressen. Väktare och polis beger sig till platsen och väl framme kan det konstateras att gärningspersonen inte tagit sig in i kiosken. En anmälan upprättas om skadegörelse.

Olaga intrång

Rapporterat söndagen den 29 november kl 07:10

Pojkar anordnade födelsedagsfest i öde hus, Pengaberget.

Uppringare larmar om att okända personer tagit sig in i ett hus som står tomt. Polispatruller skickas till platsen. Man konstaterar rörelse i huset och vid närmare kontroll anträffas sju pojkar i 15-årsåldern. De har tagit sig in i huset och anordnat en födelsedagsfest. Pojkarna har bland annat smällt av glitterraketer vilket lett till att det spridits ut glitter i en större del av huset. Polis kontaktar pojkarnas föräldrar och ser till att de städar upp efter sig. En anmälan om olaga intrång upprättas. En anmälan görs också till de sociala myndgheterna.

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 28 november kl 09:22

Personbil i olycka, E22.

Larm inkommer om en singelolycka på E22 i höjd med Högadal, i västergående riktning. En personbil ska ha kört in i mitträcket och ligger nu på sidan. En person har färdats i fordonet och ska vara ute. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen. Det är helt stopp i trafiken i båda riktningarna. Uppdatering: Föraren är oskadd. Bilen kommer att bärgas från platsen. Vägen är avstängd i västergående riktning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
57%
SverigeKarlshamn Centrum

Brott jämfört med riket